Svenska
MEDLEMSRECENSION

City of Heroes

Dags att slänga på sig dräkten och manteln för nu sticker vi iväg till Paragon City. En stad som är i behov av en hjälte och hjälten är du. I detta spelet så får man möjligheten att vara den hjälten man drömde om som liten med diverse krafter.

Jag sitter och har precis köpt en månad för en små summa och har precis loggat in med mitt så kallat master account. Jag har ett flertal servrar till mitt befogande och ett flertal slots som jag kan fylla med en massa egenskapade karaktärer.

Man har ettt par hero klasser att få använda och valet att kunna välja varifrån karaktären har fått sina krafter ifrån. När valet sen är gjort vart krafterna kommer ifrån så har man ett par timmars skapande framför sig, om man nu är väldigt kreaktiv och har väldigt svårt att bestämma sig om små detaljer. Man har en massa skapande möjligheter. Man har chansen till att kunna följa ett tema i sina karaktärer och tema i sina egna krafter.

Nästa steg är att man får en hel start zon för såna som inte har spelat innan eller så kan man hoppa rakt in i starten vid Atlas Park eller Galaxy City. Dessa två start zonerna är för nystartade karaktärer och fienden är i balans med sin egen level (lvl) vilket gör att det är smidigt, lätt och roligt att spela och man tröttnar inte lika lätt.

City of heroes har ett väldigt balanserat fighting system som gör att ingen fight känns omöjlig. Att ansluta sig till team är inte nödvändigt för att överleva med det är en en väldigt social och bra del för att nå sina mål med sin karaktär.

Balansen mellan dom nya krafterna som man får varje gång man lvlar jämt tal som t.ex 2,4,6,8 osv. Vid lvl 6 får man sin första "travel power" vilket innebär att man får möjligheten att välja om man ska kunna flyga eller teleportera sig och många fler intressanta krafter som i sin tur är uppdealde i olika nivåer som t.ex som fly i lvl 1 är hover eller air supperiority. Nästa gång man kan få nästa steg i sin travel power sker vid lvl 14 och sen 20 -24 nånstans.

Grafiken är ganska simpel men slående och flödet i spelet är väldigt bra, man har inte så långa laddnings tider och man kommer snabbt in i spelet igen utan några större hackningar.

Detta är ett kul spel att spela och man spenderar mer än gärna några timmar framför dator och lever sig in i sina drömmar hjälte värld. Men man får inte glömma City of heroes andra del/expansion som heter City of villians som säger sig självt egentligen. Samma upplägg fast man spelar som en Villian istället. Varför vara god när man kan vara ond?

För mig så är City of Heroes/City of Villians ett spel som toppar listan över dom bästa MMORPG spelen någonsin.

Det förtjäner 10/10 av mig för ett briliant och välutänkt online spel med en balanserad och bra support.

Samlat betyg: 10/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10