Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

HyperX Pulsefire FPS Pro

Vår musexpert Fredrik har provkört HyperX nya värstingmus Pulsefire FPS Pro...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

HyperX har, som en av få "nya" mustillverkare, direkt etablerats sig som ett alternativ bland alla äldre, mer märken därute även när det kommer till riktigt fina gaming-råttor. De flesta som spelar datorspel känner mycket väl till Kingstons dotterbolag men då kanske framförallt deras headsets som snabbt blivit ett förstahandsval för många gamers därute. Nu börjar även deras möss synas alltmer ute på esport-scenen och när deras nya råtta dök upp på redaktionen var jag i vanlig ordning snabb som en liten lekatt att roffa åt mig den för att hem och provköra.

HQ

Pulsefire FPS Pro är som namnet skvallrar om en uppdatering av den befintliga Pulsefire FPS och även om utseendet inte visar på några direkta skillnader gör insidan det. HyperX har nämligen stoppat in Pixarts optiska sensor 3389 och det är en klar uppgradering mot den enklare sensorn 3310 som sitter i FPS-modellen. Hela 16000 punkter per tum och 450 IPS i maximal hastighet gör att musen känns ruggigt snabb och har makalös precision. Det märks väl när jag spelar till exempel Fortnite att sensorn är rapp för jag har en väldigt hög känslighet i det spelet (för att snabbt kunna bygga skydd och ramper) men det känns ändå lite som det går i slowmotion i varenda liten rörelse. Väldigt mjukt och fint flyter siktet utan minsta lilla tendens till att tappa spårningen och 3389:e sensorn imponerar och det är verkligen lätt att förstå varför de har stoppat i den.

HyperX Pulsefire FPS Pro
De gummiklädda sidostyckena är otroligt sköna att hålla i och gör att du inte halkar med fingrarna, trots att du käkar chips vid datorn.

Designen och formen är i stort sett identisk som lillebror FPS sånär som på belysningen. De är exakt lika stora, väger lika mycket (95gram) och har båda de räfflade sidostyckena. Dessa sidostycken är helt underbara tycker jag. De är extremt sköna att hålla i och de gummiklädda sidorna med små perforerade jack i lyfter hela ergonomin på musen, på något fiffigt sätt, för det spelar ingen roll om du har chipsfingrar, handsvett eller hela näven nerkletad med sylt så är det ändå i princip helt omöjligt att tappa greppet om råttan hur snabbt eller yvigt du än rör den. Något som den chipsälskar jag är haft nytta av många gånger under testsessionen. Utseendemässigt är den fortfarande ganska anspråkslös men den RGB-belysta loggan lyfter designen ett snäpp helt klart.

Något som jag inte riktigt kommer överens med dock är mjukvaran och HyperX egenutvecklade program NGenuity för det är både lite buggigt och krångligt att använda. För när jag hade installerat programmet hittades inte musen alls och jag fick starta om datorn några gånger innan det löste sig vilket är lite irriterande och sen när jag väl kom in är det lite väl rörigt i själva mjukvaran och det krävs många klick för att ändra något så simpelt som färgen på belysningen. Här finns det en hel del att förbättra men den har potential och på sikt löser säkert deras programmerare dessa småproblem men som det är just nu fungerar det sådär.

Detta är en annons:
HyperX Pulsefire FPS Pro
Med knappen på ovansidan av musen går det enkelt att byta känslighet mellan olika lägen och dessa kan du justera i mjukvaran NGenuity.

Pulsefire FPS Pro är absolut ett steg i rätt riktning för HyperX och precis vad de behöver för att locka över flera seriösa gamers till deras sida. Råttan är ett snäpp upp från FPS-modellen och benämningen Pro har den helt klart skäl till att heta för den är bättre på allt jämfört med lillebrorsan. Den optiska sensorn, RGB-belysningen och framförallt prislappen gör den riktigt attraktiv för spelaren som vill komplettera sin HyperX-familj med en grym mus också. Får de bara till en bättre mjukvara tror jag definitivt de kommer få ännu fler användare.

07 Gamereactor Sverige
7 / 10
+
Ruggigt bra sensor, mycket prisvärd, makalöst skön att hålla i
-
Krånglig mjukvara, anspråkslös design
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter



Loading next content