Svenska
MEDLEMSRECENSION

Bioshock

Skrivet av: simon10   2009-07-20

Jag har varit nere i Rapture och träffat på ett mästerverk till spel, Bioshock.

Spelet börjar med att du sitter i ett flygplan och plötsligt krashlandar du mitt i Atlanten. Du är omringad av brinnande flygplansdelar och plötsigt så är där en fyr, mitt i Atlanten. Ditt ända sätt att överleva är att simma in till fyren.
Väl inne i fyren hittar du en hiss som åker ner i vattnet och du får för första gången se staden Rapture. Efter en kort stund så får du ett utan dina första vapen och Bioshock har precis startat.
Och det dröjer inte länge tills du får din första plasmid.

Plasmid är en kraft för sig, men du behöver EVE för att kunna använda plasmid, ungefär som mana i World of Warcraft.
Du kan också köpa fler coolare plasmids såsom freezing, skicka iväg lite bin och mycket mer. för adam. Adam får du genom att döda en Big Daddy och harvesta (döda) little sister, eller varför inte bota henne så kanske du får någon present som innehåller mycket mer adam än vad du får för att döda henne.

När du har alla dom roliga plasmidsen och vapen så kan du uppgradera dom, på spelets väg så hittar du uppgraderings automater kan man säga, t.ex kan du uppgradera att du skjuter snabbare med shoutgunen m.m. När du har uppgraderat ditt vapen/plasmid så blir de också mycket coolare än vad dom var innan. På vapnerna sätts det på nån liten mojjeng.

Bioshock är fritt, det jag gillar med Bioshock är att dom har fått till det riktigt bra att blanda action och rollspel i samma, att det är en blanding med rollspel märks knappt, bara att det är enormt fritt. Gå vart du vill, res till de andra delarna av Rapture. Döda lite Big Daddys och få mer adam och sedan gå in på main storyn igen. Med andra ord lite av ett sandlådespel.

Grafik 9/10: Grafiken är enligt mig riktigt bra.

Spelbarhet 10/10: Jag spelade spelet på PC och hade absolut inga problem med kontrollen.

Ljud 10/10: Grymt bra ljud, blir lite rätt ibland när man sitter och spelar med headset och man ser ingen där, man hör slicers prata, skratta, man hör Big Daddy skrika.

Hållbarhet 9/10: Skulle inte vara fel med nån timme längre gameplay, men Bioshock är ett spel som man kan spela mer än en gång.

+ Grymt ljud och grafik, roliga plasmids och vapen, uppgraderings systemet, fritt, extremt bra story.

- Det enda pyttelilla minuset är att det är lite lite kort.

Rekommendrar Bioshock till alla som gillar FPS spel och Action spel. Detta är ett mästerverk och jag längtar extremt mycket till Bioshock 2 då du kommer få styra den allra första Big Daddyn.

Medlemsrecensioner88
Samlat betyg: 9.2/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10