Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Cooler Master Masterkeys S

Vår fingerfärdige hårdvaruskribent Fredrik har testat Cooler Masters nya tangentbord...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Cooler Master är vid det här laget redan välkända och erkända som riktigt bra tillverkare av diverse olika datorkomponenter. Deras enorma sortiment med allt från nätaggregat till möss kryllar av kvalitetsprodukter och jag har genom åren ägt både nätaggregat och chassin som fungerat utmärkt. Det jag däremot aldrig varken har provat eller ägt är något av deras tangentbord så när det trillade in ett mycket litet tangentbord i brevlådan på redaktionen, smusslade jag snabbt ner det i handväskan innan Hegevall fick syn på paketet och skyndade hem.

HQ

Masterkeys S är som sagt ett väldigt litet och diskret tangentbord. Ramen går precis utanför knapparna och nummerdelen är bortplockad. Designen är väldigt anonym utan några som helst färger och hela bordet är mörkgrått med ljusgråa symboler på tangenterna. Rent estetiskt är detta lite av en motsats till de aggressivt designade, rödblinkande esports-tangenterna som vi annars testar.

Cooler Master Masterkeys S saknar helt bakgrundsbelysning (Pro S-versionen har däremot detta) förutom de tre dioderna där du ser om Numlock, Capslock eller Scrolllock är på eller av. Nu är ju jag väldigt svag för bakgrundsbelysta tangentbord och tycker den här avskalade designen är lite väl tråkig men eftersom Cooler Master har valt att göra bordet anonymt tycker jag att de hade kunnat göra dem tre dioderna betydligt mindre för att verkligen poängtera minimalismen i designen. Jag gillar dock att de har bytt ut Windows-symbolen mot sin egen logga. En minimal bagatell men något som skapar en känsla av toppfinish, för egen del.

Cooler Master Masterkeys S
Tangenterna är gjorda av PBT-plast och är betydligt mer slitstark än den vanliga ABS-plasten som sitter på de flesta tangentborden idag.

Tangentbordet har ingen mjukvara utan är av plug-and-play-typ men det går ändå att göra vissa funktioner som till exempel att programmera makron tack vare speciella FN-knappar. Det är en väldigt smidig lösning som är enkel att använda och som dessutom fungerar direkt inne i spelet du spelar utan att du behöver "tabba" ut i Windows. Helt klart ett stort plus för den finessen.

Detta är en annons:

Cooler Master har valt att använda PBT keycaps som är ett starkare, tjockare och mera uthålligt plasthölje vilket i sin tur förlänger livslängden och ger en rejälare känsla på hela tangenten. Det märks direkt vid första knapptryckningen att det är en tightare och robustare konstruktion för även med mina halkiga chipsfingrar har det gått att trycka längst ute i hörnet på en knapp och ändå få responsen tillbaka vilket är klart skönt när du är snackssugen och vill panga headshots. Något som är lite märkligt är dock att de röda extraknapparna som följer med inte är av PBT-plast utan av den tunnare vanliga ABS-plasten. Lite konstigt kan jag tycka och något att förbättra på nästa generation.

Under varje tangent huserar i det här fallet Cherrys gröna brytare (du kan välja mellan alla deras färger) och dem gör ett utmärkt jobb i vanlig ordning. Det tyska företaget är riktigt riktigt bra på att göra kvalitetsbrytare med olika funktion och snabbhet beroende på vad du är ute efter för slags känsla och just dem här brytarna har en trögare fjäder och ett distinkt klick när tangenten registrerar vad du tryckt på.

Det där klicket är jag personligen inte jätteförtjust i då jag föredrar en mjukare steglös variant som till exempel Cherrys röda brytare har men jag kan förstå dem som gillar det. Klicket ger en snabb feedback i fingertoppen och du behöver aldrig bli osäker. Detta medför ju dock att varje knapptryckning får ett betydligt starkare ljud och är inget för dig som vill ha ett tyst tangentbord. Min bordsmikrofon plockade upp ljudet från tangenterna några gånger under spelsessionerna och det blev vilda protester från mina kompisar som undrade vad det var som lät.

Masterkeys S är ett väldigt enkelt, litet och välbyggt tangentbord. Det finns ingen mjukvara som kan strula, det har bra brytare, stabila keycaps och en diskret design. Det är ett klockrent alternativ för dig som har lite plats på skrivbordet och vill spela utan blinkande knappar och regnbågsfärger. Om du känner dig för gammal för att ha ett razer-tangentbord på skrivbordet som rent designmässigt påminner om något som Optimus Prime kräkts upp i någon av Michael Bays 300 Transformers-filmer - kan Cooler Master Masterkeys S absolut vara ett vettigt alternativ för dig.

Detta är en annons:
08 Gamereactor Sverige
8 / 10
+
Otroligt byggkvalité, Möjligheten att välja specifika Cherry-brytare, PBT keycaps
-
Inget handledsstöd
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter



Loading next content