Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Logitech G Pro Wireless Gaming Mouse

Logitech tar i från tårna för att tillfredsställa esport-eliten med en trådlös supermus och givetvis har Fredrik provkört den...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Om vi backar en hel drös med år bakåt i tiden så tror jag inte det finns någon som inte ansåg att Logitech var herre på täppan bland spelmössen. De hade monopol i princip och den kultförklarade MX500-råttan var lika enkel som den var fantastisk och en mycket kär ägodel för mången trogen hardcore-spelare, undertecknad inräknad givetvis. Men andra märken ville också blanda sig i leken för att roffa åt sig den inbitne gamern och sedan dess har allt blivit en slags kamp för att göra den mest utflippade musen som det om möjligt bara går. Därför skrek jag rakt ut när råttan med det kaxiga namnet G Pro damp in på redaktionen för allt krimskrams och konstiga designval var som bortblåsta och istället låg där en helt vanlig oskuldsfull liten mus. Nu är ju den här "oskuldsfulla" musen så långt långt långt ifrån en normal liten råtta du kan komma utan är istället ett ingenjörskonstverk av sällan skådat slag och mer av en mördarkatt som äter råttor till frukost, lunch och middag. Ja jag vill härmed varna magstarka läsare att det kommer ösas beröm likt inget annat, från och med nu och resten av recensionen, för precis exakt i denna stund utnämner jag G Pro till världens just nu bästa gaming-mus alla kategorier och jag ska göra mitt bästa att försöka förklara varför.

HQ
Logitech G Pro
Tack vare den nya sensorn Hero 16K som drar tio gånger mindre ström än den tidigare sensorn PM3366 är batteritiden klart godkänd och du kan spela flera dagar i sträck utan att behöva ladda musen.

Logitech har under de senaste två åren samarbetat med en hel drös esport-proffs för att få tankar och inputs på hur de vill att en riktigt bra mus ska fungera och hur de vill att den ska se ut. Resultatet av det samarbetet är att denna mus därför är ganska enkel och på ett sätt tråkig i sin design, har nog en hel del att göra med att proffsen inte bryr sig jättemycket om utseendet utan mer om prestandan, men jag bara älskar hur den ser ut. Retrodoftande härligt utseende med en form som tar oss långt tillbaka i tiden och den design som möss hade innan transformers-eran tog över. Hela råttan är mattsvart och den enda lilla färgklick som finns är det belysta G:et från deras gaming-logga och det gör att balansen mellan färg och form liksom blir perfekt avvägd och detta är den klart snyggaste och coolaste musen jag sett på mycket länge.

Storleksmässigt är den ganska liten och i mina rätt stora labbar är det enklast att hålla den i ett klo-grepp för att prata mushållningsspråk. Men den har en väldigt skön form för att vara en liten mus och trots att storleken är en väldigt individuell grej på möss tycker jag ändå att G Pro har träffat i mitten av skalan och den fungerar bra att hålla i trots att du har stora nävar. Den är även otroligt lätt för att vara trådlös och glider lika friktionsfritt som en ishockeypuck över musmattan. Nu tänker ni säkert att batteritiden är dålig på grund av det men det är den inte utan räcker ända upp till 60 timmar beroende på om du har belysningen på eller inte. Helt klart mycket väl godkänt för en råtta som väger ynka 80 gram och att slippa ladda musen efter varje spelsession är helt klart ett irritationsmoment mindre.

Logitech G Pro
Många av dagens topp-esportare letar efter möss med färra knappar snarare än fler. Här kommer Pro in i bilden och framöver tror vi på Gamereactor att detta kan bli musen som tar över esport-sfären helt.
Detta är en annons:

Tekniskt sett är musen fylld av prestanda-komponenter och deras egenutvecklade sensor Hero 16K är makalöst imponerande. Med ett känslighetsspann från 100 till 16000 DPI och optimerad för att kunna spåra snabba rörelser i hastigheter på över 400 IPS är det svårt att hålla tillbaka saliven som bildas i munnen för en tekniknörd som mig. Dessutom är den nya sensorn tio gånger energisnålare än föregångaren PM3366 vilket bidrar mycket till den långa batteritiden och lätta vikten. Som om inte detta vore nog har Logitech även stoppat i deras trådlösa Lightspeed-teknologi som har en responstid på en millisekund och det finns inte minsta tendens till att den inte följer med mina extremt yviga och panikartade rörelser under heta eldstrider i Counter-Strike Global Offensive. Det som tidigare har varit akilleshälen på trådlösa möss, den långsamma trådlösa överföringen, är helt bortblåsta med Lightspeed för med den har deras ingenjörer förfinat varenda komponent i kedjan från musklick till mottagaren och på det sättet tagit bort flaskhalsarna som dragit ner på hastigheten. Otroligt imponerande och ett måste för att proffsen överhuvudtaget skall kunna spela med råttan på världselitnivå med deras reptilsnabba reaktionsförmåga. Det måste bara fungera till 100 procent när de väl sitter där och spelar om miljonbelopp på stora event.

Som ni säkert redan förstått är det en fröjd att spela med G Pro och den grymma optiska sensorn levererar en knivskarp precision vid varenda liten rörelse. Den glider fram friktionsfritt över musmattan tack vare de fyra glidytorna undertill och det faktum att slippa sladden gör verkligen skillnad. Fördelen med att aldrig "fastna" med sladden har räddat mig otaliga gånger under de gångna veckorna och de få gånger jag har kopplat in sladden för att ladda musen har jag direkt märkt att något känts annorlunda och förstår verkligen att proffsen som Logitech jobbat tillsammans med inte vill ha någon sladd. Det blir bara i vägen och jag kan med enkelhet säga att efter några veckor med denna råtta känns det som jag aldrig kommer kunna gå tillbaka till en trådad mus igen. Aldrig. Det skulle bara kännas konstigt.

Logitech G Pro
Det går att välja hur många knappar du vill ha på bägge sidor av musen och allt från noll till fyra sidoknappar är möjligt.

Logitech G Pro är inget annat än en fullpoängare i min bok. Den har tekniken, vikten, formen, utseendet och känslan som jag vill att en riktigt riktigt bra gaming-mus skall ha och har inte hittat en enda liten ynka detalj som jag inte gillar. Trådlösheten fungerar perfekt och de snabba mekaniska brytarna under knapparna levererar en otroligt skön feedback och en härlig känsla av kontroll vid varje liten knapptryckning. Det går verkligen inte säga annat än att Logitech är tillbaka däruppe på toppen av täppan och det känns på något vis som att de blir kvar däruppe länge. Väldigt länge.

Detta är en annons:
10 Gamereactor Sverige
10 / 10
+
Makalös precision, übersnabb trådlös överföring, underbar design, otroligt komfort
-
Ingenting
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter



Loading next content