Svenska
MEDLEMSRECENSION

Call of Duty: Modern Warfare 2

Jag står på kanten av ett berg och blickar ut över de snöiga bergstoppar som ligger framför mig. Kapten "Soap" Mactavish står bredvid och röker på en cigarr som han sen kastar ner för berget. Han vänder sig och klättrar upp en bit på den isiga bergsväggen och säger "Okay, the ice is good" säger han med skotsk brytning. Mactavish ger en olika order som man väljer själv om man vill följa. Spelar man på de svårare nivåerna som Hardened eller framförallt Veteran är det extremt viktigt att följa hans order om man vill ha någon chans till överlevnad. Kampanjen levererar extremt bra variation du kan till exempel slåss mot terrorister i Afganistan, Infiltrera Rysska baser i ett snöigt Kazakstan, kriga i lummiga rysska skogar och slåss mot Spetsnaz mitt i Washington DC i USA.

Det berättas inte särskillt mycket om huvud personerna i spelet men det enda du kan utgå ifrån hur du ser ut är om du ser en datorstyrd soldat som har en helansikts täckande hjälm så är det så du ser ut. Det ger en känsla av att det är DU som är i kriget istället för att du styr någon annan. Det märks speciellt i slut striden. Där du ser...Nej, det får ni upptäcka själva. Jag har upplevt bättre fordonskörning i andra spel som t.ex Halo 3 men det känns mycket mer som att det verkligen är jag som kör snöscootern och när jag sen tar över ratten på en jeep med en hand känns det verkligen likandant som om jag skulle gjort det i verkliheten. Action i all sin prakt.

Multiplayern är väldigt bra. De har lagt ut mer banor än föregångaren, lagt till mer attachments, gett en möjligheten att skräddarsy sina KillStreaks och massor av nya grymma vapen.
För er som inte har spelat fyran. I multiplayern så kan man välja mellan en rad olika spelsätt. T.ex vanlig deathmatch till mer avancerade spelsätt som de nya spelsättet Demolition. Det går ut på att man först beskyddar två amunitions depåer. Om fienden förstör en av de får de mer tid på sig och om de förstör båda förlorar ni. Sen byter man plats. Ju mer man spelar destu bättre utrustning får man. Vid vissa levlar låser man upp nya vapen eller Perkar.(Perks). Perks är som powerups fast man bär med sig de hela tiden. T.ex att man skadar mer, laddar om blixtsnabbt eller ens explosioner får större radie. Det finns sex olika lag beroende vilken bana du kör på. De är Spetsnaz, Militia, Task Force 141, Op-For, navySEALS och Rangers. De flesta banorutspelar sig med någon koppling till story uppdragen. Det finns olika fem olika klasser som du själv får utforma hur du vill.

Tyvärr har den gamla goa AK-47:an placerats på sista leveln i muliplayer. Det betyder alltså att du måste kriga dig hela vägen upp till level 70.

Det är mer skillnad mellan klasserna nu. Ju tyngre vapen det har desty tyngre rustning har du alltså tål du mer och springer långsammare. Sniper tål minst medan den nya vapenklassen "Riot Shield" tål mest. Varje klass ser nu inte ut på ett speciellt sätt längre. I 4:an såg all med Sniper ut på ett visst sät medan andra med Assault Rifle ser ut på ett annat sätt. Nu har alla klasser en speciell rustningen men med olika hjälmar och ansikten som delas ut slumpartat. Vilket gör striderna mer realistiska.
SMG: Små automatiska kulsprute pistoler med hög hastighet men kort räckvidd.

LMG: Tunga stora maskingevär med hög skada men låg hastighet.

Assault Rifle: Medel tunga automat gevär med medel hastighet och medel skada.

Sniper: Gevär med lång räckvidd, hög skada men med låg hastighet.

Riot Shield: Oigenomtränglig sköld som deflekterar alla kulor. Beväpnad med endast sekundära vapen. Men den är utrustad med tung rustning och tål mer men springer långsammare.

På Bilden SGT Roach till vänster och PVT Ramirez till höger.

Medlemsrecensioner60
Samlat betyg: 8.5/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10