Svenska

BrankoP85s hälsning

Tja allihopp! Vet inte vad jag ska skriva så ni får fråga helt enkelt själv. Ha det gött!

Statistik
Medlem sedan:2007-07-04
Kommentarer 3880
Senaste besökare
Senaste foruminlägg
Gästbok

För att kommentera måste du vara inloggad. Om du inte är medlem än - bli medlem nu!

:D :) :( :-o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: ;-) :idea: :arrow: :| :mrgreen: :clap: :dance: #-o =; :^o [-X :pray: 8-[ :sick: :-# [-( :-k :-- Bold Italic Underline Spoiler


 • Skrivet av: BrankoP85
  2016-05-07 09:56
  @Dusty Jag kan lugnt säga att det INTE är/var jag. Jag kontaktade Twitters support, så att man tar åtgärder åt de jävlarna som gjorde det här!! Hoppas man kopplar in myndigheterna också!!
   
 • Skrivet av: Dusty
  2016-05-07 09:45
  Googla Brankop85 twitter så får du se
   
 • Skrivet av: BrankoP85
  2016-05-07 07:54
  @Dusty

  Jag har ingen Twitter konto...såvitt jag vet!! Varför undrar du det egentligen?
   
 • Skrivet av: Dusty
  2016-05-07 07:41
  Är det du som är BrankoP85 på twitter?
   
 • Skrivet av: BrankoP85
  2016-05-06 18:42
  Ok, jag kanske kan framstå som en "besserwisser" IBLAND, men enligt vissa här på sidan, så har jag konstant fel...Och även OM jag kan framstå som irriterande/med alla svar i handen, så är det väl ingen anledning att komma med personliga påhopp eller ännu värre, inte sant??

  Jag vågar påstå, att jag är nog den ENDA personen här på sidan, som fått utstå all skit som kastades mot mig ifrån användare som Humanisten och diverse andra...Har aldrig sett folk behandla nån annan på det sättet som man gjorde med mig. Och varför? För att man retades av mig, eller tyckte annorlunda än vad jag gjorde...

  Som du har märkt, så har jag slutat posta här på GR som jag en gång i tiden gjorde, och det är inte minst tack vare alla påhopp ifrån folk här...Nivån här har sjunkit avsevärt, och jag orkar ärligt talat inte förklara mig hela tiden, eller tjafsa med folk som TROR att de vet bättre..

  Att visa respekt gentemot andra användare, det är tydligen jävligt svårt för vissa (nu snackar jag inte om DIG, men rent generellt alltså).
   
 • Skrivet av: Jakkal
  2016-05-06 09:07
  Utan påhopp ja, men du har ju en förmåga att undervärdera allas kommentarer och att det är du som sitter inne med alla svaren. Det retar folk.
   
 • Skrivet av: BrankoP85
  2016-04-29 15:45
  Bra. Då förstår vi varandra..Ser du, man kan väl föra en diskussion utan påhopp? Du tycker jag borde "lägga mig" i fler argument här på GR med andra? Jag tycker tvärtom, nämligen att man borde uppmärksamma idiot, lösa rykten utan nån som helst förankrad fakta osv..


  Jag hoppas bara att du har rätt, gällande ps4 som förstahandsutvecklings platform, men jag har en magkänsla som säger nåt annat...


  Trots allt: Vem var det egentligen som skrek sig över de nu kommande ps4k??..Och om de blir en succé dvs säljer till slut lika bra som våran vanliga ps4orna så lär de ju hoppa på det tåget, som med allt annat som är en succé, och göra flera likadan ,5 konsoler, det kan jag garantera dig!!
   
 • Skrivet av: Jakkal
  2016-04-29 10:04
  Sen så är ju inte självaste spelutvecklarnas kritik nån problem ALLS i dina ögon, bara för att du är för den här uppgraderade ps4an?...wow, ok, vi får ju se, om 2-3år just vilken version av ps4 kommer att ha bäst prestanda, och bästa spelversionen...enligt dig, så blir det ingen större skillnad...really??

  Nej, det är det inte. Det ligger på deras bord och kritiken som förs från Bioware bottnar i att man helst vill slippa göra en basversion som sedan kan köras i 'utökat' läge på en NEO-maskin.

