Svenska
MEDLEMSRECENSION

The Legend of Zelda: Ocarina of Time

året var 1998 då när jag var 7 år gammal och gick runt i spelaffären och kikade lite på olika titlar. Väl senare så såg jag en svart kartong, med en guldfärgad sköld och ett svärd körd genom skölden och så på titeln stod det :"The Legend of Zelda Ocarina of time" jag bara hoppa upp av glädje för jag hade lirat NES zelda redan 2 år tidigare och den klassiska theme låten sitter än i minnet *Nynnar*.

Väl när jag startade spelet och såg Link rida på Epona medans månen stiger upp och den sköna melodin från pianot och ocarinan kommer fram så bara fällde jag bara en tår av dess fina grafik och musik! Jag ville knappt äns trycka på start för att komma till Profil skärmen. Tills slut när jag hade väl skrivit in Link som profil namn och jag startade spelet så kom introt, Mardrömmen som även idag skrämmer livet ur mig!(nämligen links mardröm i början). efter ett långt tal av "The great Deku tree" och introduceringen av den där jävligt irriterande men dock söta Navi så kunde den episka resan genom hyrule börja på nytt !. Miljön , musiken , karaktärena var bara för underbara i den lugna skogen i Kokiri. När jag väl hade tillslut hittat svärdet och kastat hundratals krukor och huggit ner massa buskar för att få ihop 40 Rupies till en gammal träsköld (Deku shield) så kunde jag komma för Mido äntligen och börja bege mig till första bossen hos Deku tree! Mido...That damn bastard.

Själva spelets story vet väll alla hardcore Zelda fans. Nämligen att Ganon (Ganondorf numera) har hittat på ett konstigt men ändå effektivt sätt att ta sig loss från stället han skall hållas bakom lås och bom och börja en Reign of terror över Hyrule(as usual).

Bosskaraktärenas design är ett av det snyggaste jag sett ända sen jag var liten! speciellt Volvagia (you know, the classic battle between the hero and the dragon).


Kontrollerna är väldigt simpla att lära sig och mycket fint arsenal har man i spelet så som Boomerang , Pilbåge , bomber (det klassiska) sen musbomberna (som som åker framåt när man lägger ner dom) och Din's fire och liknande.

+Storyn (för helvete vi snackar Zelda här)

+Bossarna (dock lite sur på Queen gohma för att den bossen var för simpel men men, första bossen skall ju alltid va lättast ;D)

+Musiken (Koji kondo har ännu en gång lyckats att övertyga mig! men synd att inte klassiska theme låten inte ingår)

+Templarna (utom Water temple! We all know how that was.)

-Navi (Dude , Seriously....SHUT UP! I KNOW HOW TO CLIMB A FUCKING LADDER OR HOW TO OPEN A DOOR FOR GOD'S SAKE)

-Chickens (Kom igen! varför ska ni anfalla mig för att Im molesting one of your brothers or something)

Slutligen, Ganon/Ganondorf är ännu en gång besegrad och blivit bortförd , Link får ett tack av Zelda och blir tillbaka skickad till sitt unga jag och alla i Hyrule lever lyckligt i alla sina dagar! men hur länge är frågan........

Medlemsrecensioner23
Samlat betyg: 10/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10