Svenska
MEDLEMSRECENSION

Crysis

Skrivet av: -CJ-   2009-08-10

Ingenting håller för evigt.

Heter det ju och det gäller också crysis, låt mig förklara:

Det börjar assbra, första banan är kanske en av spelets bästa banor. Du intar rollen som Nomad i raptor team. Du vaknar upp på ett plan och vet inte om att du snart ska uppleva det värsta och mest misslyckade uppdraget i ditt liv. Med dig har du Psycho, Aztec, Jester och Prophet teamets ledare.

Sagt och gjort, ert uppdrag är att hitta några forskare som höll på att utforska en komet som kraschat på ön man är på, koreaner har tagit forskarna till och spärrat av hela ön tydligen. Man hoppar från planet och det är nu man får se den sjuuukkkt snygga grafiken, man gråter så snyggt det är, det vill säga om du har en dator som pallar spelet på high eller om du har vista - Very High.

Nånting går fel under hoppningen, i luften blir en av dina team-medlemmar prickad av... nånting, det blir du med och din speciall gjorda nano dräkt du har på dig slutar fungera, du faller rakt ner i havet och det första du får göra är att simma in till stranden.

Ett tips simma inte utåt det finns hajar där som kan vara ganska creepy och som äter upp en (med hajmusiken från hajen 3!).

Nano-dräkten som jag nämnde, har fyra funktioner, du kan inte använda funktionerna hur länge som helst utan har en energi mätare som kan ta slut ganska fort:

Maximum armor: Du kan ta mer skada, denna funktion är alltid på om du inte har på ngn annan funktion.
Maximum Speed: Ja, titeln säger det mesta, du springer fortare.
Maximum Strenght: Du blir starkare och kan hoppa högre, men svagare.
Cloak mode: Du blir osynlig, om du rör dig så tar detta läge inte så mycket energi, ju fortare du rör dig desto fortare tar engergin slut. Tips - var sparsam i detta läge, göm dig i en buske och ladda upp genom att byta till maximum armor.

Det jag gillar med spelet är att det hela tiden händer saker, du försöker ta reda på vad som har hänt forskarna, vad de är, och allt detta samtidigt som du massakrerar nordkoreane, perfekt!

Ända tills kometen öppnar sig, allt fryser till is. Stora aliens med många armar som flyger befolkar ön. Du överlever av en anledning - för att du har en nano-dräkt.

Och där slutar tyvärr hela spelet att vara roligt, det är helt enkelt inge kul att spela.
Alla utomjordingar är extremt svåra att döda och kommer i massvis, det slukar jätte mycket tid. Jag orkade inte ens spela till slutet.

Det är också det som drar ner betyget.

Första delen - 9/10 - Korean dödandet är förtrollande roligt.
Andra delen - 1/10 - aliendödandet suger.

En svag 7:a är mitt betyg.

Grafik: 10/10 - Crysis är snyggare än verkligheten.
Spelbarhet: 9/10 - Som alla andra fps i kontrollen men nano- dräkten höjer betyget.
Hållbarhet: 3/10 - Crysis håller inte för fem öre.
Ljud: 9/10 - Så nära perfektion man någonsin kan komma, med det rätta ljudsystemet: UNDERBART!

Bilden är tagen på min egen dator på very high i 1280x1050.

Medlemsrecensioner54
Samlat betyg: 9.1/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10