Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Razer Huntsman Elite

Men ny ilsnabb teknologi och premiumkomponenter erbjuder Razer ett kostsamt värstingtangentbord...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Det finns en ny kung i Razer-landet. Tyvärr har man gått ifrån sin vanliga namngivning och har istället släppt två tangentbord, Huntsman och Huntsman Elite, som är det vi nu testar. Nåväl, så viktigt är ju inte namnet, och vi föredrar det snarare än anonyma siffror och klumpiga konsonanter.

HQ

Den billigare versionen har ingen RGB, handledsstöd, medietangenter eller multifunktionshjul, men vad det har är de nya smarta optomekaniska nycklarna. Priset är dock betydligt lägre. Vi kommer dock att fokusera på den dyra modellen här - flaggskeppet.

Låt oss börja med den estetiska. Tangentbordey är inspirerad av Blackwidow X, små diskreta runda lysdioder är indikatorer, och det är mycket elegant och stilrent, lite som Blackwidow Ultimate.

Razer Huntsman Elite

Den övre plattan är tillverkad av aluminium, och i det övre högra hörnet finns det några mediaknappar, och sedan ett multifunktionshjul som innehåller en myriad av olika alternativ - personligen använde jag volymkontroll. Man kan inte säga att kvaliteten matchar aluminiumet på tangentbordet, hjulet är trots allt plast, men det bör noteras att det klarade våra prov utan större avvikelser eller fel. Vi testade på samma gång Nommo Pro högtalare, vilket har en separat volymkontroll som med små vita dioder diskret indikerar volymen. Med Huntsman Elite är dessa två saker helt synkront, det är verkligen trevligt

Detta är en annons:

Tangenterna har ett typsnitt som är enkelt och lättläst, men det är dock som om tangenterna ligger lite närmare varandra än på just Blackwidow-modellen och den första veckan resulterade detta i en del felaktiga tangenttryckningar. Det finns inget skydd för tangenterna, och de är helt exponerade, ett designelement som inte bara ger signifikant bättre ljuseffekter, men gör tangentbordet mycket enklare att rengöra. Det låter som en bagatell, men gör vardagen enklare.

Undersidan är täckt med en full remsa av RGB-belysning som följde med sin Cynosa Chroma Pro, bara i en något mer raffinerad utgåva. Det fortsätter också på handledsstödet, och därför har den inte samma ergonomi som andra Razer-toppmodeller. Detta är också anledningen till att den borde sättas på tangentbordet med en ny typ av magnetplugg och att det finns en extra USB-kabel. Här kunde du ha valt en USB-C-kabel som kan extrahera den önskade strömmen, och eventuellt en adapter. De flesta datorer och moderkort har idag USB-C som standard.

Palmstödet är av samma fina kvalitet och med imitationskinn, men jag saknar vinkeln en gång. Du lär bli van vid det snabbt, men om du går tillbaka så kommer du sakna det på nytt. Blackwidow handledsstödet är nära nog perfekt i mina ögon. Allt serveras med Synapse 3, och det fungerar briljant, och är en fruktansvärt bra mjukvara som lyckades få ett gränssnitt som fortfarande ger en översikt även om det har flera saker som är anslutna samtidigt, i kombination med allt kan synkroniseras med ett enda klick.

Razer Huntsman Elite
Detta är en annons:

Och sedan till den avgörande punkten - tangenterna, eller snarare kontakterna i dem.

Först Jag beklagar att de bara finns i en variant, för andra Razer-modeller har erbjudit flera varianter. Personligen älskar jag de taktila och "clicky" kontakterna initialt, men vill snabbt ha de tysta kontakterna tillbaka.
Och sedan till den avgörande punkten - nycklarna, eller snarare kontakterna i dem.

Först Jag beklagar att de bara finns i en variant, till förmån för andra Razer modeller har just varit att det fanns flera varianter. Personligen älskar jag det taktila och "clicky" kontakter en dag eller två, sedan går jag tillbaka till linjär, tysta kontakter.

De optomekaniska brytarna känns ilsnabba och aktiveringspunkten när trycken registreras är endast 1,5 millimeter. Det är inte mycket, så det är att se till att inte aktivera tangenterna av en slump med feltryck. Vi har tittat på några av de många andra tangentbord vi testade de senaste åren och kan inte på rak arm komma på någon som har ett hitta någon med en så tidig/hög aktiveringspunkt.

Återställningspunkten är inte långt från aktiveringspunkten, cirka en millimeter om Razer egna grafer är att lita på, och du har prestandamässigt därför något som liknar en linjär kontakt medan man har det välbekanta klick som tillför något Razer kallar "studsfördröjning".

Priset är ... ja, högt. Jag känner mig lite som när jag först var tvungen att recensera den första trådlösa Mamba-musen (det började med ett pris på över 2000 kronor när texten publicerades). Jag kan helt enkelt inte försvara det för en bit plast, och det är detsamma nu. Priset är alldeles för högt. Det är möjligt att Razer - med rätta - betraktar sig som ett premiummärke, men jag tvivlar starkt att det finns någon produktiv ursäkt för att tangentbordet ska kosta mer än en Razer Blackwidow Chroma V2.

För att summera så är detta våldsamt snabbt, det känns bra att använda, det är ganska läckert och mycket är otroligt skickligt gjort. I slutändan drar dock inte så ergonomiska handledsstöd och ett mycket högt pris drar ner helhetsintrycket.

Razer Huntsman Elite
08 Gamereactor Sverige
8 / 10
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter



Loading next content