Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Razer Lachesis

Musmästarna på Razer kommer med nya modeller på löpande band. Martin brukar gilla vad de gör, men den här gången är han skeptisk

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Razers tidigare möss har varit några av mina absoluta favoriter. Jag gillar utseendet, känslan men framför allt prestandan.

HQ

Nu när Razer lanserar sin nya Lachesis (även det här namnet taget från en huggorm) så är självklart mina förväntningar på topp.

Utseendet är lite åt det klassiska razerhållet. Man kan ana inspirationen av den legendariska Boomslang-råttan som mer eller mindre gjorde Razer till dem de är idag.

Det innebär att musens front, där huvudknapparna är placerade är markant bredare än aktern. Knapparna är stora, djupt skårade och beklädda med ett gummiliknande material som gör att risken att halka är mycket liten.

Ofta så är musens form en vanesak. Jag hade problem till en början med både Microsofts Sidewinder och Logitechs G9. Efter ett kort tag så funkade de mössen klockrent och de kändes som gjutna.

Detta är en annons:

Så är det inte med Lachesis. Den har en väldigt smal akter som inte alls ligger bra i mina händer. Formen gör också att jag inte känner att fingrarna ligger bra på musens huvudknappar heller.

Till skillnad från många andra specialiserade spelmöss så är Lachesis anpassad för både vänster och högerhänta. Det innebär att det finns två stycken tumknappar på båda sidorna av musen. I och med musens speciella form så är det allt för lätt att av misstag trycka på den vänsterhänta sidans tumknappar när man försöker få tag om musen för att använda de högerhänta musknapparna.

Tekniskt sett är Lachesis, som vanligt med Razer, mycket högstående. En bra lasersensor med en upplösning på upp till 4 000 dpi ger sjuk precision. Samtidigt går det enkelt att ställa upplösningen med ett knappreglage bakom mushjulet.

Jag gillar den placeringen av känslighetsjustering bättre än den som Logitech valt till sin G9. Även själva mushjulet har en gediget stabil känsla. Det är utfört i ett halvgenomskinligt gummi/silikonmaterial och lyser snyggt blått.

Detta är en annons:

I och med Lachesis så lanserar även Razer flyttningsbara profiler. Med en knapp på undersidan av musen så kan man välja vilken inställningsprofil man ska använda. Något som är smidig om man ofta flyttar musen. Till exempel mellan hemmet och internetcaféet.

Formen är knasig. Visst, trenden går till viss del åt mindre möss som ska köras med hög upplösning, handen i mattan och med fingrarna som gör jobbet. Det har jag inga problem med. Tyvärr känns det som om Razer låtit formen gå före funktionen den här gången. Tråkigt då de tidigare släppt så välanpassade spelmöss.

Jag avråder ingen från att titta närmare på Lachesis, men vill ändå starkt rekommendera att man testar den innan köp. Är du mer traditionell i ditt musval och är sugen på en Razerråtta så rekommenderar jag istället Diamondback och Death Adder. Båda är mycket bra möss.

Lachesis är på papperet ingen dålig mus alls. Den har ett högteknologiskt innanmäte och på den fronten presterar den. Istället faller musen på den udda formen. Det finns säkert spelare som kommer att älska den, men personligen så tycker jag inte att Razer lyckades den här gången.

Razer LachesisRazer LachesisRazer LachesisRazer Lachesis
06 Gamereactor Sverige
6 / 10
+
Snygg, sköna knappar, mycket bra glid, passar både höger- och vänsterhänta
-
Udda passform, virrig mjukvara
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

Razer Lachesis

Razer Lachesis

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Martin Forsslund

Razers nya mus har ett tungt arv att förvalta. Har huggormen vad som krävs eller handlar det om en ofarlig kopparsnok



Loading next content