LIVE
HQ
logo hd live | Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes
See in hd icon

Chat

X
      😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄
      Svenska
      MEDLEMSRECENSION

      Braid

      Det är inte ofta som man springer på ett spel som så...ås mos leps tte åp regnirps nam mos atfo etni rä teD. Somliga spelupplevelser är helt enkelt svåra att...tta aråvs tlekne tleh rä reslevelppuleps agilmoS. Den lite tråkiga estetiken till trots är Braid såväl revolutionerande som...mos ednarenoitulover lävås diarB rä stort llit nekitetse agikårt etil neD.

      Det här är ett lysande spel! Så, då var inledningen spikad. Efter tiotalet timmar med Braid så har jag utvecklat en smula vrickad intuition vad gäller sådant som tid och rum. Det tar någon enstaka minut innan jag förstår att det här är så mycket mer än ännu en plattformshoppare i miljöer som inte riktigt förmår tilltala mig. Själva nyckeln till Braids storhet ligger i förmågan att när som helst spola tillbaka tidens gång.

      Ett till synes så enkelt knep som att låta somliga objekt i spelvärlden vara opåverkade av vårt evinnerliga spolande visar sig betyda enormt mycket för såväl spelglädjen och alla de pussel som fyller spelets banor.

      Jag vet inte hur många gånger jag konstaterat att den senaste klurigheten som spelets utvecklare Jonathan Blow ställer mitt alter ego Tim inför måste vara fullkomligt omöjlig att lösa.

      - Okej. Om jag kunde flyga, var odödlig samt hade oändlig tillgång till såna där mysiga monster att studsa på - då skulle jag nog klara det här på halvdussinet försök.

      Ungefär så ser en vanlig tanke ut halvvägs genom spelet. Två minuter senare har jag tänkt ut lösningen och har redan fångat in den trånande pusselbiten.

      För det är just så - Braid är förvisso ett plattformsspel, men det är sällan som svårigheten ligger i att tajma hopp eller skynda mellan rörliga plattformar. Istället är det spelarens fantasi och förmåga att ta till sig den alternativa fysiska verkligheten i Braid som agerar farthinder på vår hjältes väg till prinsessan.

      Jag har, som antyddes i början, inte alla gånger så lätt för att ta till mig spelets estetik. De knubbiga små standardfienderna som jag vid det här laget studsat på tusentals gånger har jag alltid tyckt kunde sett bättre ut, likaså vissa miljöer. Sammantaget är detta bara små anmärkningar i marginalen på ett fantastiskt spel. Visst är det också ganska kort, men det vore orealistiskt att förvänta sig mer av ett lågprisspel.

      Medlemsrecensioner10
      Samlat betyg: 9.3/10
      1
      2
      3
      4
      5
      6
      7
      8
      9
      10