Svenska
MEDLEMSRECENSION

Ridge Racer

Tryck plattan i mattan. Med totalt 58 bilar på 24 utvalda Ridge Racer-banor, med den traditionella sladdstyrningen och ett nytt råstarkt turbosystem!

Om du är ute efter realistisk racing är det inte Ridge Racer du skall ha. Spelet är arkad-racing fylld med turbo-boosts som du jobbar ihop genom att sladda vitt & brett! Det finns även ett litet mini-spel som man får spela innan det "riktiga", tjusiga racingspelet med de söta japanska flickorna börjar. Tänk Pac-Man med bilar ungefär, vilket är överraskande roligt.

Grafiken är mycket bra. Härlig fartkänsla och fin, jämn bilduppdatering. Snyggt med de flygplan, helikoptrar & stora bildskärmar som hjälper till att ge spelet en modern look.

Ljudet är också mycket bra men musiken är tråkig. Jag vill ju ha bilåkar-rock, det närmaste i Ridge Racer måste vara låten Dare Devil, men spelet innehåller techno- & elektroniska låtar som inte tilltalar mig särskilt mycket.

Spelkontrollen är godkänd. Ibland kan det vara lite bökigt att få till de nödvändiga bredställen inför en kurva och man förbannar sig själv, men oftast är ett lätt tryck på bromsknappen eller bara att släppa gasen allt som behövs för att man skall glida igenom kurvan med gummistreck i asfalten.

Hållbarheten är också okej, man kommer dock till en punkt i spelet då det blir oerhört svårt (någonstans efter 4:e extra touren) och det är här nötandet börjar. Om man orkar vill säga, själv har jag 3 tourer som jag inte klarar av och nu får det vila ett tag...

Om jag skulle jämföra med ett annat, mer futuristisk, racingspel, Wipeout Pure, som jag också spelat på PSP:n, så måste jag säga att detta är mycket bättre. Kanske för att det är riktiga bilar man hanterar, med många feta sladdar i kurvorna! En bra uppvärmning inför de kommande racingspelen Gran Turismo och MotorStorm som kommer till den lilla bärbara...

Samlat betyg: 7/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10