Svenska
MEDLEMSRECENSION

Warhammer: Battle March

Ok. Jag är kron torsk på Fantasy. Ge mig älvor, orcher och några yviga dvärg skägg så börjar jag se så där löjligt lycklig ut som ett barn vid godis hyllan!

Av denna anledning köper jag oftast spel med dessa inslag, även sådana som sågats vid fotknölarna av recensenterna. Warhammer Battle March är ett sådant. Bla klagade de flesta på bökig spelkontroll.
Battle March är ett Rts som släpptes först till PC under namnet Mark of chaos och dess expansion som hette just, Battle march. Nu finns det alltså en 360 version och det är detta jag recenserar.
För det första finns det mycket att göra. Tre kampanjer, skirmish och live! Dessutom finns möjligheten att måla och skapa din egen arme som du kan använda online och i skirmish.
För det andra så är inte kontrollen speciellt krånglig när man väl lärt sig grunderna. Tvärtom skulle jag vilja kalla den ganska flexibel och bra! Det tar dock ett tag att plugga in alla kombinationer och det är väl spelets största brist, och det som gjort att ivriga recensenter tröttnat, tyvärr!

Battle March är ett RTS som riktar in sig på krigsföring och har slopat resurshanteringen man vanligtvis finner i denna genre. Detta gör spelet mera snabbspelat och i stället för att sakta se sina armeer byggas upp kan man inrikta sig på krigandet. Hjältar finns det också och dessa levlar man på bästa Rpg sätt. Dessa spelar stor roll under slagen, och en väl levlad hjälte kan vända krigs lyckan till det bättre.
Grafiken är hyfsad under striderna med mycket detaljer och nästan ingen slow down någonstans. Däremot ser det för taskigt ut under de mellan sekvenser som visas då och då. Tänk Psone med lite bättre upplösning så är du nära. Men det är ingenting som drar ner spelet speciellt mycket. Ljudet däremot är lite malplacerat även om Jeremy Souls soundtrack är av världsklass.
Så som slutord kan jag rekommendera Battle March till alla som gillar bra fantasy, Rts och speciellt till fans av Warhammer förstås.

Grafik 7/10 usla mellan sekvenser men flyter bra och är detaljerad.

Ljud 7/10 Jeremy Souls soundtrack är super men effekter osv kunde vara bättre.

kontroll 7/10 Komplicerad att lära sig men belönande i längden.

Hållbarhet 8/10 Mycket att göra

Totalt 8/10 En glömd pärla i spel djungeln

Samlat betyg: 8/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10