Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Cooler Master MH752

Cooler Masters senaste headset erbjuder 7.1-surround och brutalt bra mjukvara för endast 999 kronor... Petter har delat ut betyg

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Det här gillar jag. 995 kronor (inga fantasipriser här inte) för ett trevligt gaming-headset helt frigjort från allt vad neongröna, blinkade logotyper och fräsigt fräna materialval heter. Cooler Master MH752 ser ut som en gammal 70-talshörlur men låter som ett toppmodernt headset med stöd för virtuellt 7.1-ljud. Den här dealen är därmed ganska svår att motstå för den som letar nytt ljud till sina gaming-sessioner.

HQ

Designen är som sagt supersimpelt trevlig med mattsvarta kåpor innehållande 40 millimeters-element och med ett mjukt och behagligt huvudband klätt i svart läder. Cooler Master MH752 ser väldigt mycket ut som ett gammalt par av AKG:s mer klassiska lurar och det finns ingen RGB-beslysning eller andra "moderna" gimmicks här. Det mesta av lurarna är tillverkat av plast men trots detta och trots den ytterst blygsamma prislappen känns Cooler Master MH752 aldrig billiga, eller särskilt plastiga, detta tack vare finurlig design. Mikrofonen är löstagbar och flyttbar så att det går4 enkelt att ställa in den så att den sitter bekvämt och bästa sätt plockar upp ens röst när man sitter och gapskriker åt motspelarna i Apex Legends. Jag har för det mesta kört Assetto Corsa och Assetto Corsa: Competizione med MH752 och även om ljudet från mikrofonen inte är fullt så bra som jag hade önskat, har mina motspelare hört mig relativt tydligt och lurarna har presterat mycket väl.

Cooler Master MH752
Designen är långt ifrån hur gaminggrejor vanligtvis ser ut nuförtiden. Vilket jag uppskattar.

Cooler Master MH752 levereras med en liten USB-kontrolls om sitter fast på sladden och låter mig aktivera/avaktivera 7.1-ljudet samt styra volymen i lurarna. Mjukvaran stavas "Portal", precis som i fallet med de tidigare lurarna från CM som vi recenserat, och fungerar precis lika smärtfritt här. Det behövs inget onlinekonto för att komma igång här (tack gode gud för det) och du behöver inte ens ha mjukvaran installerad för att kunna nyttja MH752 fullt ut, men om du avser att EQ:a dem en smula och vill gå in på detaljnivå, rekommenderas Portal varmt.

Ljudmässigt är Cooler Master MH752 bra. Inte spektakulära men bra. Jag, bastokig trumslagare som jag är, saknar lite botten och anser att kontrollen i mellanregistret tenderar att kännas en smula blek under vissa stunder i vissa spel (Battlefield V exempelvis) men istället är dynamiken god och upplösningen superb. Virtuellt surround-ljud är, som du kanske redan känner till, inte min grej men i jämförelse med dyrare lurar från Logitech, Razer och Sennheiser presterar MH752 bra, här. Mycket bra, till och med. För 1000 spänn finns det inte särskilt många andra gaminglurar med inbyggt surroundljud som kan tävla med Cooler Master MH752, det är helt enkelt inte svårare.

Detta är en annons:
08 Gamereactor Sverige
8 / 10
+
Härlig upplösning, finfint (virtuellt) surroundljud, klockren ergonomi, minimalistisk, stilren design
-
Halvklen mikrofon, saknas lite bas i ljudbilden
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

0
Cooler Master MH752

Cooler Master MH752

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

Cooler Masters senaste headset erbjuder 7.1-surround och brutalt bra mjukvara för endast 999 kronor... Petter har delat ut betyg



Loading next content