Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Sennheiser Momentum Wireless (2019)

Hegevall har tillbringat ett par veckor tillsammans med den nya versionen av Sennheisers "Bose-dödare"

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Förra generationen av Sennheiser Momentum Wireless släpptes 2016 och erbjöd fullgod konkurrens till Bose länge marknadsdominanta Quiet Comfort-lurar och nu är det alltså dags, igen. Ny version. Ny version som ska tävla med Sonys briljanta Sony WH-1000XM3 och här på Gamereactor-redaktionen har dessa finfina läderkåpor vandrat från kranium till kranium, under den gångna månaden och ingen av oss har egentligen velat lämna ifrån sig dem. De är verkligen precis så bra.

HQ

Jag vill dock börja med att prata lite om priset, för dessa är snuskigt dyra. 4000 kronor. Vilket är några hundringar mer än närmaste konkurrenterna Bose QC35 samt ovan nämnda Sony WH-1000XM3. Precis som i förra omgången är designen sådär ikoniskt Sennheiser-typisk vilket gör att man verkligen aldrig kan blanda ihop dessa lurar med något annat. De mattsvarta plastkåporna är täckta ev det mjukaste lädret som hörlursvärlden någonsin skådat och de justerbara huvudbandet går ned över kåporna som byglar, vilket jag tycker är supersnyggt och dessutom praktiskt eftersom det är i det närmaste omöjligt att hitta en skalle där dessa inte passar.

Sennheiser Momentum Wireless (2019)
Kåporna är ohyggligt, oförskämt mjuka och superbekväma.

Nytt för den nya generationen Sennheiser Momentum Wireless är en knapp för att slå på och av den aktiva brusreduceringen och i samma veva har on/off-knappen försvunnit. Nu känner lurarna istället av när du plockar på dem på skallen samt tar av dem, vilket fungerar finfint. Ayt koppla upp sig mot en mobiltelefon eller surfplatta fungerar precis lika smidigt och smärtfritt som tidigare och den tillhörande Sennheiser-appen är bra även om just equalizer-funktionen känns hopplöst simpel och nästan slarvig i sitt utförande, framförallt efter att ha bekantat sig med motsvarigheten från Audeze. Det finns även en ny knapp som gör det möjligt att ta hjälp av Siri eller Google Assistant och om jag personligen inte nyttjat den funktionen under mina testveckor är det andra här på redaktionen som försäkrat mig om att det också fungerar lika felfritt som resterande funktioner.

Sennheiser hävdar att lurarna erbjuder 17 timmars batteritid men vi har endast lyckats klämma ur cirka 13 timmar ur vårt testexemplar vilket är helt okej men långt ifrån Sonys förkrossande fina WH-1000XM3 som mäktar med mer än det dubbla på en laddning. När det gäller den aktiva brusreduceringen är den bra men inte i närheten av så bra som den är i framförallt Sonys motsvarighet, tyvärr. Även Bose 700 är bättre, här. Sennheiser Momentum Wireless (2019) blockerar ut en del av flygplansbruset eller en del av regnsmattret under en blöt natt men de kan helt enkelt inte tävla med genregiganterna från Sony och Bose och med tanke på att Sennheisers lurar är de dyraste av dessa tre, känns det lite fattigt ärligt talat.

Detta är en annons:

Det är istället ljudkvaliteten när man spelar okomprimerad musik i Flac eller 24-bits-audio inköpt på Hdtracks.com som imponerar allra mest med dessa kostsamma lurar, för här slår Sennheiser både Sony och Bose på fingrarna. Det finns något så naturligt och så nyanserat i ljudbilden här som konkurrenterna saknar och det känns som om kontrollen framförallt i mellanregistret är tightare. Att lyssna på John Mayers "Battle Studies" i Sennheiser Momentum Wireless (2019) innebär att jag hör alla lager av studioinspelningen, inte har några problem med att separera musik och mixningen sett till stereobilden och upplösningen är utsökt. Ljudbilden är proppad av svårfångad dynamik, känns bred och varm på ett sätt som Sennheisers renodlade, sladdburna hifi-lurar inte alltid gör. Och jag äskar det.

Om du köper brusreducerande, trådlösa bluetooth-lurar baserat på ren ljudkvalitet är detta paret som du bör välja. Sony och Bose är dock bättre på båda "noise cancelation" och batteritid men i mitt fall värdesätter jag musikaliteten i dessa lurar mer än att slippa ladda batteriet fullt lika ofta.

08 Gamereactor Sverige
8 / 10
+
Underbar ljudkvalitet med en varm, djup och naturlig karaktär, oförskämt bekväma, påkostade materialval
-
Dyra, klen batteritid
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter



Loading next content