LIVE
HQ
logo hd live | Pepper Grinder
See in hd icon

Chat

X
      😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄
      Svenska
      Gamereactor
      hårdvarurecensioner

      Arlo Pro 4 / Arlo Ultra / Arlo XL / Arlo Floodlight

      Amerikanska Arlos övervakningssystem är så pass smidigt problemfria och erbjuder en så pass bekymmerslöst simpel installationsprocess att Hegevall är förbluffat imponerad...

      Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

      * Obligatoriskt att fylla i

      Jag börjar bli riktigt gammal, och riktigt leds på teknikprylar som säljes för dyra pengar och där förpackningarna skryter om allt mellan himmel och jord - Men som är så obegripliga att både installera och sköta om, att det slutar med att de begravs i förrådsberget av dammsamlargrejor. De bästa alldagliga, batteridrivna prylarna som vi äger - är ju naturligtvis de som används och under det gångna året har jag jävlats med mer delar av min hemteknik än vad som borde kunna anses som hanterbart, eller rimligt. Saker som inte fungerar som de ska, som de marknadsförts som, är något av det absolut värsta jag vet. Jag tappar humöret på en ynka sekund när det sker och svär sedan som en psykopat, i flera minuter - i sträck.

      HQ
      Arlo Pro 4Arlo Pro 4
      Designen hade lika gärna kunnat varit Apples. Vitt, minimalistiskt, stilrent, snyggt.

      När amerikanska Arlos kameror dök upp för test här på Gamereactor var jag lika nyfiken (vilket jag nästan alltid är när det gäller nyas prylar, oavsett inriktning, användningsområde eller sort) som jag var skeptisk. Jag har sett en del fina recensioner men hela grejen med att trådlöst synka wifi-kameror till en Smarthub för att sedan styra dem alla med en app, lät lite som om det skulle kunna bli den där utlösande faktorn som till slut för mig att bli Michael Douglas i Falling Down. Med den reservationen i åtanke började jag packa upp de fyra kamerorna för att ladda de inbyggda batterierna.

      Arlo Pro 4
      Den magnetiska laddsladden är en bättre variant av Apples Magsafe.

      Arlo Essential XL, Arlo Ultra 4K samt Arlo Pro 4 är alla designade med samma grundtänk, små, vita, snygga med vad som känns som påkostade plastmaterial och smarta lösningar för såväl byte av batteri som magnetisk laddning och montering, vid första anblick åtminstone. Helhetskänslan är till en början mycket imponerande då Arlo känns som övervakningsvärldens Apple, eller Sonos. Varje litet steg har bevisligen gnuggats igenom otaliga gånger och ingenting tycks ha lämnats åt slumpen. Pro 4 kostar 2495 kronor och klarar sig helt på egen hand, är vädertåligt vattentät (IP65), skickar ut sig 2K-video, har nattseende, integrerad spotlight och ett inbyggt specialbatteri som räcker i 4-6 månader.

      Detta är en annons:
      Arlo Pro 4
      Kamerorna tål vatten, kyla, snö, hagel, vind och allt annat som vädrets makter kan tänkas frambringa.

      Arlo Essential XL är lite större (eller "längre") då den huserar ett dubbelt så stort batteri och den marknadsförs som den perfekta kameran för exempelvis fritidshuset eller sommarstugan, där man inte är lika ofta och den kostar 1790 kronor. 1080p-video gäller, men förutom den lite lägre upplösningen är den lika väderbeständig (IP65) och tålig som Pro 4. Den måste dock monteras med en lite annan anordning än det magnetiska block som man nyttjar till kamerorna som inte har "XL" i titeln. Precis som Pro 4 synkar man denna kamera direkt till appen i sin telefon på någon ynka sekund för att sedan bevittna hur den uppdaterar sig själv utan bekymmer eller krav på extra knapptryck.

      Arlo Ultra är företagets 4K-kameran, den kostar 2990 kronor och då medföljer Arlos Smarthub som man enkelt kopplar in till sitt bredbandsmodem och sen synkar antingen enbart denna kamera till, eller samtliga av kamerorna i sitt system. Hubben gör att man kan ha flera kameror än tre på sitt hut samt även sätta upp ett gång inomhuskameror, för den som vill det. Ultra-kameran spelar in video i 4K, tål väder och vind i exakt samma utsträckning som Pro och Essential, har 180-graders optikvinkel och vars batteri håller 4-6 månader på en laddning (beroende på hur man ställer in den samt hur mycket "trafik" man har på sin gård, där den sitter).