  Självklart kommer NEO dra det längsta strået om 2-3 år, det kommer den ju göra redan dag 1 när den släpps. Men för den delen kommer man inte ignorera vanliga PS4, den får ju exakt samma titel och ska vara så spelbar som den kan vara utifrån de specifikationer som vanliga PS4 har. NEO-maskinen pushar bara samma spel ytterliggare.

  Så mina framtida spel kommer flytta på lika bra på min gamla originala ps4a som hos ps4k då?? då blir jag alltså INTE, indirekt, "tvingad" till att köpa mig en ps4k, ifall jag vill uppleva mina framtida spel i 1080p,60fps osv?...

  Nej de kommer inte flyta på samma sätt eftersom NEO har vassare komponenter, vanliga PS4-versionen kommer flyta så bra den kan, på NEO kommer samma titel vara strået vassare. Spelen kommer flyta så bra som de kan på vanliga PS4, dock bättre än idag eftersom utvecklingen går framåt (om man tar ditt Last of Us på PS3-exempel). NEO kommer dock alltid ha ett övertag, det är ju syftet. Vanliga PS4 kommer aldrig bli ignorerad, den rullar på utifrån sin hårdvara och ska vara helt kompatibel med alla spel som släpps till maskinen.

  När i tiden folk köper sin konsol kan ju inte Sony stå till svars för, den lanserades för ett 2,5 år sedan och har sålts i 40 miljoner exemplar. Sony har då en markant marknadsandel och känner sig installerade, med NEO kan de dels utöka ytterliggare och dels även få etablerade spelare att uppgradera. Man ge konsumenten en möjlighet, om man sedan tar den eller ej är ju upp till var och en. Du och Freeman79 har ju vid upprepade tillfällen skrivit "Only on NEO". Men enligt de läckta uppgifterna är det ju absolut inte tal om något sådant, det står ju snarare att INGA spel får vara enbart riktade mot NEO.

  så OM vi nu ska ha kortare livscyklar hos konsolerna, gissa då vad som kommer att hända: Då hinner man aldrig veta just hur pass mycket x konsol klarar av, innan nästa "uppgraderade" versionen hinner kommer ut...

  Utvecklingen går ju framåt oavsett vilka konsoler som finns på marknaden, vanliga PS4 kommer ju inte stanna upp bara för att NEO finns. PS4 är ju den maskin man jobbar mot primärt, därefter pressar man samma titel mot NEO:s begränsingar. Man måste ju ha en utgångspunkt från vanliga PS4.

  MEN till skillnad mot dig, så är jag verkligen inte beredd att "hoppa på tåget" och stapla mina konsoler hemma en efter en bara för att samla smuts på hyllorna så småningom..

  Jag sålde min PS3 när Slim kom, kommer göra samma sak med vanliga PS4.

  Ser varken poängen eller syftet med det i det lång loppet, då man ska, som sagt, korta ner konsolernas livslängd betydligt mer i jämförelse vad som var innan brukligt att ha!!

  Det är långtifrån säkert att det här blir ett standardförfarande framledes, tror snarare att 'PS4K' är ett initiativ som ska komplettera PSVR på bästa sätt.

  Så Jakkal, njut av din kommande ps4k konsol, innan det är dags att "uppgradera" igen om 2-3 år efter ps4ks släpp, och om igen, om igen, om igen...

  Det lär inte bli fler uppgraderade PS4-konsoler, steget efter lär bli PS5.
   
 • Skrivet av: Jakkal
  2016-04-29 10:03
  utan borde dig kanske vända till alla BLINDA ps4 fanboys här på sajten, som ärligt talat verkar tro, att på nåt magiskt jävla sätt, man kommer att "skala upp" SAMTLIGA kommande ps4a spel till 4k på NEO...

  De som klämmer ur sig en mening utan vidare eftertanke kommenterar jag ibland, men jag förstår också att det knappt är mödan värt att försöka göra några större utlägg. Du har däremot en tendens att föra längre och aggressiva utspel där det finns mer utrymme att lägga sig i.

  VEM var det egentligen som "förutspådde" allt det här till att börja med, dvs vem snackade här om "uppgraderingsbara konsoler", och blev sen förlöjligad av bl.a. DIG?

  Det är inget jag minns. Men handlade det då om uppgraderingsbara konsoler eller EN uppgraderad konsol? Att börja sälja lösa delar i form av ramminnen, processorer o.s.v. till konsument lär inte bli verklighet till stationära konsoler. Då öppnar man upp för ett upplägg som liknar PC och det blir alltför många variabler och konstellationer av konsoler.

