Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Viewsonic VX2435WM

Skärmproffsen Viewsonic levererar Full-HD-skärm på massiva 24-tum. Den är stor, svart och högupplöst, alltså något som vi brukar falla pladask för

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Känns datorskärmen lite trött? Är du sugen på något som grannen inte har? Är du och ditt nya TV-spel förvisat från vardagsrummet? Lugn det finns hjälp. Viewsonic har släppt en skärmhybrid som har förutsättningar att fungera bra som datorskärm och inte skäms när du kopplar in en Xbox 360 eller en Playstation 3 i den heller.

HQ

Viewsonics 24-tumsmonster med det något tungvrickande namnet VX2435WM (tänk dig att gå till affären och säga "Jag vill ha en VX2435WM, tack") är en snygg, stor och rejält högupplöst skärmlösning. Med sina 1920x1200 levererar den en full-HD-upplevelse som är mäktig.

Anslutningsmöjligheterna är mycket goda. Med möjlighet att koppla in både komponent och HDMI blir det här ett mycket bra alternativ till den som vill ha sina spelkonsoler kopplade till samma skärm som datorn. Tyvärr saknas DVI-kontakt och vill man ha digital signal från datorn så är det en DVI-konverter till HDMI-kontakten som gäller. Då har man ju använt HDMI

När det kommer till spel, främst datorspel, så är uppdateringsfrekvensen på 8 ms i högsta laget. När man sitter så pass nära skärmen som man ändå gör i den situationen så blir eftersläpningarna tydliga och det känns inte helt ok. Speciellt i dagsläget när uppdateringsmästerskapet idag vinns på reptilsnabba 2 ms. Det här märks inte alls lika mycket om man spelar TV-spel på den då man oftast sitter lite längre ifrån. Den fungerar också mycket bra vid vanlig datoranvänding och den enorma storleken samt den höga upplösningen gör att man får plats med mycket på skärmen samtidigt.

Skärmen har svårt att veta vilket ben den ska stå på. Som datorskärm är den irriterande surrig och allt för ljus för att vara behaglig. Känslan av att sitta för nära en TV är högst påtaglig. Som skärm till en Xbox 360 eller Playstation 3 kommer den bättre till sin rätt, men även här finns bättre alternativ. För nästan halva priset får man en ren datorskärm med samma upplösning och storlek. Lägger du på en tusenlapp så får du istället en 37-tums full-HD-TV att spela Halo 3 på. Den kan du då också titta på TV med, något som inte går med VX2435WM då den saknar TV-mottagare.

Detta är en annons:

Det här är en udda fågel. Jag har svårt att se dess plats på marknaden. Jag tror att få är beredda att göra den kompromiss det här innebär. Den är för liten för att vara klockren till TV-spel och saknar den där sista skärpan och komforten som en bra datorskärm måste ha. Att priset sedan är skyhögt hjälper knappast heller.

ViewSonic VX2435WM
06 Gamereactor Sverige
6 / 10
+
Bra anslutningsmöjligheter, snygg design
-
Ej prisvärd, bleka färger, ingen egen datorkontakt, surrar
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

Viewsonic VX2435WM

Viewsonic VX2435WM

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Martin Forsslund

24 tum blanksvart plast, med en superhög upplösning. Haka på en diger mängd anslutningar och säg hej till VX2435WM



Loading next content