Svenska
MEDLEMSRECENSION

The Sims 2: Studentliv

Stressen, eller möjligen kombinationen av TV-spel och skolarbete är ju inte alltid den bästa hos oss spelare. Det har ofta hänt mig själv att jag har stått med PS2 i ena handen och en skolbok i den andra. Nu har denna prikära situation flyttats in i spelen, jag har testat Studentliv!

Att göra läxan i The Sims 2 var ingen vidarefavoritsysselsättning både för mig och mina simmar. Jag kommer ihåg att jag had en sim som hatade läxor så mycket att denna inte gjorde dem alls.. Förrän jag själv hade hittat boken emellan granarna längst bak på tomten. Så Studentliv, en hel expansion tillägnad en aktivitet som simmarna inte gillar, kan det vara något?

Självklart! Studentliv är ju inte bara en bok som ska läsas, utan också så mycket mer. Allt som hör universitetstiden till finns med. Slappa i kafeterian, snacka skit i omklädningsrummet, spela i ett band eller vrål plugga inför den slutliga tentan, allt ät upp till dig som spelare. Det roliga är att pluggandet faktiskt går bra. Man kan skriva en uppsats som säkrar G för din sim i valfri kurs, men för att ny dem högre betygen (VG+ som mest, alltså inte MVG, känns lite snålt) så krävs det att man lägger ner lite mer tid, såsom extra forskning eller att träna upp rätt färdigheter.

Hela tiden har man en kalender nere vid klockan, som visar hur många timmar det är kvar till slutptovet och vilket år din sim går för tillfället. Dock infinner sig aldrig det planeringsmåste som existerar i verkliga världen vilket gör att det hela tas med en nypa salt, även fast det är ett bra hjälpmedel. Exempel på kurserna är matematik, fysik, politik och litteratur var av jag valde det sistnämnda. Man får inom vald kurs förslag på idealkarriärer för simmen som denne då tros lyckas bäst i. Det funkar faktiskt, jag valde utbildning efter universitetsåren och min sim fick inom loppet av två veckor 3 befodringar.

Om du är en lat spelare som inte låter din sim göra läxorna så kan denne få "Akademisk Prövtid", vilket betyder att simmen ifråga inte får ta examen innan han/hon har uppnåt G-målen, liksom i det verkliga livet. Är du åandra sidan duktig och inte ligger på latsidan så kommer du kanske in på topplistan över vilks studenter som presterar bäst, vilket min gjorde alla 8 terminerna.

Några minus är att terminen bara är tre dagar, vilket känns lite lite men åandra sidan bra om man ska avverka ett par studentsimmar innan nästa expansion. Som tidigare nämt så är det också tråkigt att maxbetyget bara är VG+, vilket känns lite overkligt men framför allt tråkigt, eftersom man aldrig då kan uppnå det eftertraktade MVG: et.

The Sims 2: studentliv är inte ett måste men det kan vara kul, och med samma grafik som grundpaketet och respektabelt ljud så får Studentliv ett G+. INte riktigt MVG, men det kommer nog bidra till några jubel över lyckade tentor eller böl av en misslyckad date, så vad väntar ni på? Skolbussen går om 10 minuter!

Samlat betyg: 6.5/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10