      Att ladda, aktivera och installera dessa tre kameror är det enskilt enklaste jag gjort i hela mitt liv, när det gäller teknik. Ingen, inklusive Apple och Sonos, kan mäta sig med hur simpelt och problemfritt installationen gått till och det, är för min del värt hur mycket som helst. Vi kan börja med att prata om den magnetiska laddsladden som såklart är norpad direkt från Apples Magsafe-laddaridé, som de så idiotiskt slopade i den förra generationen av Macbook Pro. Efter att jag packat upp de tre kamerorna och kopplat in USB-sladden i den medföljande strömklumpen var det naturligtvis bara att närma sig området på undersidan av kamerorna och den magnetiska kabeln fastnade med ett tillfredsställande klick. Efter ett par timmar var alla tre färdigladdade och jag öppnade Arlos mycket väldesignade app för att synka dem alla, och det gick på några minuter. Tjoff, tjoff, tjoff. Alla tre kameror synkade och dags för montering ute på huset.

      Detta är en annons:

      Det märks att Arlo tänkt igenom exakt varenda steg av denna process och det är så fantastiskt att stöta på produkter som bara fungerar, i varje moment - alltid. Monteras gör Pro och Ultra genom att man drar in en medföljande liten skruv i väggen och likt en tavelram trycker ned en liten magnetisk puck över skruven. Done! Kamerornas bakstycken är så pass starkt magnetiska att man sen bara för dem mot pucken som suger fast kamerorna, hårt, och sen riktar dem exakt var man vill att de ska peka. XL-modellen är som sagt dubbelt så lång och väger såklart mer vilket gör att man monterar den med hjälp av en slags midjevinklad liten arm som skruvas fast på ytterväggen med tre stycken skruvar. Även detta går supersmidigt och att ställa in exakt den vinkeln på kameran som man vill ha, går på ett par sekunder.

      Arlo Pro 4Arlo Pro 4
      XL-kameran är så pass mycket tyngre än Pro 4 att den monteras med ett annat typ av fäste som gängas in från baksidan. Smidigt och enkelt.

      Arlo Pro 3 Floodlight är deras största kamera som omges av en väl tilltagen lampa med kapacitet att skicka ur sig 3000 lumen. Tillräckligt för att blända den som står framför den så pass att huvudvärk uppstår, kan jag intyga. Jag valde att montera Floodlight på baksidan av mitt hus för att kunna hålla koll på min innergård och gräsmatta, och med ljusstyrkan i Floodlight kan jag nattetid lysa upp hela gården som mäter cirka 440 kvadratmeter. I övrigt fungerar denna kamera exakt som Pro 4 med samma design, batteri, väderbeständighet, mörkerseende, stereoljudupptagning och samma smidiga synkning med Arlo-appen. Det som skiljer, förutom lampan, är monteringen som sker via att man skruvar fast en liten vit plastbricka i husväggen, med tre skruvar, för att sedan klicka dit Floodlight-fästet och vrider det ett kvarts varv för att hamna i "låst" läge, som man sedan förankrar med en liten skruv som sitter i höljet på kamerans infästning. Superenkelt, supersimpelt, supersmidigt.

      Arlo Pro 4Arlo Pro 4Arlo Pro 4
      Att ladda, synka och installera är så problemfritt och simpelt att det stundtals känns orealistiskt.

      I Arlos app kan man sen inte bara kika på live-feed från sina kameror eller kika på sparade filmer från när kamerorna aktiverats (av rörelse eller ljud), det går även att specialskrädda hur man vill att de olika kamerorna ska arbeta. Hur mycket ljus ska de inbyggda strålkastarna vräka ur sig? Hur känsliga ska de vara och vilka ytor ska de täcka in? Min Pro 4 som sitter längst ute mot min närmast liggande gata skickade mig notiser om när bilar körde förbi samt filmer på när fotgängare rastade sina hundar 15 meter från min husknut till en början, detta fixade jag dock mycket enkelt genom att öppna inställningarna för just den kameran och sen med hjälp av knipmanöver med tummen och pekfingret rama in den delen av min gård som jag ville att kameran skulle bevaka (och därmed uteslöt jag trottoaren samt gatan utanför mitt hus). Detta genomfördes på under fem sekunder och fungerar sedan dess helt problemfritt.

      Arlo Pro 4Arlo Pro 4
      Pro 3 Floodlight skjuter ur sig 3000 lumen i ljusstyrka och är därmed perfekt för infarten, altanen eller bakgården.

      Nu är ju inte jag någon direkt expert inom det hör området (även om jag tidigare ägt ett övervakningssystem från Verisure samt Sector, med tillhörande kameror) men för egen del kan jag bara inte tänka mig prylar inom denna kategori som fungerar smidigare än Arlo. Varje enskilt litet steg är så pass genomtänkt och varje del av både installationen samt ägandet är så smidigt och problemfritt att det vore direkt tjänstefel att inte ge dessa kameror mina allra varmaste rekommendationer.

      09 Gamereactor Sverige
      9 / 10
      +
      Välbyggda kameror, bra bildkvalitet, bra ljudkvalitet, väderbeständigt och stöttåligt, snygg design, bra materialval, busenkel installation, grymt fin app
      -
      Dyra
      overall score
      Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

      Relaterade texter



      Loading next content