  När så pass många här, generellt, blir VILSELEDDA att tro, att NEO kommer att kunna köra 4k native, och argumenterar för det, istället för att inse att det snarare handlar om 4k kompabilitet, dvs stöd för 4k filmer och vissa 4k VR titlar, då kan man kalla ps4k för falskt marknadsföring.

  Grejen är ju att det inte alls är marknadsföring när det inte är officiella uppgifter från Sony. Om folk väljer att tro på påstådda "läckta dokument med specifikationer" så kan jag inte hindra dem om de sväljer allt med hull och hår. Själv avvaktar jag tills Sony presenterat fakta och vad den eventuella uppdaterade PS4:an har för möjligheter. Vi får säkert mer konkret att gå på under E3.

  Sen till punkten om ps4ks stöd gentemot vår vanliga ps4k...Ja, ps4 sålde hittills 40 miljoner, MEN var nånstans skulle jag ha sagt, att ps4k stödet kommer direkt? Sa jag inte efter 2.3 år, då den hunnit bli etablerad på marknaden?? Snälla, läs vad jag skriver, istället för att gissa dig fram vad jag vill ha sagt!!

  Dokumenten påstår att spelen fr.o.m. oktober 2016 ska skeppas med ett s.k. "NEO Mode". Äldre spel kan patchas upp om utvecklarna vill för att nyttja de ökade resurserna.
   
 • Skrivet av: BrankoP85
  2016-04-29 07:45
  Lyssna Jakkal, du behöver verkligen inte läxa upp MIG här, utan borde dig kanske vända till alla BLINDA ps4 fanboys här på sajten, som ärligt talat verkar tro, att på nåt magiskt jävla sätt, man kommer att "skala upp" SAMTLIGA kommande ps4a spel till 4k på NEO...

  Det har de också varit verbala med i den originala tråden, men då valde du att hålla tyst gentemot dessa individer, och istället bara fokusera på mig, och hur pass "fel" jag har med mina samtliga påståenden...vist, dessa kids vet ju bättre än en isatt 30årig gör...

  Bara för att påminna dig: VEM var det egentligen som "förutspådde" allt det här till att börja med, dvs vem snackade här om "uppgraderingsbara konsoler", och blev sen förlöjligad av bl.a. DIG? Jo, JAG...men vad vet lilla, dumma jag egentligen...Jag börjar tro, att du är den nya Humanisten, dvs du ska förlöjliga och dumförklara ALLT jag någonsin säger, för jag är bara så pass dum eller hur??

  Så ja: När så pass många här, generellt, blir VILSELEDDA att tro, att NEO kommer att kunna köra 4k native, och argumenterar för det, istället för att inse att det snarare handlar om 4k kompabilitet, dvs stöd för 4k filmer och vissa 4k VR titlar, då kan man kalla ps4k för falskt marknadsföring.

  Sen till punkten om ps4ks stöd gentemot vår vanliga ps4k...Ja, ps4 sålde hittills 40 miljoner, MEN var nånstans skulle jag ha sagt, att ps4k stödet kommer direkt? Sa jag inte efter 2.3 år, då den hunnit bli etablerad på marknaden?? Snälla, läs vad jag skriver, istället för att gissa dig fram vad jag vill ha sagt!!

  Sen så är ju inte självaste spelutvecklarnas kritik nån problem ALLS i dina ögon, bara för att du är för den här uppgraderade ps4an?...wow, ok, vi får ju se, om 2-3år just vilken version av ps4 kommer att ha bäst prestanda, och bästa spelversionen...enligt dig, så blir det ingen större skillnad...really??

  Så mina framtida spel kommer flytta på lika bra på min gamla originala ps4a som hos ps4k då?? då blir jag alltså INTE, indirekt, "tvingad" till att köpa mig en ps4k, ifall jag vill uppleva mina framtida spel i 1080p,60fps osv?...

  visst, visst jag vet Jakkl: "Men du behöver ju fan inte köpa den om du inte vill"...det handlar inte om det. Jag HAR råd till den, men för mig, och många andra ps4a ägare därute, så är det helt enkelt en moraliskt fråga. Dvs varför ska jag, som köpte en ps4a förra året, eller nån som köpte den kanske nyss, behöva höra: "hej alla fanns...vill ni lira spel i 1080p,60fps? vill ni ha 4k support? köp då vår ps4k/NEO igen, för ynka 4000kr"...ser du verkligen inget moraliskt fel här?

