Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Creative Gigaworks T40

Gigaworks T40 kompromissar mellan ljudkvalitet och utrymme. Kompromisser är sällan lyckade, men T40-systemet klarar ändå skivan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

På senare tid har surround-hetsen blivit allt starkare. Alla ska köpa ett plastigt 7.1-system och montera det i datorgrottan. Att upplevelsen oftast blir halvkass och många upplever det svårt att placera alla högtalare så att de verkligen gör någon nytta talas det inte lika mycket om.

HQ

Creatives Gigaworks T40 satsar istället på enkelhet. Missförstå mig inte. Högtalarna är tekniskt avancerade, men man slipper mycket av kabeltrasslet med andra system, men får ändå en bra ljudupplevelse.

Systemet består av två stycken högtalare. Högtalarna har två varsina högtalarkoner av vävd glasfiber samt en tygklädd diskant. På baksidan finns även en subwoofer-aktig basport för att förstärka trycket i basen.

Just upplevelsen av bas är T40-systemets svaghet. Hur Creative än försöker så levererar aldrig högtalarna någon överväldigande bas. Visst, nu sitter jag och jämför med system som har en aktiv subfoower, som de flesta datorhögtalare ändå har, och det är kanske orättvist.

Gigaworks T40 är istället tänkta för dem som inte har plats för en aktiv subwoofer eller tänkt sig använda högtalarna till sin MP3-spelare. Som sådana multihögtalare fungerar de utmärkt.

Detta är en annons:

De ger en bra ljudupplevelse när de pumpar ut en massiv ljudmatta från ett spel. Samtidigt klarar de bra av att återge musik. Speciellt passar de att koppla MP3-spelaren till. På en gång har man en helt ok stereoanläggning.

T40 är ett par bra allround-högtalare. Speciellt om man inte har plats för en aktiv subwoofer eller bara vill ha ett par utrymmessnåla högtalare till sin musikspelare.

Storleken kan spela roll. Högtalarna är rätt stora, högre än man kanske är van med när det handlar om datorhögtalare. På fronten finns reglage för volym (även på/av) samt rattar för bas och mellanregister. Där hittar vi även ett 2,5 mm uttag för hörlurar.

De levererar, ett för högtalartypen, ett bra ljud och själv tycker jag att de är rikitgt teknosnygga med sitt grafitgrå hölje och gula glasfibermembran.

Detta är en annons:
Creative Gigaworks T40
07 Gamereactor Sverige
7 / 10
+
Snygga och smidiga
-
Tar plats, sämre bas än med aktiv subwoofer
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter



Loading next content