Svenska
MEDLEMSRECENSION

Bioshock

They told me, son, your special. You were born to do great things. You know what, they're right. ...

Och varför var hade dem rätt... Det ska ni nu få veta...
Mannen som sade eller rättare sagt tänkte det där är spelets huvudperson och den karaktär man spelar som. Namnet på Karaktären är Jack.
Du som nu är jack börjar på ett flygplan när plötsligt motorerna börjar krångla och planet kraschar rakt ner i havet. Du överlever kraschen och simmar panikslagen uppåt för att få luft. När du väl kommer upp så finns det bara eld, vatten och delar från det som var planet, men plötsligt glimmar något till i månskenet... Det som glimma till var en fyr. Desperat simmar du mot fyren som nu är din enda räddning. Du kliver in i den och ser en staty över en gubbe som heter Andrew Ryan. Du fortsätter och hittar en hiss/ubåt och du kliver in och åker neråt.
Vad du senare upptäcker där nere kommer att få dig och ångra att du inte drunkna...
Det du upptäcker är Rapture, en stad under vattnet, en stad som forskning och vetenskap är politiken, en stad som allt gick fel i.
Staden är sönder, sargad och alla som lever i den är beroende av droger för att överleva och nu moste du bli en av dem för att komma ifrån Rapture...


Bioshock är ett spel som inte liknar något annat. Allt är unik, allt från atmosfären till vapenarsenalen. Bioshock är designat till ett 50-tals New York. Nästan alla är Psykopater och pratar för sig själva. Allt från den minsta te-kopp till den 50-talsmusik som spelas bidrar till att Rapture är kusligt. Här och var på väggarna står det "Turn back och you should not have come". Det är inte helt sällan jag trycker mig intill ett hörn med min tommy gun i berskap när jag hör något konstigt. Jag älskar atmosfären och kommer alltid göra...


Storyn är i huvudsak att ta dig levande från Rapture, men en hel del saker kommer i din väg. Du träffar många olika personer, en del som är verkar goda och en del som verkar onda, men ingen kan man lite på till hundra procent känner man, utom kanske Atlas som blir ens kompis i början. Man träffar typ aldrig nån ansikte mot ansikte utan man får prata med dem via en radio, vilket gör allt mycket kusligare. Man kan också hitta kassettband som utvidgar storyn ännu mer.
Storyn är den bästa någonsin enligt mig...

Grafiken och ljudet är bra. Jag är inte så bra på sånt, men jag kan säga att ljudet är bättre än grafiken, även om grafiken också är bra.

I Rapture får man använda sig av olika vapen, typ som revolver och tommy gun, men också plasmids. Plasmids är olika slags genetiska krafter som man använder för att döda, sätta upp fällor eller andra saker.
Plasmids får man av Adam. Adam får man av little sisters och för att få little sisters som är små och försvarslösa måste man ta ner en Big Daddy. Dem är stora dykare som försvar little sistern. Big Daddys vandrar om kring i hela Rapture och ser man en Big Daddy bör man ta det försiktigt. Det krävs list och fingerfärdighet för att ta ner dem. När man väl har gjort det så är det bara och ta little sistern. Man får välja om man ska och rädda henne eller döda henne. Dödar man henne får man mer Adam och räddar får man mindre, men om räddar henne så lönar det sig längre fram i spelet...


Sammanfattning
Ett spel som ingen gamer får gå miste om. Alla bör ge det en chans. Det har en gudomlig story, bra hållbarhet, grymt ljud och genetiska krafter! Alla bör pröva på Bioshock!


En stark 9/10. Det enda skälet till att det inte får 10/10 är det eviga traskandet fram och tillbaka, men det är inget som får hindra er från köpa det här spelet!

Rapture väntar....

Medlemsrecensioner88
Samlat betyg: 9.2/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10