Svenska
MEDLEMSRECENSION

Need for Speed: Most Wanted

EAs Blackbox levererar denna gång ett bilspel inriktad på jakt, fart och övervarvade motorer, jag har tagit plats bakom ratten och tryckt plattan i mattan och är drillad och nöjd till tusen!

Startvyn visar hur du som nykomling anländer till Rockport, staden som om ett par dagar kommer att vara platsen där topptrimmade bilar gör upp om en plats på svarta listan, för att sedan flexa dina körskills med din BMW M3 GTR. Ingen dålig start och ingen dålig bil inte.

Spelet börjar med att du crusiar runt i Rockport och letar efter motståndare att tugga i dig och kalendariet fylls snabbt med utmaningar du fått av stereotypiska gangstaz i tokpimpade, och ibland lite mer diskreta fordon. När dem är klara möter du till slut Razor, som är Rockports bästa streetrace förare, som självklart vill utmana dig.
Efter att ha fått reda på om det finns en vinst att tala om (vilket det i detta fall finns, och en ganska stor en också) så bangar du inte och accepterar utmaningen. Väl på startlinjen triggar Razor upp dig rejält genom att övervarva motorn på hans Ford Mustang GT, som är småpotatis gemfört med din bil som har ex antal extra hästkrafter under huven. Beskedet om att ni tävlar om registreringsbevisen meddelas och start signalen går.

Racet blir som bekant ganska jämnt, eftersom Razor också har pulver under huven. Men på upploppet får du nog av att ha honom som ständigt sidskrapare och lägger i en högre växel, bilen ger ifrån sig ett sugande ljud och ökar farten. I samma sekund trycker du igång lustgasen och bilen far iväg som ett spjut, segern som i en liten ask.

Men lustgasen håller inte för alltid och till slut så är tuben tömd. Motorn ger ifrån sig ett hostande ljud och bilen stannar av, något är ruskigt fel.
Du förlorar och Razor sticker med bilen, precis innan polisen kommer och plockar upp dig. Efter att ha fått förklarat av självaste polischefen att racingen är på sluttampen släpps du vind för våg utanför stationen. Mia, som kommer att bli din handledande kompis plockar upp dig och erbjuder en bil för rabatterat pris.

Valet faller för min del på en Cobalt SS och nu börjar kampen mot Razor som med hjälp av din bil har erövrat första platsen på blacklist. Det blir en hård kamp ja, men en adrenalin fylld, snabb och farlig sådan. På vägen möter du förare den ena sinnesjukare än den andra. Ett litet minus här i blacklist rankingen är att svårighetsgraden till en början är ganska obalanserad. Ta t.ex. blacklist 11 och 12, som är ganska lätta men om man hoppar ner till 9: an så har vi direkt en svårare utmaning framför oss, det samma med trean (då är det dock lite mer befogat med svårare). Annars så är blacklist tävlingarna ganska lätta att tackla, och då pratar jag utmaningarna och inte kvalificeringen för varje rival.

Tävlingarna i Most Wanted känns aldrig tråkiga eller repetitiva, utan bara roliga speciellt då man har kommit upp i graderna och kör en saftigare kärra. Tävlingstyperna är följande: Utslagning, Fartkontroll, Betalstation, Dragrace, Sprint och vanlig bana. Alla med sin egen speciella charm och utmaning. Stylingmöjligheterna är goda i Most Wanted, risken finns dock att om man spelar racingspel av nyare karaktär Forza 3 t.ex. som har mer möjligheter när det gäller styling och sen spelar detta då kan tyckas att detta är lite klent, men för att vara sin tid så är det helt okej. Likaså gäller bilarna som är ungefär 70 till antalet, bonusbilar inkluderade.

Det som sagt finns gott om modifieringsmöjligheter och man kan lacka sina fälgar i valfri nyans (klar, metallic eller special lack). Man låser hela tiden upp nya delar vilket gör att man ofta har något nytt att installera på bilen varje gång man kommer till verkstaden, bara smart om ni frågar mig men kan tyckas lite "snällt" för spelaren som är van vid riktiga utmaningar.

Grafik och ljud i Most Wanted funkar. Grafiken som består av en permanent höst med väl godkänd bilduppdatering och ljudet som är bra synkat med respektive detalj. Som grädde på moset så låter det rätt bra också, för att testa kan du ju vid tillfälle lägga in handbromsen på din bil, (under förutsättning att den är trimmad så att motorn mullrar) och gasa. Sen lyssna hur den övervarvade motorn långsamt dämpas och till sist återgår till normal nivå.

Detta tillsammans med drillande musik, mycket bra fartkänsla till skillnad från Need For Speed: Undercover ger ett bilspel som måste upplevas om ni gillar arkadaktig racing där lustgas och gatustil hägrar.

Anledningen till detta höga betyg är att Most Wanted verkligen kan underhålla, oavsett om du är sugen på racing eller inte och att det har en sådan bra känsla av fart, speciellt när man sätter på lustgasen och flyger iväg från poliserna!

Medlemsrecensioner11
Samlat betyg: 7.8/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10