Svenska
MEDLEMSRECENSION

The Elder Scrolls III: Morrowind

Skrivet av: uffe   2009-08-06

Det var 2002(om inte minnet sviker mig)och jag var jättenöjd med min fina gröna XBOX som jag köpt tidigare samma år.Jag hade flera roliga spel men dock så saknades något och det var ett rollspel.
Jag hade många rollspel till Ps och Ps2 men jag ville ha något med snygg grafik till den då nya Boxen.Jag visste ju att Square inte gjorde några spel till den så jag visste inte vad jag skulle leta efter.
Så hände det att jag strollade runt på kupolen och gick in på Stor & Liten för att kolla på spel.Då såg jag det stå där i en hylla....Morrowind ,jag hade sett någon bild i en speltidning men visste inte något mer om det.Screenshotsen på baksidan av asken var dock väldigt snygga så jag tänkte direkt att de var mellansekvenser.Men jag chansade och köpte det.

Man börjar ju som fånge på en båt och på ett smidigt sätt lär man sig kontrollerna och gör sina karaktärsval när man slussas ut mot friheten.Fast första gången jag spelade förstod jag inte mycket,det slutade med att jag förvirrad dog på en krabbfiende och stängde av.Något som imponerade var dock grafiken som var i full 3D.

För var gång jag spelade lärde jag mig dock mer och mer om denna enorma kontinent och förstod skillnaden på alla klasser occh raser det finns att tillgå.Det finns Nords,redguards och Orcher som är bra på att kriga.Imperals som har talets gåva och är de som invaderat Morrowind.Det finns tre typer av alver Dunmer som är den infödda rasen,High elves som är bra på magi och Bosmer som är ett skogsfolk.Det finns också ett kattliknande folk(khajiit)och ett ödleliknande(Argoner) dessa två sista använder dunmer ofta som slavar.

Vilken ras man väljer själv har betydelse för hur man blir bemött,andras inställning till en själv räknas från 0 till 100,vill man att någon ska tycka om en får man muta,prata eller göra någon en tjänst.Rasernas olika egenskaper gör ju att de är bra på olika yrken och det är fritt fram att välja en egen kombination.

Man väljer också egenskaper, dessa går till så att man väljer fem major skills och tio minor skills det är dessa tio egenskaper man levlar genom.Man levlar genom att utföra en handling med någon av sina major/minor skills ,har man t.ex longblade som skill så ökar man sin level genom att slå fiender med stora svärd.Man kan även köpa träning av andra karaktärer.

Det finns en mängd vapenklasser(t.ex svärd,bågar,yxor och och magier finns det många roliga,jag trodde inte mina ögon när jag faktiskt kunde gå på vattnet eller flyga.
Stridsystemet är enkelt sikta på din fiende och anfall,det är dock dina egenskaper som gör om du träffar eller inte och hur mycket skada du gör.

Uppdrag får man i olika Guilds och fraktioner och på andra olika ställen.Det finns ett huvuduppdrag men det finns ingen anledning att stressa.Det går att prata med de flesta Npcer fast det finns banditer som hugger först och frågar sen.

Det som betyder mest i Morrowind är friheten att göra vad man vill,gå var man vill,ta vad man vill men allt har ju konsekvenser om någon i spelvärlden tycker du gör fel.Något som jag gillar att om någon fiende är för stark så är det bara att träna upp sig komma tillbaka och spöa den.

Morrowind är bland det bästa jag spelat jag måste ha spelat över 500 timmar och ändå har jag aldrig klarat huvuduppdraget.Valfriheten,miljöerna,mytologin,musiken allt är suveränt med det här spelet.Det är ju PC versionen jag recenserar så laddningstiderna är helt ok speciellt med tanke på storleken,grafiken kanske är lite utdaterad nu 2009.Spelet är ju svårtillgängligt men ack så belönande.Jag älskar verkligen att gå runt i ödemarken och njuta av miljöerna.

Grafik:
Teknik 7
Design 10

Ljud:
Musik 10
Ljudeffekter 10

Spelbarhet:
Spelkontroll 10
Spelglädje 8

Utmaning:
Svårighetsgrad 10
Längd 10
Story 1-10 Beror på vad du gör!

Medlemsrecensioner14
Samlat betyg: 8.2/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10