Svenska
MEDLEMSRECENSION

Peter Jackson's King Kong

Varje gång jag tar mig en titt på omslaget tänker jag, "Varför lät jag mig övertalas?".

För två år sedan sade en god vän till mig att han hade spelat King Kong på PC (Gameractor betyg 8/10 om jag inte minns helt fel), så han sade att det var ett givet köp för min 360. Jag var skeptisk men tänkte att två hundralappar inte var mycket för ett spel, det var värt en chans trots allt.

När jag var färdig med spelet insåg jag att något inombords hade dött. Jag hade ödslat sju dyrbara timmar av mitt liv på den här smörjan!

Jag skall inte vara för orättvis, PC versionen är, för sin tid, ett godkänt first-person med allt som hör till. Historien är hämtad från filmen som var helt okej med grymma effekter och skådespeleriet har sina pluspoäng. Inlevelsen är inte helt fel den med och vem vill inte se en skärrad Jack Black fly undan en argsint T-Rex?

Men förstå mig rätt. Över 360 versionen vilar det en förbannelse inte ens mina goda humör kan lyfta. Inte mina dåliga humör heller för den delen. Vi kan börja med en stel kontroll som i sig inte är speciellt problematisk förutom det faktum att den är just det, stel. Sedan lägger vi till hur oskarp bilden blir i vissa tillfällen samt auto-aim som är helt idiotiskt placerad. Reaktionstiden för min karaktär är åt helvete (ursäkta) och fienderna är rakt av korkade. Jag har sett bättre AI i GTA II.

Sedan kan jag ju anmärka att hela idén med att vara King Kong är väl frihet? Inte att styra honom som på räls, du kan inte ens hoppa när du själv behagar utan måste trycka på "X" samtidigt som en klippa uppenbarar sig eller ett gap. Hur tänkte man där?

För att inte tala om de dåligt designade miljöerna eller stridssystemet när man väl är King Kong, glöm att du hinner göra apan redo för att attackera. När du väl börjar inleda ditt s.k. rage-mode eller vad det nu var kallat blir du alltid attackerad och måste börja om från början om du inte, that's right, dör.

Sen har vi det värsta i spelet. När man skall leta efter alla handtag för att kunna öppna portar som kan uppenbara sig under ett vattenfall? För det första, vad i hela!?! För det andra, kan han inte ta vilken pinne som helst?

På sin ljusa sida är eldmekaniken godkänd, grafiken klarar sig. Skådespeleriet är bra men det skrev jag redan innan.

Nej undvik 360-versionen. Den är inte värd ett rött öre!

40%

Samlat betyg: 5.2/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10