Svenska
MEDLEMSRECENSION

Stronghold

Det första spelet, orginalet som släpptes för otaliga år sedan har jag tagit fram och kört igen. Och det håller fortfarande.

Det är så att jag bor på flera ställen och på ett av dem har jag bara en gammal datorn som inte ens klarar av Morrowind ordentligt, därför har jag gett mig ut på skattjakt i mitt rum och vad jag hittade var Age of Empires II+ Expansionen och som sagt Stronghold.

Spelet tar plats i Storbrittanien under medeltiden och är precis som alla andra strategi spel med att samla på sig resurser, hålla invånarna lyckliga och glada och skapa dig en armé som ska hjälpa dig att ta över hela landet från fyra andra regenter. "The Rat" som man kan krossa med ett minimalt antal soldater, "The Snake", "The Pig" och "The Wolf" som är svårare.

Allt känns väldigt logiskt i Stronghold. Bygg veteodlingar för att skickat vidare till malen som maler ner vetet till mjöl som sedan skickar det vidare till bagaren som kommer fylla din förråd med bröd. Bygg järngruvor som fixar material till vapensmedjorna som fyller ditt vapenförråd med rustningar och svärd. Man gör bäst i att bygga murar rätt tidigt för att hålla fienderna utanför.

Samma sak gäller trupperna. Ju mer stryktåliga trupper du vill ha, desto bättre rustningar och mer pengar krävs för att skapa dem. När man ska attackera någon så får man faktiskt tänka igenom strategin en och två gånger för du kan smälla på en numerärt överlägsen arme som ändå kan få stryk av motståndarna och även vinna själv mot en överlägsen arme om du har rätt taktik.

Jag gillar Stronghold skarpt, man ser ju på ljudet och grafiken att den har några år på nacken, men det spelar ingen roll för det är ett av de bästa strategispelen hittils fast med hård konkurrens från Age Of Empires II och World In Conflict.

Det värsta med spelet är att det kan bli riktigt tråkigt ibland sen kunde storyn bli lite bättre, jag tycker att det stundtals kan bli riktigt hutlöst svårt vilket irriterar (men det kanske bara är jag som är dålig påt).

Sammanfattningsvis

+Logiskt
+Utmanade
+Bra resurssystem
+Stridssystemet
+Ett av de få strategispel som man faktiskt kan soldater på murarna i
+För att vara gjort för längesen så är grafiken väldigt bra

-Tråkigt i längden
-Ibland för svårt
-Storyn är okej men inte mer än så.

Vägde mellan stark 7:a eller svag 8 i betyg men så blev det 8 iallafall!

Samlat betyg: 8/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10