Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Philips Fidelio M2L

Philips har smackat ihop en hörlur med lightingkontakt som möjliggör musiklyssning via Iphone i studiokvalitet

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Fidelio X2 står sig som en av fjolårets absolut trevligaste överraskningar. En underbart öppen och engagerande hörlur som förtrollade mig när jag recenserade den inför Gamereactor 116. Redan när jag hörde rykten om att Philips pysslade med en on ear-lur med lightning-kontakt och inbyggd DAC väcktes en nyfikenhet som nu stillats efter cirka 100 timmars lyssning i M2L.

HQ

M2L dekodar ljudet på egen hand. Luren går endast att använda till iOS-enheter då kontakten är av lightning-typ, vilket gör det möjligt för såväl Iphone som Ipad att skicka ut okomprimerat 24-bitarsljus i ren studiokvalitet till Philips DAC (vilket inte går via 3,5 mm-uttaget) för en ljudkvalitet som ingen annan Iphone-lur kan konkurrera med idag. Ingen.

Philips Fidelio M2LPhilips Fidelio M2L

Detta gör naturligtvis att M2L inte går att använda till din dator, din stereo, hemmabio, Samsung-telefon eller Sony-surfplatta. Ett djärvt och aningen oväntat drag från Philips som i och med detta tydligt statuerat att de prioriterar Apples produkter framför samtliga konkurrenter när det kommer till just hörlurar.

Philips Fidelio M2L
Detta är en annons:

Jag har under det gångna året köpt på mig ett 40-tal av mina favoritskivor i studiokvalitet via tjänster som HDtracks.com och 24bit96.com. Att kunna blåsa in dessa i Iphone och för första gången ta del av dem som de är tänkt att låta under mina långpromenader med 12 veckor gamla Frank - har varit fullständigt fantastiskt. Nog för att jag vanligtvis föredrar "over ear" framför "on ear" men passformen på M2L är så pass bra att jag inte gjort annat än njutit i stora drag av den fenomenala ljudkvalitet som dessa lurar erbjuder.

Philips Fidelio M2L

Ljudet är stort och helt klart åt det varma hållet. Basen är artikulerad och kontrollerad precis som mellanregistret. Diskanten blir aldrig elak och hård utan förblir sådär mumsigt mjuk och dynamisk. M2L, precis som X2, bjuder på en engagerande och framförallt ohyggligt musikalisk ljudbild som får mig att vilja danska, hoppkicka ett vitrinskåp samt headbanga huvudet så gubbskinnet lossnar.

Philips Fidelio M2L
Detta är en annons:

Att för första gången kunna poppa 24-bit/48kHz-filer via min Iphone 6 Plus rätt in i skallen är en upplevelse som jag ärligt talat aldrig trodde skulle påverka mig som det gjort under de senaste veckorna. Jag är nämligen helt fixerad vid mina M2L-lurar och har inga planer i världen på att testa något annat för tillfället. Prislappen är saftig men dessa lurar, för dig som har en Iphone 6, är värda varenda krona.

09 Gamereactor Sverige
9 / 10
+
Läcker design, klockren byggkvalitet, påkostade materialval, underbart ljud, skön passform
-
Aningen dyra, fungerar bara till Iphone/Ipad
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

5
Philips Fidelio M2L

Philips Fidelio M2L

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

Philips har smackat ihop en hörlur med lightingkontakt som möjliggör musiklyssning via Iphone i studiokvalitet



Loading next content