Svenska
MEDLEMSRECENSION

Mass Effect

Året var 2007. BioWare drämde till med Mass Effect som blev 2007 års bästa rollspel. Nu ska jag berätta för dig varför det blev så.

Vi börjar med den otroligt intressanta och stora handlingen. Du spelar som John Shepard(vars skickligheter, historia och typ av karaktär som till exempel soldat, redigeras innan spelet tar sin början) som skickas till en koloni på planeten Eden Prime för att ta reda på vad som hänt. Du utför jobbet för att sedan lära dig om en sanning. En Spectre(Spectre är en rang uppsatt av galaktiska rådet där man är fri att ta hand om situationer hur man än vill och bara svarar till rådet) har dödat en av dina medarbetare som jobbade på en annan front. Du måste nu bevisa förräderiet för rådet för att sedan ta reda på vad förrädaren håller på med för att sedan stoppa honom då det knappast är något gott han har i görningen.

För mig som har ett annat BioWare-spel(Star Wars: Knights of The Old Republic) så känner jag igen mig i spelsystemet när det kommer till de valbaserade dialogerna, att man har två följeslagare med sig, nivå-systemet och tredjepersonsperspektiv. Mycket bra.

Stridssystemet däremot har gått från Final Fantasy-aktigt till Gears Of War. Ja, striderna går till exakt som i Epic Game's mästerliga tredjepersonsskjutare. Och förutom att välja vilken vapentyp du vill ha kan du också välja olika krafter under striderna som att till exempel återuppväcka följeslagare om dem skulle däcka under strid. Just det där med skjutandet älskar jag.

Däremot skulle jag vilja klaga på hur kort spelet är. Jag som körde minst 15 sidouppdrag under spelet klarade spelet på ungefär 21 timmar. Mycket kortare än ovannämnda Star Wars-spel.

Dock blir det tummen upp för intrigerna, spänningen och variationen som faktiskt bjuds.


Detta är ett spel ingen bör missa.

Och om ni ursäktar ska jag nu vänta på den stundande tvåan...

Medlemsrecensioner64
Samlat betyg: 9.5/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10