Svenska
MEDLEMSRECENSION

Call of Duty: Modern Warfare 2

Call of Duty 4: Modern Warfare är bland dem bästa spelen som jag har spelat. Kampanjen var riktigt bra och multiplayerdelen var riktigt välgjord. På bara några timmar hade jag redan förälskat mig i Infinity Ward och deras krigsspel. När sedan uppföljaren, Call of Duty: Modern Warfare 2 utannonserades blev jag riktigt glad. Okej, jag blev lite besviken på den första gameplay videon, men allt eftersom växte hypen för varje dag. Och nu har jag testat årets Call of Duty upplaga.

Call of Duty: Modern Warfare 2 tar sin början cirka fem år efter händelserna i Infinity Wards förra spel. Makarov har tagit över efter Zakhaev, så återigen måste Amerikanska och Brittiska special styrkor sättas ut. Det är i stort sett allt vi får veta. Är det bra eller dåligt? Dåligt, skulle jag säga. Sedan att man växlar huvudpersoner mellan nästan varenda uppdrag gör det inte precis bättre. Ena sekunden jagar man en snubbe i Sydamerika, nästa ögonblick har du helt plötsligt hamnat i USA. Visst har handlingen sina stunder, som när man avancerar framåt mot Vita huset i Washington D.C, men dessa stunder är för få. Hela kampanjen har dessutom på tok för mycket Hollywood känsla och känns inte lika realistisk som Infinity Ward's förra spel, Call of Duty 4: Modern Warfare.

Precis som det alltid har varit så har Call of Duty spelen varit så är det inte särskilt taktiskt. Visst är det jävligt bra att ta skydd på dem högre svårighetsgraderna, men att man rushar framåt som i Halo spelen känns fånigt. En sak om en snubbe i en väldigt tung rustning gör det, men när helt vanliga soldater gör det så går gränsen. Nu kanske det låter som att jag ogillar Call of Duty: Modern Warfare 2. Det gör jag inte, men som den hardcore spelare jag är så har jag svårt att acceptera sånt här efter att ha spelat på tok för mycket Killzone 2 och Rainbow Six.

Två riktigt bra förbättringar har hänt sedan sist. Fienderna kastar inte alls lika många granater och dem oändliga resurserna med terrorister tills man når en viss punkt har försvunnit, och det diggar jag då det inte blir lika stressat. Det enda dåliga med det här är att den svåraste svårighetens graden tar för mycket stryk och blir mycket lättare än vad jag trodde. Men det finns riktigt frustrerande moment. Sedan att kampanjen är på tok för kort gör det inte bättre precis...

Något Infinity Ward har lyckats bra med är kontrollen. Kontrollen är så klockren som den kan bli och man gör helt enkelt inga klantfel.

Ljudet är lite av en besvikelse och succe, enligt mig. Hans Zimmer's soundtrack är riktigt bra, även fast jag vet att han kan bättre. Ljudet av explosioner är riktigt bra, men vapnen faller platt. M4an t.ex. låter som något helt annat på långt håll och dem flesta vapnen låter exakt likadant. Och på tal om vapen så har dem ingen som helst rekyl. Vad fan? Det känns riktigt löjligt att vapnen inte har det, jag vet inte hur jag ska förklara min besvikelse.

Tyvärr innehåller även Call of Duty: Modern Warfare 2 det här obligatoriska samlandet. I Infinity Ward's förra spel hade man i alla fall en kul anledning till att hitta allt, men tyvärr finns det ingen större anledning i Call of Duty: Modern Warfare 2, förutom achievements och troféer.

Vi alla vet att Infinity Ward brukar bitcha sig när det gäller saker som Treyarch gjorde i Call of Duty 3 och Call of Duty: World at War, så det är itne så konstigt att det inte finns co-op i kampanjen eller ett Nazi zombie liknande läge. Däremot finns det något helt annat i Call of Duty: Modern Warfare 2. Det heter Special Ops. Special Ops är en samling uppdrag som inte har så mycket att göra med huvudhandlingen. Dessa uppdrag går att spela själv eller med en kompis på delad skräm eller online. Beroende på hur bra man klarar uppdraget och vilken svårighetsgrad man kör på så kan man få upp till tre stjärnor på en nivå. Dessa stjärnor används för att låsa upp nya uppdrag och för att du ska kunna skryta med dina kompisar. Det här spelsättet är riktigt kul, och inte blir det sämre att det stödjer delad skärm.

Det som dem flesta har sett framemot med det här spelet är nog onlinedelen. Multiplayer i Call of Duty 4: Modern Warfare var riktigt rolig och beroendeframkallande. Men hur bra har Infinity Ward lyckats? Dem har lyckats riktigt bra, men om det är bättre än fyran vet jag inte. Det som är nytt är att man får poäng för mycket mer. Du kan få poäng för att rädda lagkamrater, hämnas din nemesis eller helt enkelt döda dem med ett huvudskott. Man kan nu även själv välja sina killstreaks, som bl.a. UAV, olika sorters helikoptrar, flygplan och till och med atombomber! En annan ny funktion är att man numera kan uppgradera sina perks, olika slags förmågor som var mycket populärt i Call of Duty 4: Modern Warfare. Huruvida Infinity Ward vile skapa en helt egen community vet jag inte, men man kan ha som "call signs", eller ID kort som jag kallar dem. Dem kommer upp när du dödar någon eller när någon har kallat in saker som helikoptrar. Man kan välja en bakgrund och en ikon bredvid, men hur nödvändigt det här är egentligen vet jag inte. Det enda som verkligen saknas i Call of Duty: Modern Warfare 2 är väl lite mer balans och ett riktigt bra klanstöd.

Att spela på delad skärm har aldrig varit roligare. Är man mer än två personer är det bara att köra en multiplayer match på delad skärm. Den här funktionen är nog en av dem bästa med spelet eftersom det är så likt onlineläget med nivåer, upplåsbara saker och egna klasser. Den tid jag har spenderat på den här delen har varit mycket rolig.

Grafiken har förbättrats rejält, men något Uncharted 2 eller Crysis är det inte. Ljud är lite mittemellan, kampanjen har för mycket Hollywood känsla och för kort men ett strålande mutliplayerläge.

Grafik: 8
Ljud: 7
Spelbarhet: 8
Hållbarhet: 8

Plus:
Vissa spännande delar i kampanjen, bra grafik, bra musik, strålande multiplayerläge, stödjer delad skärm.

Minus:
Känns för mycket Hollywood, inget större grepp runt handlingen, saknar klanstöd, dålig ljud på vapnen, ingen rekyl, för kort.

Testad version: Playstation 3

Mitt betyg: 8,3/10
Mitt Gamereactor betyg: 8/10

Medlemsrecensioner60
Samlat betyg: 8.5/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10