Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Logitech G900 Chaos Spectrum

Logitech G har de senaste tre åren jobbat för att få den trådlösa musen i den seriösa spelarens händer. Frågan är om de har lyckats?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

G900 Chaos Spectrum är något så ovanligt som en trådlös mus som inriktar sig helt mot gamers. Tyngden, risken att batteriet dör och den trådlösa kommunikationen är tre anledningar till att seriösa spelare dragit öronen åt sig när det gäller möss utan svans. Detta har Logitech G löst genom att dra ned på vikten, ha en lång batteritid och utvecklat en mus med en responstid som konkurrerar mot trådbundna möss.

HQ
Logitech G900 Chaos Spectrum

Logitech G900 Chaos Spectrum är lätt, musen väger in på 107 gram, och något som Logitech har jobbat hårt på. Genom att kika närmare på varje del har företaget pressat ned varje 0.1 gram för att få fram en så lätt produkt som möjligt. Tunt, men tåligt skal, ett avskalat scrollhjul och ett 15 gram lätt batter är bland de förbättringar som har gjorts för att dra ned på vikten.

Batteritiden ligger på hela 32 (!) timmar och vid eventuell dödförklaring av batteriet varnas användaren innan via RGB-lamporna och tillhörande sladd kan snabbt och enkelt klickas i för fortsatt spel. Musen laddas sedan till kraft på under två timmar. Sladden fungerar i övrigt annars för att starka signalen till musen via USB-porten.

Musen använder sig av, den enligt experter, bästa sensorn i världen i Pixart PMW 3366. Tillsammans med företagets Delta Zero-teknik med egenutvecklad linsdesign ger musen 1 millisekund responstid och utan musacceleration. Den trådlösa tekniken sker via Wifi på 2,4 GHz-bandet och Logitech har via tester visat att G900 Chaos Spectrum klarar att inte tappa signalstyrkan trots mobiltelefoner och andra prylar i hemmet. Signalen är även konstant trots riktändringar.

Detta är en annons:
Logitech G900 Chaos Spectrum

G900 Chaos Spectrum är designad för både vänster- och högerhänta och har utbytbara knappar på båda sidor och hålls på plats via magneter. Det går även utmärkt att använda de högra knapparna som extraknappar för högerhänta och vice versa, utan att det känns lustigt eller obekvämt. Förutom två DPI-knappar på ovansidan av musen, finns även en knapp bakom scrollhjulet för att "låsa upp" det till att rulla fritt. Detta är väldigt användbart när du inte spelar och till exempel scrollar igenom en webbsida eller textdokument. En knapp som jag använt mer än vad jag trodde jag skulle göra. Knapparna har också arbetets på för att få en mindre distans till själva registreringen av klicket, vilket minskar responstiden.

Logitech G900 Chaos Spectrum

G900 är en fröjd att använda och det är väldigt skönt att slippa kabeln utan att för den delen vara orolig för batteri eller responstid. Min kabel ligger cirka 10 cm ifrån musmattan och då jag under testandets gång spelat både Counter-Strike: Global Offensive och Paragon har jag mest för testets skull utan några konstigheter kopplat i kabeln efter en dödssituation och fortsatt köra på. Det jag även gillar är hur snabbt musen reagerar när jag drar igång den via power-knappen på baksidan. Det är inga sekunders letande efter signal, utan det är bara att tuta och köra när Windows bootat upp.

Detta är en annons:

Mjukvaran till G900 Chaos Spectrum är densamma som Logitech G använts i sina senaste produkter och med musen inkopplad kan du göra det mesta du önskar: DPI, färgsättning, specifika inställningar för knapparna beroende på spel och även inställningar för olika typer av musmattor för maximal effekt av sensorn.

Logitech G900 Chaos Spectrum

Jag skulle gå så långt att säga att detta är världens överlägset bästa trådlösa mus för tillfället och en av de bästa gamingråttor vi någonsin hållit i här på Gamereactor. Det enda som talar emot succén för Logitech är den smala marknaden. Att lägga närmare två tusen kronor på en mus är inte alla som har möjlighet att göra. Priset är dock befogat, så det är inget överpris företaget har satt. Musen är helt enkelt så pass avancerad, så pass genuint briljant och Logitech G:s utvecklingsteam har inte legat på latsidan under de trå åren det har tagit företaget att få G900 från de första strecken på ritbordet till en färdig produkt för marknaden. Känner du att du vill spendera lite mer på en gamingmus, finns inget att tveka på. Detta är ett litet mästerverk.

10 Gamereactor Sverige
10 / 10
+
Ruskigt bra batteritid, utmärkt trådlös lösning, kvalitet rakt igenom, användbar och snygg design, fantastisk mjukvara, fenomenala materialval
-
Priset
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

5
Logitech G900 Chaos Spectrum

Logitech G900 Chaos Spectrum

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av David Axelsson

Logitech G har de senaste tre åren jobbat för att få den trådlösa musen i den seriösa spelarens händer. Frågan är om de har lyckats?



Loading next content