  Tillagt 2016-04-29 07:57:
  Pressa ut så mycket ur NEO som möjligt? Du har väl sett vad ps3an var kapabel till (syftar då på TLOU) vid slutet av dess livscykel...så OM vi nu ska ha kortare livscyklar hos konsolerna, gissa då vad som kommer att hända: Då hinner man aldrig veta just hur pass mycket x konsol klarar av, innan nästa "uppgraderade" versionen hinner kommer ut...

  Så, välkommen till en värld där du ständigt får pröjsa löjliga summor bara för att hålla dig "uppgraderad" hela tiden..

  Som jag sa tidigare Jakkal: Jag gillar också att få ut det mesta ur mina konsoler, MEN till skillnad mot dig, så är jag verkligen inte beredd att "hoppa på tåget" och stapla mina konsoler hemma en efter en bara för att samla smuts på hyllorna så småningom..

  Ser varken poängen eller syftet med det i det lång loppet, då man ska, som sagt, korta ner konsolernas livslängd betydligt mer i jämförelse vad som var innan brukligt att ha!!

  Så Jakkal, njut av din kommande ps4k konsol, innan det är dags att "uppgradera" igen om 2-3 år efter ps4ks släpp, och om igen, om igen, om igen...
   
 • Skrivet av: Jakkal
  2016-04-28 17:46
  När det kommer till konsol så blir det givetvis ett aber till en början, men det rör ju sig fortfarande om låst hårdvara även i NEO. När man väl satt sig ner och utforskat möjligheterna med NEO så kommer det inte alls att vara lika omständigt. Det är fortfarande samma arkitektur, med skillnaden att man kan kräma på lite extra i en uppdaterad PS4. De flesta utvecklare kommer sannolikt färdigställa sina spel mot PS4, för att sedan utgå från den versionen och sedan "höja" där man kan utan att det tummar på helheten i negativ bemärkelse på NEO-versionen. Inledningsvis kan jag tänka mig att den största skillnaden mellan PS4 och PS4 Neo kommer handla om bilduppdatering, man släpper samma spel, men på NEO kommer spelet rulla stabilare. Därefter kommer man successivt utforska mer avancerade shaders, kantutjämning, post-processing m.m.

  Jo, det är precis så simpelt. Antingen hoppar man på tåget, eller så kör man vidare med den PS4 man äger idag. Det man missar om man inte har en NEO är ökad prestanda som mynnar ut i skarpare bild, vassare effekter och bättre bilduppdatering. Jag som teknikfreak ser det som en given uppgradering, jag vill i mesta mån få ut så mycket som möjligt ur min teknik.
   
 • Skrivet av: Jakkal
  2016-04-28 17:46
  Vem har sagt något om 4K native? Har Sony sagt det? Nej, all information rörande NEO är hittills bara lösa rykten som påstår sig vara läckta dokument.

  Jag struntar fullständigt i om den kan spela 4K eller inte. Som jag har sagt tidigare så är 4K ett väldigt löst begrepp, NEJ konsolen lär inte kunna spela upp alla spel i 4K. JA, konsolen kommer säkerligen kunna spela vissa spel i 4K, eller skala upp spelen till den upplösningen. Det beror ju helt och hållet på vad som ritas upp på skärmen och hur avancerat spelet är rent grafiskt. Om man nu ens ska tro på de rykten/spekulationer rörande 4K.

  "PS4K" är ju bara en vardagsbenämning för konsolen, om den ens kommer klara 4K överhuvudtaget i någon form återstår att se.

  Att du kallar det för "vilseledande marknadsföring av Sony" är ju bevis nog på att du inte har koll på det här för fem öre. Sony har inte gått ut med någon som helst officiell information eller specifikationer i klartext angående NEO. Du grundar hela din argumentation på inofficiella uppgifter. Det är väl fan ingen vettig utgångspunkt i debatten? En nypa salt är på sin plats.

