Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Asus ROG Gladius II Wireless

Petter har delat ut betyg till Asus senaste gamingmus

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Ibland kan jag nästan få lite panik när jag inser att jag försöker vända och vrida på orden för att försöka få ihop min 174:e gamingmus-recension utan att upprepa mig allt för mycket. Svårt, är det. Såklart. För jag har testat fler möss de senaste åren än vad jag kanske borde ha gjort och även om Andreas, Jonas och framförallt Fredrik testat ännu fler - känns det som om jag gärna håller denna recension rätt kort, för att slippa risken för att låta som en gammal trasig kassettspelare.

HQ
Asus ROG Gladius II Wireless
Designen känns nästan lite retromysig sådär i sin egen briljanta minimalism.

Såhär är det: Jag har enorma händer. Storlek 13. Tänk dig en normalstor bananklase med naglar, ungefär. Och därför är så gott som varenda mus som jag testat för liten. Det går ju bra ändå eftersom jag under åren lärt mig en särskild teknik som påminner om när man försöker greppa en liten åkersork med ett knippe bättre begagna frukostkorvar (som man håller lite ledigt i ena änden och liksom dänger grisköttet mot marken). Det ser såklart inte klokt ut men med lite träning går det faktiskt att norpa den där sorken.

Asus ROG Gladius II Wireless är däremot ingen liten mus utan kanske snarare gjord för gubbar som mig. Den är ganska stor, superklassiskt mjuk/rund i sin utformning och påminner en del rent ergonomimässigt om Logitechs genomgeniala G Pro Wireless. Faktum är att jag misstänker att Asus snickrat ihop denna råtta för att kunna konkurrera med Logitechs testvinnare, rakt av. För de är väldigt lika. Båda väldigt, väldigt bra trådlösa gamingdon.

Här kommer lite snabba specs:
• Sensor: Pix Art PMW3389
• Main Switches: Omron D2FC-F-K 50M & Omron D2F-01F
• Wheel Encoder: Alps (9 mm height)
• Size: 126 mm x 67 mm x 45 mm
• Number of Buttons: 6
• Weight: b125 g (4.41 oz) without cable
• Resolution: 100-16,000 CPI
• Polling Rate: 125-1000 Hz
• Wireless: 2.4 GHz & Bluetooth
• Battery: Built-in, 800 mAH
• Cable: 1.8 m long, braided
• Software: ROG Armoury

Detta är en annons:

Jag gillar väldigt mycket hur denna mus känns i min hand. Klockren passform och inte för många knappar. Minimalism har såklart varit nyckelordet här och det passar, som vanligt, mig alldeles utmärkt. Gummit på sidorna (framförallt där du placerar tummen) är gjort i det där märkliga mönstret som på tidigare ROG-råttor och det är ordentligt behagligt att gnussa lite mellan headshotsen. Själva ytan är sådär härligt halvmatt och knapparna är skönt gummiklädda och erbjuder perfekt mängd feedback via distinkta klick. Sladden är 1,8 meter lång och av flätad tygtyp och underdelen av musen är rejält byggt med blottade skruvar och lagom greppiga gummifötter.

Asus ROG Gladius II Wireless
Logitech G Pro är lite lättare och därmed en smula bättre men det är jämnt skägg här i stort, mellan två fantastiska, trådlösa gamingmöss.

Reponstiden (musen är trådlös, som du redan förstått) ligger på 1ms (som snabbast) och batteritiden är riktigt fin tack vare ett batteri på 800 mAH. Jag har som mest fått ut cirka 40 timmar ur en och samma laddning vilket är mer än godkänt och kontrollhadtigheten är felfri, enligt mig. Asus ROG Gladius II Wireless är exakt, rapp, distinkt och kvalitativ. Jag har spelat Battlefield V, Apex Legends samt Starcraft II med den och inte haft några som helst bekymmer, tvärtom - Det är en ren fröjd att spela med denna mus. Mjukvaran ROG Armoury är bra också. Få buggar, smart gränssnitt och trevliga inställningsmöjligheter gör att det inte finns särskilt mycket negativt alls att säga om denna gamingråtta. Visst, 125 gram är lite för tungt för min smak men det är också det enda minuset jag kan komma på.

09 Gamereactor Sverige
9 / 10
+
Klockren byggkvalitet, minimalistiskt läcker design, sköna knappar, grym precision, bra batteritid, trevlig mjukvara
-
Lite tung
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter



Loading next content