Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Sitecom WL-308

En pianosvart router laddad med teknik för smidigt spelande och en maxhastighet i det trådlösa nätet på 300 megabit - allt i jakten på en låg ping.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Trådlösa routers med inriktning på spel har funnits ett tag på marknaden. Tanken är att den information som spelet skickat till och från servern ska prioriteras före nedladdning, chatt och surfning.

HQ

Med Sitecoms 300 Mbps-router fungerar detta mycket bra. I de testade fallen minskar inte ping-tiden nämnvärt i de spel vi kör när vi samtidigt belastar routern hårt med annat. Sitecom kallar tekniken Streamengine och det den gör är att ständigt prioriterar datatrafiken så att den, för tillfället, viktigaste (läs: spel) får mest utrymme.

Istället för en smidig kom i gång-guide så finns det en lättillgänglig knapp på routerns ovansida. Ett tryck på den och routern skapar ett trådlöst nätverk och byter automatiskt krypteringsnycklar med din dator.

Vill man istället finlira med inställningarna finns goda möjligheter till det. Routern är utrustad med ett webbgränssnitt med, som sig bör på en sådan här produkt, fullfjädrad gamingdesign.

WL-308 är utrustad med tre vrid- och vikbara antenner. Dessa är avtagbara och det går att byta dem mot andra typer av antenner om räckvidden inte skulle räcka.

Detta är en annons:

Routerns brandvägg har även den en spelanpassad funktion. Den har en stor mängd säkerhetsprofiler för spel lagrade. Vill man öppna upp portar för att köra World of Warcraft gör man det enkelt via webbgränssnittet.

På ren tekniksvenska så har WL-308 rätt håriga specifikationer. Den fasta switchen har gigabitkapacitet och den trådlösa är av 300N-standard. Den presterar helt i klass med marknadens topprouters. På vårt testexemplar sitter antennfästena sladdrigt lösa, så om man vill montera routern på väggen riskerar antennerna att luta snett. Kanske en tillfällighet på detta exemplar, men kan kanske vara värt att kolla upp innan köp.

Sitecoms WL-308-router är en snygg, spelanpassad och högpresterande enhet som kommer att glädja alla bandbreddstörstande gamers. Klarar du av den höga prislappen så bör du helt klart ta en närmare titt.

Sitecom WL-308
Detta är en annons:
08 Gamereactor Sverige
8 / 10
+
Snygg, snabb och väutrustad, bra räckvidd
-
Dyr, krångligt webbgränssnitt för nybörjaren
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

5
Sitecom WL-308

Sitecom WL-308

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Martin Forsslund

En pianosvart router laddad med teknik för smidigt spelande och en maxhastighet i det trådlösa nätet på 300 megabit - allt i jakten på en låg ping.



Loading next content