  Och jag blir upprörd, eftersom jag vet att Sony, i slutändan, bara kommer att fokusera sig in på just den här överflödiga Ps4k konsolen (som sitt förstahandsutvecklings platform) eller tror du ärligt talat att Sony kommer att ha vår "vanliga" Ps4a som förstahandsutvecklings platform val om 2-3 år??..

  Inte en chans. Inte en chans i helvetet att Sony kommer lägga allt krut på NEO framöver. Sony har lyckats placera ~40 miljoner vanliga PS4:or i folks hem, det är ofantliga siffror. Men du tror att man kommer rikta in sig på den upphottade NEO och ignorera den fundamentala kundbasen? Du tror att Sony dissar PS4 och 'börjar om' med NEO? NEO har ju ingen publik inledningsvis när den inte är etablerad. Tänk efter.
  Ryktena i samma veva med de påstådda specifikationerna gör gällande att INGA spel får under några omständigheter bara fungera till NEO. Alla spel ska fungera på alla PS4:or och det är ju inget annat än ett givet förfarande. Ingen ska lämnas ute, framförallt inte de 40 miljoner potentiella kunder som finns etablerade redan idag.
  Ryktet säger även att fr.o.m. oktober 2016 så ska alla spel som släpps kunna nyttja Neos ökade prestanda.

  Det Biowares grundare har sagt grundar sig i att han tycker att det är smidigare med låst hårdvara, en grundspecifikation att jobba mot. Det har alltid varit smidigt i den bemärkelsen att arbeta mot konsoler eftersom de alla är identiska, man har ett tak att jobba mot. Om Sony släpper en uppdaterad PS4 så innebär det att man får ha två PS4:or i åtanke med olika hårdvaruspecifikationer. Det ska rulla bra på samtliga format, men den ena versionen klarar av mer. Självklart är hans spontana reaktion att det innebär merarbete, men det är ju knappast ett nytt fenomen som sådant. Alla spel som utvecklas till PC genomgår exakt samma förfarande, då det ska optimeras och testas på olika riggar för att fungera tillfredsställande på olika system. Det finns en uppsjö av olika grafikkort, processorer och ramminnen. Alla sitter inte med rekommenderade systemkrav och de preciserade komponenterna, men likväl fungerar spelen till de flesta datorer.
   
 • Skrivet av: BrankoP85
  2016-04-28 04:14
  Ok, så när jag sitter här, och säger LOGISKA saker som t.ex. att en aningen uppgraderad GPU, CPU inte kommer att vara nog att köra spel i 4k native (när inte ens en PC klarar det), är det då så jävla långsökt av mig eller kan det ligga nåt bakom min resonemang??

  Jag behöver inte vara isatt i varken PC eller teknik, för att förstå, att hela 4k (gaming) grejen här, är bara vilseledande, falskt marknadsföring av Sony!! Men visst, tro du bara, som så många andra här gör, att en 4000krs konsol kan uppnå 4k, när ens en 30.000kr PC inte ens knappt klarar det....


  Och jag blir upprörd, eftersom jag vet att Sony, i slutändan, bara kommer att fokusera sig in på just den här överflödiga Ps4k konsolen (som sitt förstahandsutvecklings platform) eller tror du ärligt talat att Sony kommer att ha vår "vanliga" Ps4a som förstahandsutvecklings platform val om 2-3 år??..


  Sen verkar du ju skita HELT i vad jag sa angående att även andra utvecklare, som Biowares grundare t.ex. också tycker som jag om Ps4k, nämligen att det är idioti...men vad vet de, eller hur??

  Din lösning här är: Köp inte det, om du inte vill...tyvärr så är det inte så simpelt som du verkar tro...
   
 • Skrivet av: Jakkal
  2016-04-27 20:48
  Du har en tendens att formulera dig som om du sitter med facit i hand, att du har definitiva och otvivelaktiga fakta när det enda du presenterar är halvt genomtänkta argument som saknar faktisk grund.

  Varför stör det dig så mycket, att jag "spyr gala" över Sonys korkade beslut om att släppa samma, uppgraderade konsol mitt i allt igen??..

  Du är långtifrån insatt i hårdvara, mjukvara och programering. Frågan är snarare varför du tycker det är så hemskt med en uppgraderad konsol? Val och alternativ för oss konsumenter irriterar dig? Den uppgraderade konsolens existens retar dig, trots att du redan nu på förhand har beslutat att inte skaffa den och dömt ut den för allt vad den går för, trots att absolut ingenting konkret har presenterats (förutom rykten som långtifrån är skrivna i sten)?

