Svenska
MEDLEMSRECENSION

Assassin's Creed

Efter att ha kollat på lite bilder på spelet tyckte jag inte att det verkade så märkvärdigt, men när jag väl plockade upp det och körde det blev jag väldigt positivt överraskad!

Man spelar som Altáir, som efter att ha brutit mot sitt brödraskaps regler flera gånger blir straffad och måste börja om som en novis. Efter att det händer börjar spelet på riktigt och man får gå runt i olika städer och göra dom uppdrag man får som bland annat går ut på att döda en viss person, stjäla en viss sak eller rädda någon oskyldig människa.

Att springa runt med ett parkour- liknande sätt i staden är väldigt lätt att lära sig och VÄLDIGT roligt. Det är faktiskt en av spelets starka sidor som sällan blir tråkigt.

Det första jag märkte när jag startade spelet var hur förvirrande storyn var. Man måste tydligen tillbaka i sitt minne för att ställa saker till rätta. Men när man väl spelar spelet tänker man inte så mycket på just storyn och det hindrar inte spelets flyt på något större sätt.

Det andra med spelet som slog mig var grafiken, den är väldigt detaljerad och både ljussättningen och skuggorna är fantastiska. Animationerna likaså, alla städerna är fulla av liv och saker händer precis överallt.

Dock måste jag säga att sidouppdrag som att döda en viss mängd av en speciell sak eller klättra upp i torn för att få en bättre vy över saker bara blir tråkigt i längden. Röstskådespeleriet och mellansekvenserna skulle kunna behöva lite jobb, men det är heller inte något man tänker så mycket på.

Stridssystemet är näst intill felfritt, det är så roligt att bara gå fram till en vakt, döda honom och skapa kaos bara för att få döda ännu fler. Man kan döda dom på det gamla goda sättet, eller så kan man lägga in riktigt coola combos för att krydda upp det lite.

Spelet är riktigt, riktigt roligt dom första timmarna. Men efter ett tag börjar man känna att man gör samma saker väldigt ofta och där kommer det stora minuset in, det är enformigt så in i bomben. Mycket av spelet handlar bara om att hitta flaggor, döda personer, rädda personer, hitta torn så att man kan se en större del och det förstör mycket av spelets känsla.

Men, det är egentligen det enda man kan klaga på och Assassin's Creed är ett riktigt roligt spel som rekommenderas.

Grafik - 9: Här glänser spelet, ljussättningen och skuggorna lyfter spelet verkligen.

Kontroll - 8,5: Här lyfts spelet också verkligen, att springa runt parkour- style funkar väldigt bra och striderna likaså.

Ljud - 7,5: Ljudet funkar bra, rösterna är sisådär men resten är bra.

Hållbarhet - 7: Att göra det man gör i spelet funkar ett tag, men efter att man gör samma saker väldigt ofta blir det enformigt. Även om det fortfarande är rätt kul.

Medlemsrecensioner115
Samlat betyg: 7.9/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10