Svenska
MEDLEMSRECENSION

Wii Sports

Wii Sports må vara ett av världens mest sålda spel, men det är långt ifrån det bästa. Jag skulle vilja dra det till att det är en av de svagaste lanseringstitlar en konsol haft.

Nintendo hoppade av grafiktävlandet som Sony & Microsoft byggt upp och satsade på rörelsekänslig kontroll istället. Det märks, Wii Sports ser inte mycket ut för världen. Gubbarna, så kallade Mii:s, är inte speciellt detaljerade, det saknas händer & ben och de ser ut som koner på planen.
Även ljudet är mediokert, i bästa fall.

Men allt skulle ju detta vara sekundärt, för kontrollen är ju hela grejen, eller hur? Tyvärr är inte heller kontrollen så precis & klockren som man skulle önska. Nu skall jag inte vara alltför hård men vi tar det gren för gren:

Tennis - detta liknar mer bordtennis egentligen. Det finns inget sätt att springa eller positionera sig och det gäller bara att vifta till med kontrollen med rätt timing. Du behöver inte ens följa forehand eller backhand om du inte vill. Underkänt.

Baseball - även här gäller det bara timing för att träffa bollen med ditt slagträ. Kontrollen känner av om du har Remoten vertikalt eller horisontellt men annars är det bara vifta till. Du får också kasta bollen till motspelaren och då används knappar för att skruva. Tråkigt och underkänt.

Bowling - här simulerar du ett klot med Remoten. Det gäller att hålla in en knapp, underarmssvinga och släppa knappen i rätt tid. Timingen är rätt givmild, du kan släppa rätt sent och skicka klotet i en bana som skulle gett ett stort märke i parketten i verkliga livet, men här går det bra. Jag har ett bowlingspel nedladdat till min PS3 som är bättre, men detta är godkänt.

Golf - nu skall du svinga som ett golfproffs. Remoten skall känna av hur hårt du slänger med armarna och skicka iväg bollen därefter. Dock hände det några gånger, särskilt vid puttandet, att den inte kände av mitt slag. Då, i ren frustration, vickade jag till med handleden och bollen far all världens väg. Trots dålig precision & svårighet med känslan så finns här ett embryo till vad Wii skulle kunna varit. Med nöd & näppe, godkänt.

Boxning - Nä, detta är inget kul. Man viftar mest med armarna och hälften av slagen kommer aldrig. Underkänt.

Sammanfattningsvis, två av fem sporter får godkänt och det är ju inte särskilt bra. Hållbarheten är också under all kritik då man tröttnar på alla dessa fem grenar inom en timme.

Jag hoppas att Wii har mycket bättre spel än detta lama försök till rörlig sportutövning. Wii Sports avskräcker mig mer än lockar och jag känner inte sug efter mer.

Medlemsrecensioner44
Samlat betyg: 7/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10