  Om Sony presenterar en uppgraderad konsol, med ökad prestanda (som sannolikt är matchad för att spä på PSVR på bästa tänkbara sätt) så är det ett ypperligt initiativ för de som vill/kan tänka sig att uppgradera. Det är inget tvång, det är ett alternativ för oss konsumenter. Om du inte vill ha konsolen, vad är det då som stör dig? Att många av oss andra mer än gärna skaffar den? Är det synd om dig? Är det synd om mig? Jag begriper inte din frustration när du så tydligt dömt ut den och inte vill ha den. Strunta i den då.
   
 • Skrivet av: BrankoP85
  2016-04-27 18:00
  Jag tycker verkligen, att det är förvånansvärd hur du kan sitta där och säga att jag formulerar mig "klumpigt"...på vilket sätt är jag det? Ge mig ett bra exempel på min "klumpighet" då!!..

  Jag har ingen koll, vad anbelangar Ps4k??...Gissa vad: Specsen finns där ute, och utifrån de, så kan man ju faktiskt komma till slutsat(er) om vad den kommer att klara osv. Så, såvida du tycker att ALLA som säger sin mening om Ps4K bara "snackar skit/hittar på", så säg då inte att det ät JAG som spyr gala över Sony!

  Sony är ett multimiljardärs företag som vill sälja hårdvaror till dig, inte din bästis, så återigen: Varför stör det dig så mycket, att jag "spyr gala" över Sonys korkade beslut om att släppa samma, uppgraderade konsol mitt i allt igen??..

  Det där med fotbollen var bara ett ex!!

  Och ja, jag kallar det personligt påhopp, då du drog denna "talesätt" som du kallar det ur ingenstans, bara för att framstå som rolig, när det i verkligheten inte hade någonting med artikeln i fråga att göra.

  Slutligen, så vill jag bara ge dig några råd: 1. Sluta förolämpa/förarga folk, som mig, i onödan, dvs bara för att DU tycker annorlunda. OM de nu är ute och cyklar helt och hållet med sina åsikter/kommentarer, så kan du ju säga det på ett respektfullt sätt och bevisa de att de har fel istället för att bara lämna kommentarer som "sluta yra, spy gala" osv. 2. Respektera folks åsikter, ÄVEN om dessa är "fel" enligt dig, för gissa vad: det här är ett forum för folk att byta ut sina ideer, åsikter och inte nån faktabaserad only forum!!

  Var ärlig nu Jakkal: Har jag någonsin, sagt till DIG "sluta yra/spy gala" och andra nedlåtande kommentarer??

  Med allt detta sagt: Tror du verkligen, att Sony kommer att leverera nu en 4K konsol från ingenstans, när de inte ens kan ge oss 1080p, 60fps fortfarande??...Men visst, snart kommer vi att se, just hur "kraftfull" (eller rättare sagt INTE) DESSA "NYA" 4K Ps4or blir...
   
 • Skrivet av: Jakkal
  2016-04-26 19:06
  Jag tycker du formulerar dig klumpigt och hittar på omständigheter och argument som saknar uppbackning.

  Du har absolut ingen koll på vad PS4K kommer innebära i form av samlad beräkningskapacitet och vad det kan generera i spelväg. Det vet inte jag heller, men jag är åtminstone nyfiken på vad uppgraderingen kan göra för spel, d.v.s. det medium vi alla älskar. Du tycker inte om PS4K? Har du spelat på den maskinen?

  Nej jag försöker inte få dig att flippa ut, men man måste väl för fan kunna diskutera och debattera.

  Avskyr fotboll så nej, det kommer jag inte göra. Men jag kritiserar även redaktionens blogginlägg emellanåt om jag anser att det finns utrymme för debatt och om bloggämnet faller mig i smaken.

  Personliga påhopp? Du syftar på den gamla sloganen/talesättet; "Klipp dig och skaffa ett jobb"? Det var stöpt i svart humor och ironi, men du missade uppenbarligen det och det hade inget med din livssituation att göra för den har jag inte koll på.
   
 • Skrivet av: BrankoP85
  2015-10-01 08:04
  @Choc

  Ok bra att veta!

  Och nej, jag kommer garanterat INTE ha ett VR headset hemma hos mig, varken om 3 år eller någonsin!

