Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

PowerA Moga Mobile Gaming Clip

Om du är sugen på att testa att spela Xbox Game Pass via xCloud, behöver du såklart en smart lösning för handkontrollen. Vi har recenserat Mogas alternativ...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Det här med molnspelande blir ju allt större, även om Stadia-lanseringen för snart ett år sedan inte gjorde något större avtryck. Nu finns dock xCloud som ju ingår med Xbox Game Pass, och runt knuten väntar Amazon Luna. Men hur man ska spela allt detta på bästa sätt, har varit en komplicerad fråga. Det dräller av mer eller mindre genomtänkta lösningar, men en officiellt licensierad variant som snabbt blivit populär är billiga PowerA Moga Mobile Gaming Clip.

HQ

I grund och botten handlar det bara om en plasthållare för Xbox One-handkontroller som även håller i din smartphone så du får allt som en bärbar enhet. Jag har senaste veckan nästan bara lira xCloud för att verkligen testa denna variant, och måste säga att jag är imponerad. Trots priset på runt 280 kronor, får du en riktigt stabil lösning som sitter som en smäck.

PowerA Moga Mobile Gaming ClipPowerA Moga Mobile Gaming Clip
Expansionsporten längst ner döljs av PowerA Moga, men i övrigt når du alla knappar och uttag.

PowerA smiter åt rejält runt din handkontroll, men är av plast så du slipper repor. Det finns även urgröpningar så du kommer åt alla dina uttag, undantaget expansionsporten i botten, liksom sådant som synkroniseringsknappen. Däremot måste du ta av PowerA Moga när du ska byta batterier, men med tanke på att det är en procedur som tar uppemot tre sekunder, så känns det ändå hanterbart.

Själva mobilhållaren sitter på en arm med två stycken gängor du kan använda för att justera vinkel på din telefon. Initialt tyckte jag att det blev lite framtungt, innan jag kom på att jag ju kunde vinkla min mobil in över handkontrollen för mer balans. Själva mobilhållaren är en fjädrad gripklo med gummerade tänger som tar ett fast tag om din mobil utan att repa den. Jag har testat med både Huawei P30 Pro och Samsung Galasy S20 5G, och tycker det fungerar väl även med skal på (Samsungen har skal med skydd även för framsidan som måste vikas bort) - även om utan är att föredra.

Detta är en annons:
PowerA Moga Mobile Gaming ClipPowerA Moga Mobile Gaming Clip
Med hjälp av reglagen kan du få mobilen vinklad som du vill ha den.

Brasklapp dock för att den nedre klon på vissa modeller av mobiler kan komma åt Power-knappen eller volymen. Det går att justera genom att flytta mobilen i sidled något, på bekostnad av balans, alternativt vara försiktig när du klämmer fast din mobil. Ett i-landsproblem, men värt att nämna.

För att spela xCloud behöver du sedan bara Bluetooth-synka (stöds av alla nyare Xbox One-handkontroller) och kan sedan gejma som om det vore en bärbar spelenhet. Hur länge den fjädrande gripklon kommer hålla, är såklart svårt att svara på, men spontant känns det som att den är tillräckligt kraftigt byggd för att kunna användas ofta. Det hade även varit fiffigt att kunna justera var den nedre gripklon greppar mobilen just för att undvika att den hamnar på någon av sidoknapparna.

PowerA Moga Mobile Gaming ClipPowerA Moga Mobile Gaming Clip
En enkel och väldigt prisvärd konstruktion.
Detta är en annons:

Det är egentligen svårt att klaga på PowerA Moga Mobile Gaming Clip som gör allt man kan förvänta sig till en väldigt låg kostnad. Om du vet med dig att du vill spela Xbox på resande fot ibland, men inte lär nyttja möjligheten så ofta samt heller inte vill göra en större investering, så är detta definitivt något för dig.

08 Gamereactor Sverige
8 / 10
+
Extremt prisvärd, lättanvänd, bra inställningsmöjligheter, stabil konstruktion, repar ej handkontroll/mobil
-
Nedre gripklon för mobil kan komma åt sidoknappar
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

3
PowerA Moga Mobile Gaming Clip

PowerA Moga Mobile Gaming Clip

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Jonas Mäki

Om du är sugen på att testa att spela Xbox Game Pass via xCloud, behöver du såklart en smart lösning för handkontrollen. Vi har recenserat Mogas alternativ...



Loading next content