Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

JBL Quantum One

JBL slänger sig huvudstupa in i gamingvärlden med premiumlurarna Quantum One och Hegevall är ytterst imponerad...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Äntligen! Jag har väntat på att amerikanska JBL ska ge sig in i gamingheadset-träsket ett bra tag nu, inte minst med tanke på hur mycket jag gillar deras produkter som släppts under de senaste 12 månaderna (Club One, TW-300 samt Boombox 2 är alla fullkomligt fenomenala ljudprylar) och nu har det alltså skett. JBL Quantum One är ute, kostar 3000 kronor och presterar väldigt, väldigt väl.

JBL Quantum One
Aktiv brusreducering är inkluderat, och den fungerar väldigt väl.

Designen är väl kanske inget som jag skriker mig hes över direkt då jag anser att JBL kunde ha gjort en enklare lur sett till diverse detaljer, lampor, lysen, mönster och manér, men å andra sidan ser de ju inte särskilt mycket konstigare ut än 99% av allt inom gaming-segmentet, idag. Huvudbandet är gräsligt bekvämt, dock, och kåporna hypermjuka och snälla mot ömma öron.

JBL Quantum One
Designen är lite för... Futuristisk för min smak, men lurarna är überbekväma.
Detta är en annons:

JBL Quantum One är den enda hörlur som JBL bygger som levereras med funktionen och ljudchippet Quantum Sphere som möjliggör 360-graders huvudtracking och DTS X 2.0-stöd i 7.1 virtuella kanaler. Allt detta hade dock varit enbart tjusig marknadsföringslingo (som det så ofta är inom detta segment) om det inte vore för att JBL såklart fört över sin patenterat varma, basorienterat kraftfulla men ändå dynamiska och kontrollerade ljudbild som jag alltid är så otroligt svag för. 50 millimeter stora element och lysande balans mellan mellanregistret och basen, gör att dessa känns mer... Behagliga under längre spelpass än allt jag hört från bland annat Turtle Beach eller/och Epos.

Quantum Engine-mjukvaran är dessutom fantastisk, rakt igenom. Nu brukar det ju aldrig vara några problem med den medföljande mjukvaran till lurar från exempelvis Sennheiser, Logitech, Cooler Master eller HyperX heller, men Quantum Engine (trots fånigt namn) känns bättre, på något sätt. Snyggare. Smidigare. Och inställningsmöjligheterna är riktigt, riktigt bra. JBL Quantum One levereras med en kalibreringsmikrofon för att på bästa tänkbara sätt ställa in head tracing-funktionen och denna fungerar precis som mjukvaran i stort suveränt bra. I jämförelse använder jag till exempel min Boombox 2 varje dag och har aldrig tappat parningen eller stött på problem med EQ-programmet och detsamma går alltså att säga om Quantum Engine. Felfritt ägande, skulle jag vilja kalla det. Och det går absolut inte att säga om alla spellurar.

JBL Quantum One
3000 kronor är mycket pengar för gaminglurar, men det är inte mycket som låter såhär bra, heller.

Quantum One finns enbart i svart, de går att ställa in så att de blinkar som julgransbelysning, de är hållbara (vi har tappat våra i golvet 700 000 gånger redan, eftersom jag är ett klumpigt miffo) och de låter alldeles sagolikt fint. Visst, mikrofonen är ärligt talat inget vidare men det är också det enda egentliga klagomålet jag har här. Annars gäller följande: Köp!

Detta är en annons:
09 Gamereactor Sverige
9 / 10
+
Hållbara, superbekväm passform, superbt ljud, lysande mjukvara, finurlig kalibreringsmikrofon
-
Dyra, mikrofonen är medioker
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

6
JBL Quantum One

JBL Quantum One

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

JBL slänger sig huvudstupa in i gamingvärlden med premiumlurarna Quantum One och Hegevall är ytterst imponerad...



Loading next content