  Men kul för de som tänker sig införskaffa den. Hoppas det är verkligen värd alla tusenlappar..
   
 • Skrivet av: Choc
  2015-09-30 19:12
  Vi bråkar inte. Jag försöker få dig att sprida okunskap. Om du inte bryr dig om VR, sluta kommentera kring det då du inte ens är intresserad av hur själva tekniken fungerar och vad som är fakta och vad som är spekulationer (som du påstår är empirisk sanning).

  Detta är vad jag menar:
  "Jag antar att man lätt kan få synfel av sånt här, när man använder det reguljärt, det är väl också "bullshit"!"

  "När du har ett VR headset på, så är det i princip samma sak, som att sitta 2cm framför TVn!..Och hur jävla "bra" är det egentligen för ögat?"

  "... likadant med VR headsetet. Det ÄR inte bra för ögonen"

  "Och just det (närsynhet) är en av de många "biverkningar" som VR headset för med sig (som också står i källan)"

  "Jag går efter fakta, och fakta är, att folk BLIR illamående samt att det har biverkningar för ögonen"

  När du slutar med dessa kommentarer slipper man bli irriterad och bli tvungen att rätta dig.

  Det mest tragiska är din trångsynthet. Om högst tre år kommer du med 100% säkerhet äga ett VR headset.
   
 • Skrivet av: BrankoP85
  2015-09-30 09:53
  @Choc

  Vad bråkar vi om här egentligen? jag bryr mig inte alls ifall det är skadligt eller ej, för jag tänker ändå inte köpa skiten, jag hänvisar bara andra till att vara FÖRSIKTIGA med VR och daglig, x antal timmar långt spelandet med den...

  Så förlåt att jag tänker på andras hälsa..
   
 • Skrivet av: Choc
  2015-09-30 09:32
  Allt i artikeln är endast spekulationer och är därför inte speciellt interessant. Att vissa eventuella problem kan uppkomma med VR headsets är inte omöjligt, men inte i den grad du menar. "Sitta och titta 2cm från en skärm".

  "The proximity of the screens to the eyes has given SOME experts pause, SPECULATING on what types of eye disorders MAY be created by fully immersing yourself into these intense ocular exercises for long periods of time."

  Eye strain? Ja för mig känns det ganska självklart att du kan få ont i ögonen på samma sätt som när du sitter och tittar på en skärm/tv i timmar. Även om jag tror att det kommer påverka en i mindre mån då som sagt fokus ligger i oändligheten och inte 50cm-3m avstånd.

  Alla andra negativa speuklationer som tas upp i artikeln är riktad mot den yngre målgruppen. Detta är redan känt, jag vet att åtminstone Oculus sagt att barn (tills mer är känt om ämnet) inte ska använda VR headsets.

  Men sen har vi också spekeulationer i att VR faktiskt kan vara positivt för ögonen:
  "With all of the possible negative effects VR might wreak on our vision, the fine-tuning and further development of virtual reality systems and headsets could actually make our eyes stronger. Who knows what other interesting and groundbreaking applications VR might come up with to enhance vision down the road?"

  Som sagt. Spekulationer.

  Det som dock är mest intressant är att nyheten du kommenterade i handlade om hurvida VR gör personer illamående eller inte.
  Personer HAR blivit illamående pga. dom problem som jag beskrev. MEN i en applikation som är designad för att ta hänsyn till dessa kommer människor i moderna headsets INTE bli illamående.
   
 • Skrivet av: BrankoP85
  2015-09-30 08:20
  @Choc

  Bra att du har ignorerat ALLT som står i artkeln, och bara fokuserat på det positiva hos VR (nämligen att de använder sig av linser som är "avslappnande" för ögonen...

  jag orkar inte längre tjafsa med dig, om såna här saker..Vill du så jävla gärna ha rätt, varsågod.

  Ärligt talat, jag blir trött på såna "experter" på ALLT som dig. Du tror att du vet allt, bara för att du har läst att de är "avslappnande" för ögonen?

  Gå och fråga en ögonläkare hur pass "avslappnande" och bra för din syn det är att använda sig av en LCD skärm simulator 2cm framför ögonen i en längre period (linser eller ej)...Härnäst ska du väl också hävda, att VR är t.om. BRA för ögonen, dvs att den, på nåt magiskt sätt, korrigerar synfel? Lägg av nu!

