Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Roccat Burst Pro

Roccat fortsätter bygga gedigna möss och levererar nu ett nytt lättviktsalternativ för en rimlig penning...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Det här med lättviktsmöss har blivit en allt hetare potatis i spelvärlden på slutet, där jag fått möjlighet att testa flera möss som känns som att hålla i en påse luft (utöver Roccat Burst Pro, även Logitech Pro Superlight). Sannolikt en övergående grej, för särskilt mycket lättare än såhär kan inte möss bli, och hur lätta de än är så är det ju funktionaliteten som är viktigast i slutändan.

HQ

I fallet Roccat Burst Pro har Roccat bland annat stansat ut ett mönster i musen som gör att några gram av överflödig plast kunnat skalas bort - även om det finns en tunn film som skyddar från damm och liknande. Totalt väger den 68 gram. Det ser initialt lite märkligt och opraktiskt ut, men fungerar faktiskt bra och jag upplever även att de gör musen en aning svalare under längre spelsessioner.

Roccat Burst ProRoccat Burst Pro
Inte lättast och inte flest funktioner. Roccat Burst Pro är lagom på det mesta.

Designen är symmetrisk och den lämpar sig därmed alltså både för höger- och vänsterhänta. Dock tycker jag musen är på gränsen till för liten, sannolikt ett resultat av att Roccat verkligen velat hålla vikten nere. Vet du med dig att du har ett par bastanta arbetsnävar, skulle jag rekommendera dig att kika på ett annat alternativ. Sladden är tygklädd och väldigt följsam, något jag personligen tycker är viktigt. I kombination med faktumet att den är bestyckad med PTFE-tassar på undersidan för ett maximalt friktionsfritt användande, snackar vi om en väldigt användarvänlig mus. Den är även bestyckad med ett gummerat hjul med bra motstånd samt två programmerbara sidoknappar.

Efter att ha pillat i Roccat Swarm för att få till inställningarna som jag vill ha dem (totalt åtta tillgängliga knappar om du räknar med hjulet), var det dags att prova på hur den är att använda i praktiken. I PR-snacket på förhand har Roccat gärna talat om att denna mus har de mekaniska Titan Switch Optical-switcharna från deras värstingtangentbord. Det ska dels ge snabbare reaktioner, men även minimiera risken för felklick och öka hållbarheten. Sistnämnda har jag såklart inte kunnat verifiera, men konstaterar ändå att det är en betydligt bättre knappkänsla i Roccat Burst Pro än vad möss ofta har. Det är underskattat att ha ett distinkt klick, även om somliga säkert kommer hävda att det gör det svårare att trycka snabbt repetitivt, då jag tycker det ger en bättre känsla av kontroll.

Detta är en annons:
Roccat Burst ProRoccat Burst ProRoccat Burst Pro
Prislappen på 649 kronor måste sägas vara ett fynd.

Roccat Burst Pro har en CPI på max 16 000, och en knapp så du snabbt ska kunna växla mellan dina förvalda alternativ. Som sig bör med alla PC-produkter nuförtiden, finns rejäl RGB-belysning, vilket såklart blir extra effektfullt på en mus med massor av utstansningar. Denna belysning används inte bara för designens skull, utan gör även att du snabbt kan se på färgen vilken inställning du valt, något som helt eliminerar risken för misstag.

Jag vet inte riktigt om jag ska betrakta Roccat Burst Pro som en renodlad lättviktsmus, då det finns flera som väger mindre. Å andra sidan har den tack vare detta täckta utstansningar samt lite extra lullull. Varken hackat eller malet, kanske någon skulle säga, själv väljer jag att betrakta den som en mus lagom bra på allt. Tänk Mario i Mario Kart. Vikten är tillräckligt låg, knapparna behagliga och inställningsmöjligheterna goda. Brasklapp dock som sagt för att den nog är i minsta laget och att inte alla kommer uppskatta styvheten i knapparna.

07 Gamereactor Sverige
7 / 10
+
Hålen är täckta, låg vikt, bra programvara, rejäla musknappar, bra prislapp
-
Aningen liten, finns lättare möss
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

0
Roccat Burst Pro

Roccat Burst Pro

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Jonas Mäki

Roccat fortsätter bygga gedigna möss och levererar nu ett nytt lättviktsalternativ för en rimlig penning...



Loading next content