Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Logitech MX Sound

Logitech satsar på en lite finare högtalare till din PC och Gamereactor Danmark har delat ut betyg...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Att hitta en snygg och stilren högtalare till din dator är ingen särskilt lätt uppgift. Med så många tillverkare att välja mellan, hur hittar man några små och praktiska högtalare som inte är fula, har dåligt ljud eller är en renodlad bluff?

HQ

Logitech är en av tillverkarna som lyckats skapa en rad välfungerande datahögtalare. Din Z313-samling kostar mindre än 300 dollar, och du får även en subwoofer med. Man bör tro att Logitech är ganska bra i det, men de har försökt att skapa något mer designmedvetet, en mer estetisk produktlinje som kostar lite mer här. MX heter serien, och en del av denna serie stavas MX Sound, ett par högtalare som försöker blanda funktionalitet och tillgänglighet med design och stil.

Logitech MX Sound
MX Sound är snygga så in i bomben vilket bevisar hur långt Logitech kommit under de senaste 15 åren. Deras datorhögtalare brukade se förjävliga ut, rent utsagt.

MX Sound är två separata enheter, som är anslutna till en enda kabel, som både kan spela ljud via en enkel jackkontakt eller via Bluetooth. Tanken är att placera högtalarna på vardera sidan av bildskärmen hemma, där du också har möjlighet att spela lite musik från din mobil. Man kan också föreställa sig att MX Sound skulle vara en estetiskt sund budgetlösning för TV:n, och det är så djup bas i var och en av enheterna att du inte behöver ställa en subwoofer på golvet. Åtminstone inte som första-åtgärd.

Men som sagt är MX-serien nästan marknadsförd som en livsstilsprodukt och har därför ett högre pris. Du betalar 1000 kronor och det finns såklart gott om alternativ som ser mindre tjusiga ut, är mindre påkostade sett till materialval och låter sämre. För MX Sound låter riktigt bra. Du får inte den mycket djupa basen med tanke på hur små högtalarna är, men du får en balans mellan högtalarna. Den ljudnivå du kan få på innan den börjar skrälla i diskanten är överraskande hög. Även om MX Sound inte kan spela en fest i ett bullrigt rum är det fortfarande överraskande hur mångsidiga de verkligen är.

Detta är en annons:
Logitech MX Sound
MX Sound kostar 1099 kronor.

Men i slutändan är det för funktionaliteten och designen du köoer dessa datorhögtalare. Kanske har du letat efter en (relativt) billig uppsättning högtalare som kan pryda ditt skrivbord hemma, men har ännu inte hittat en produkt som erbjuder bra ljud inslaget i ett estetiskt tilltalande och användarvänligt fodral. Och då behöver du alltså inte leta längre.

08 Gamereactor Sverige
8 / 10
+
Snygg design, trevliga materialval, balanserad ljudbild med klar och tydlig diskant, enkla att placera
-
Lite för tunn bas, aningen dyra
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter



Loading next content