Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Samsung Galaxy Note 20 Ultra

Petter har satt gaddarna i Samsungs senaste flaggskepp för att se om den kan tävla med det bästa från Oneplus och Apple...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Den är stor. Så stor. Och så tjusigt elegant och till synes välbyggd, när jag plockar upp den ur kartongen. Kamerorna på baksidan står ut från själva bakstycket så mycket att det nästan känns parodiskt, men i övrigt är det svårt att inte slås av hur lyckad denna telefon är sett till design. Modellen som vi här på Gamereactor lånat av Samsung Sverige är brons-färgad (Mystic Bronze) och den ligger så otroligt bra i handen.

HQ

Samsung Galaxy Note 20 Ultra är den nya toppmodellen från världens största tillverkare av smartphones och den är nästan sju tum stor och kantigare än tidigare modellen av Note. Skärmen sträcker sig över hela telefonen och letar sig ned en smula på kanterna och även om det inte syns på samma sätt efter det att jag stoppat ned den 15 000 kronor snordyra mobiltelefonen i ett skal, så är det en del av designen som verkligen ger ett sofistikerat, påkostat och tjusigt intryck.

Skärmen är 6,9 tum stor och rullar på i 120 Hz vilket börjar bli en standard bland dessa större flaggskeppsmobiler, och det är något som jag verkligen gillar. Det handlar om en Super AMOLED 2X Infinity-display med 3088x1440-upplösning, 496 ppi pixeldensitet och HDR10 Plus-certifiering. Och ja, det är en mycket, mycket bra skärm. Jag skulle vilja gå så långt som att kalla detta för den enskilt bästa display jag sett i en smartphone någonsin, faktiskt. Den är helt enkelt förkrossande, rasande fin. Det enda lilla miniklagomålet jag har här är att jag måste välja. 120 Hz och 1080p eller 60 Hz och 1440p. Jag skulle absolut velat kunna köra max på allt, fullt ut, men begriper också att batteriet skulle dö alldeles för snabbt, då.

Det går dock inte att komma ifrån hur mysigt det är att brassa på med 120 Hz i uppdateringsfrekvens, särskilt när man spelar vissa tyngre spel. Det flyter så oförskämt fint och att scrolla i 120 Hz direkt jämfört med 60, är lite som att jämföra naglar mot en normalgammal tegelvägg med att dra pekfingret genom en överdimensionerad bytta fylld med svenskt smör.

Samsung Galaxy Note 20 Ultra
Designen är fantastisk, rakt igenom. En mycket tjusig telefon.
Detta är en annons:

En annan del av denna flaggskeppsnalle som imponerar stort är kameran. Eller "kamerorna" rättare sagt. Tele-funktionen som erbjuder 50x zoom är superb och bilder tagna i dåligt ljus eller i mörker, imponerar också. 960 fps-läget som erbjuder "super slo-mo" är en skoj gimmick men inget som lämnar något bestående intryck på mig eftersom det endast körs i 720p och 108 MP-läget verkar mest bara vara en överdimensionerad skrytgrej som gör att man fyller upp telefonens inbyggda hårddisk snabbare än någonsin.

När det gäller de negativa aspekterna här är det främst batteriet som inte riktigt imponerat på mig i samma utsträckning som exempelvis displayen eller kameran. Det går liksom inte att komma ifrån att Samsung Galaxy Note 20 Ultra är en medioker telefon sett till total batteritid och med tanke på att samtliga tillverkare idag bara mosar i mer och mer krävande funktioner och finesser, är det verkligen på tiden att det sker något banbrytande med de inbyggda batterierna. Samsung hävdar att Note 20 Ultra erbjuder 4500mAh men vi har mätt upp vårt användande och jämfört den med bland annat Oneplus 8T och Iphone 11 Pro Max, och här är Samsung Galaxy Note 20 Ultra sämre än båda konkurrenterna, även om det inte handlar om allt för stora skillnader.

Samsung Galaxy Note 20 Ultra är ett väldigt attraktivt helhetspaket. Urtjusig design som skriker "klass" och "kvalitet" medan displayen är den bästa jag stött på i en telefon. Kameran är bra också precis som fingeravtrycksläsaren, 5G-kompatibiliteten och S-pennan fungerar bättre än jag tidigare har tyckt. Den laddas upp rätt sakta, dock, och batteriet är inte tillräckligt stort men i övrigt är detta en dundernalle.

08 Gamereactor Sverige
8 / 10
+
Underbart tjusig design, påkostade material, fenomenal display, 120 Hz uppdateringsfrekvens, lysande kamera
-
Laddar sakta, något klent batteri, kameraklumpen står ut flertalet millimeter
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

9
Samsung Galaxy Note 20 Ultra

Samsung Galaxy Note 20 Ultra

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

Petter har satt gaddarna i Samsungs senaste flaggskepp för att se om den kan tävla med det bästa från Oneplus och Apple...



Loading next content