Svenska
MEDLEMSRECENSION

Killzone 2

Jag sitter i vardagsrummet. Min hand svettas. Jag lägger långsamt ner kontrollen på golvet,sen ruffsar jag till mitt blonda hår. Jag älskade det. jag stirrade på menyn medan Killzone 2 låten pågår. Jag. Jag har ett favoritspel.

När jag äntligen hade fått Killzone 2 som jag hade beställt från Cdon så var jag spänd och fräsh.
Nu är jag matt,svettig PlayStation gamer.
Killzone 2 utspelar sig hundratals år i framtiden och under första spelet (Killzone) så hade dom onda Helghanerna attackerat planeten Vekta so då tillhörde ISA alltså människorna.
Helghanerna lyckades inte ta över Vekta och var tvungna att retirera. Så nu på Killzone 2 så ska Helghanerna få smaka på sin egen medicin.
ISA har däremot planerat en massiv invasion mot planeten Helghan som Helghanerna är ursprungligen ifrån. Och flera tusen Marinsoldater landar på Helghast med små fula skepp men tyvärr så misslyckas den första attacken. (Iallafall vad man ser på den första filmen.)

Du spelar som en ISA sergeant vid namn Tomas Sevchenko men kallas oftast för bara "Sev".
Sev har alltid med sin trogne grupp med tre andra ISA soldater. En av killarna där heter Rico och är känd från Killzone till PlayStation 2. Han är i stor del aggresiv och sur. Och han bär en M224-1A LMG maskingevär.
Och en annan av grupp medlemarna heter Korpral Shawn Natko och är gruppens dynamit harry. Han har långt hår och stört skön humor och han bär en bandana runt pannan. Han använder oftast en Shotgun. Och sen den sista medlemen i Sevs grupp. Han heter Korpral Dante Garza och har ständigt med sig sin keps. Han har även ett gott humör och snyggt skägg. Och såklart har han den vanliga M82 Assault Riflen.
Huvudrollen. Alltså Sev, har en mohawk frilla samt ett maffigt skägg. Och det är såklart upp till dig vilket vapen han ska ha men oftast innan en bana ska börja har du en M82 Assualt Rifle.

Spelet börjar med att du ska följa Garza till ert transport skepp och sen landa i Helghans ödlsa mark. Så snabbt man hunnit landa på denna onda planet så börjar fighten direkt. Du går igenom en liten gång och ser ett par ISA soldater som stor och skjuter mot ett par Helghasts men dom hinner skjuta ner dom.
Helghanerna är smarta. Innan dom skjuter mot dig så tar dom antingen skydd eller ger eldstödd mot sina kumpaner.
Dom första Helghanerna du möter är inte lika vältränande som dom du kommer möta senare i spelet. Dom som har mer erfarenheter kallas för "Helghast Elite" och dom ska du inte bråka med.

Ditt uppdrag i hela Killzone 2 är att tillfångata Helghans diktator Scolar Visari som började denna katastrof. Men det är inte lätt att ta sig till denna skalliga diktator. Nejdu. Då kommer Helghasternas Överste i vägen. Självaste Överste Radec. Mael Radec. Han är en hård,elak,onskefull snubbe.
Han bär en mask som har röda lysande ögon och en ond röst som skulle skrämma slag på vilken gamer som helst. ( Kanske inte alla...)

Radec har onda planer om att ta över människornas kärnvapen koder så Radec skulle kunna göra (nästan) som han helt ville.
Radec är Visaris högra hand och isåfall måste elimineras.

Killzone 2 har ett ljuvligt tempo som aldrig blir för lågt. Miljöerna är gudomliga fast det mest bara framstår som smuts och grått. Men det är just det som gör Killzone till Killzone.
Det är ju trots allt Helghan som just i detta tillfälle är en ond planet. Vekta. Var kanske mer varierad men det spelar ingen roll.
Killzone 2 har sjukt bra soundtrack och ljuvliga ljudeffekter som vilken gamer som helst skulle njuta av. Vapnerna är snygga men inte så många tyvärr.
Röstskådespelarna är skickliga med Helghanernas sköna brittiska dialekt.

Multiplayern. Jag har precis kommit in i ett lungt rum i en byggnad som kryllar av Helghaner. Men jag och mina mannar är inte rädda. Det finns en liten dörr borta vid hörnet som alla verkar vara på väg mot. Jag kollar att jag har min granat i behåll och att vapnet är laddat. Då. Precis i denna sekund så rusar det in fem Helghaner som skjuter ner mig och två andra så vi faller mot marken. Som tur är så lever jag fortfarande. Jag kan Respawna om 9 sekunder. 8...7...6... men just då kommer en sjukvårdare som får upp mig på benen igen. Jag kastar min granat in i dörren som kryllar av Helghaner. Det sprängs och granatsplitter flygger åt alla håll. Samt eld och rök. När jag kommer in i rummet så har jag ingen chans. Jag blir genast ner pepprad av flera stycken Helghaner. Det här. Är multiplayern i Killzone 2. Killzone 2:s multiplayer är gudomlig. Ljuvlig. Skön. Och bara fantastisk.
Det är såklart dom två styrkorna som strider emot varandra i sandiga, gråa miljöer.
ISA versus Helghast.

Storyn är väldigt lång med ungefär 10 banor med 53 uppdrag. Det kan ta upp till 10 timmar att spela igenom spelet. Och med Multiplayern flera timmar till.

Killzone 2 var 2009 bästa spel. Och överlägset världens bästa också. Med den ljuvliga Soundtracken och den sjukt snygga grafiken gör spelet världsbäst. Det var en aning lite vapen. Men det fixar säkert Guerilla Games i Killzone 3 som jag verkigen jag hoppas kommer. Så om du inte har Killzone 2 nu? Spring och köp det. Det här är verkligen ett värdigt köp.
Sev out. _Captian Price

Sammanfattning: Världens bästa spel med stört skön soundtrack och den ursinniga Mulitplayern! Måste bara köpas om man har ett Playstation 3.

Testad version: PlayStation 3

Slutbetyg: 10/10

Grafik: 10/10 Ljud: 10/10 Spelbarhet: 10/10 Hållbarhet: 9/10

Plus: Mästerlig grafik, Ljuvlig Soundtrack, Fantastisk design, Högt tempo exakt hela tiden, Realiskt, Sjukt bra röstskådespelare, Smarta fiender, Stört skön Multiplayer del, Lång story, Coola miljöer.

Minus: För få vapen.

Medlemsrecensioner44
Samlat betyg: 9.2/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10