  Du går ENBART efter "fakta" som du hittar på nätet av utvecklarna själva postat!! Det är väl klart som FAN, att Sony, MS ska lovprisa det/få det att framstå som bättre än vad det egentligen är!

  Eller kommer du kanske ihåg hur MS sa, att ONE inte gick att spela på utan Kinect2 och hur pass "essentiell" den var för alla ONE ägare?? Visade sig vara en massa Bullshit!!

  Ärligt talat: Vad är ert/ditt problem egentligen? Så man kan inte diskutera/argumentera utan MÅSTE alltid ge 100% korrekt "FAKTA"? Vad gör du/ni här på GR egentligen? går ni runt till vartenda en som postar nånting som ni tror inte är "fakta" och börjar korrigera dessa på vad som är "fakta" och vad som är fel??


  @Emiliazzz

  Jag vet inte vad ditt problem med mig här är, MEN jag säger bara en sak till dig, och jag säger det bara en gång, så lyssnar noga: Ifall du inte vill, att jag ska anmäla dig till redaktionen för trakasserier, så sluta få mig att framstå som nån idiot, dvs jag tänker inte låta göra mig till narr av en 19årig tjej, som inte vet nånting om livet än, och att denne ska säga att jag är "bland de mest okunniga" personer här på GR!

  Sluta göra det till en personlig grej, eller ta konsekvenserna! Jag skiter i VAD du gör, vad du har för färdigheter och/eller var du är "kunnig" i, men ge fan i att kalla mig för okunnig, idiot ect, för tro mig, jag har upplevt mer med mina 30 år, än du nånsin kommer att göra i ditt hela liv, så ja, jag ÄR kunnigare än det flesta här!

  Du behöver inte hålla med mig, men jag undanber mig att vara så respektlös behandlat av NÅN här på GR!! Jag möter dig med respekt, dvs jag har ALDRIG sagt, och kommer ALDRIG att säga: "Fy fan, vad du är okunnig." "Sluta hitta på grejer" "Dina åsikter är idiotiska" osv, alltså förväntar jag mig samma respekt tillbaka. Om du inte kan göra det, så låt bli att skriva om/till mig i första hand!
   
 • Skrivet av: Emiliazzz
  2015-09-30 00:16
  @Choc Brankop85 är ökänd för att vara bland de mest okunniga personerna på GR så det är inte ens lönt att du försöker få honom att förstå därför som du sa så hittar han på det mesta baserat på sin egen konstiga åsikt.
   
 • Skrivet av: Choc
  2015-09-29 16:10
  Jag har sett dig skriva mycket påhittat skit som bara baseras på dina egna åsikter. Här, saxat från kommentarerna på en nyhet.

  Att sitta 2cm framför din tv är inte bra för dina ögon. Nej. Vet du varför? För att du blir tvungen att fokusera dina ögon på ett onaturligt och ansträngande vis. När du "stirrar" på en skärm genom ett VR-headset tittar du genom ett par linser som gör att din fokus ligger i oändlighet. Som att titta mot horizonten och inte på någon som är 2cm framför dig. Detta är avslappnande för dina ögon. Att sitta och titta på t.ex. en datorskärm kan vara dåligt för dina ögon då din fokus inte varierar. Du låser alltså dina ögon på samma avstånd hela tiden.

  Vad gäller "åksjuka" (simulatorsjuka heter det egenligen) blir människor illamående när det antingen är för hög latency på tracking eller bilduppdatering samt för låg fps.
  Gör du dessutom någonting i spelet som inte stämmer överens med vad du känner: du vrider dig i spelet men dina öron känner ingen rotation kan du bli illamående. Samma gäller för acceleration.

  Detta kommer sannorligt inte att kunna lösas inom dom närmsta åren. DÄREMOT går det att lösa redan nu genom att spelaren roterar i verkligheten och att din karaktär inte accelererar/deaccelererar i hög mån.

  Hoppas du slutar sprida okunskap nu.
   
 • Skrivet av: BrankoP85
  2015-09-15 09:47
  Tja black...ala möjliga spel. allt från rpg till racing. själv då
   
 • Skrivet av: black_wings
  2015-09-15 00:08
  hej branko vad för spel giller du?
   
 
 
Cookie

Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy