Svenska
MEDLEMSRECENSION

Dudley Racing

Jag ville ha slut på alla de meningslösa recensionerna av Dudley Racing, och ger nu här bort min egen!

Det första Dudley spelet var en ganska stor överraskning. Jag spelade det och gillade det rätt mycket. Trots att det rent spelmässigt var rätt så dåligt. Men jag spelade det. Och jag vet att jag tyckte det var enormt kul för att vara något av ett privatuppbyggt spel.


Och nu är Dudley 2 här. Och vad ska man säga?. Förväntningarna var höga och Gameeactor hade varit tystare än Valve om Dudley 2 och vi hade inte bjudits på mycket alls. Men nu var det här. Och håller det förväntningarna?

Jag kan börja med att berätta om presentationen. Denna är väldigt enkel. Man introduceras snabbt för spelkontrollerna som består av pilarna som gas samt mellanslag som broms. Annars är det inget märkvärdigt med denna och jag kan rakt av säga att den är tråkig och inte innehåller något av intresse.


Därefter bemöts jag av det gamla hederliga "3...2...1...GO" ljudet som visar att jag nu ska bränna plattan i mattan och vråla ut på banan. Ljudet känns fjösigt och innehåller bara tråkiga klickanden utan någon som helst känsla för att göra en spänd inför start.


Nu när spelet väl startat så känner jag hur oerhört lättstyrd Dudleys bil är. Minsta lilla nudd på pilarna gör att bilen svänger. Detta kan både förenkla och försvåra spelet enormt. Men man vänjer sig snabbt och det tar inte lång tid att lära sig den utantill.


Men det andra jag är oerhört besviken på är grafiken. Jag ska (utan att ljuga) säga att Dudley Racing är enormt fult och tråkigt med trista färger och enormt lågupplöst 2D grafik. Det gör inte heller spelet bättre att det är enormt buggigt och resultattavlan visar alltid back 2 varv vilket aldrig ger en chansen att visa vad man kan.


Man kan också åka rätt igenom väggarna. Bara vid ett fåtal ställen finns hinder som tvingar en att köra runt denna för att komma vidare. Detta funkar oftast inte felfritt och man förlorar många dyrbara sekunder av att bilen sitter fast utan möjlighet till att flytta på sig.


Till sist måste jag säga att spelet är extremt kort (Max 2-3 minuter) och endast en bana finns med. Detta gör spelet enormt enformigt då den banan som finns är full med problem.


Dudleys senaste äventyr är inte vad man hade velat att det skulle vara. Detta är tyvärr en enorm besvikelse och efter Dudley 1:s succé hade jag hoppats på mer av Gameeactor Games. Men tyvärr så var det inte mycket som gällde här.


Grafik - 4/10

Spelbarhet - 6/10

Ljudet - 3/10

Hållbarhet 1/10


Sammanfattning: - En enorm besvikelse

Medlemsrecensioner10
Samlat betyg: 6.7/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10