LIVE
HQ
logo hd live | Pepper Grinder
See in hd icon

Chat

X
      😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄
      Svenska
      Gamereactor
      hårdvarurecensioner

      Roccat Kone Pro Air

      Hårdvarutoken Fredrik Lindman har synat Roccats nya trådlösa mus Kone Pro Air i sömmarna och är ordentligt imponerad...

      Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

      * Obligatoriskt att fylla i

      Tyska Roccat har för min egen del alltid varit förknippat med lite billigare produkter som inte försökt att trycka sig in i toppsegmentet inom PC-gamingsfären utan istället satsat på den stora massan med en bra produktportfölj i mellanegmentet. Nu har de trots det även varit i framkant utvecklingsmässigt och till exempel tagit fram den första optiskt transparenta brytaren med mekanisk känsla. Just den tekniken har de utvecklat vidare och stoppat in i den nya trådlösa musen Kone Pro Air och är alltså en ljussatt brytare för vänster och höger musknapp.

      HQ

      Det lät lite märkligt på förhand när jag läste om det att stoppa in en sådan brytare i en mus eftersom det inte går att se själva brytaren i sig på samma sätt som det gör på ett tangentbord men det fungerar hur bra som helst. Ljuset sprids brett och ger en häftig effekt under knapparna och jag som gillar när det blinkar och lyser tycker naturligtvis att det funkar hur bra som helst. Givetvis går att ställa in vilken färg de skall lysa i med deras lättanvända mjukvara Roccat Swarm och med hjälp av Aimo anpassas ljussättningen efter hur du spelar och det går även att synka ihop belysningen med övriga Roccat-produkter.

      Roccat Kone Pro Air
      Musen har en utmärkt ergonomi och passar alla typer av grepp, även om du har väldigt stora händer .

      När gäller möss handlar ju väldigt mycket om individuellt tycke, vilken typ av spel du spelar och kanske framförallt vilken storlek och grepp som används när du håller i den. Jag till exempel har alltid gillat större möss då jag har ganska stora händer och lägger handflatan över själva kroppen på musen och den här fungerar helt perfekt för den typen av grepp. Faktum är att ergonomin på Kone Pro Air nog är den allra bästa jag provat hittills, den ligger väldigt bra i handen och det märks att Roccat verkligen har försökt att hitta den optimala balansen mellan de olika sätten att greppa musen. Fingergrepp och klogrepp fungerar nämligen precis lika bra och knapparna sitter helt perfekt placerade och framförallt sidoknapparna som sitter precis där de ska. Brytarna som används är deras egna Titan Switch och de är pålitliga, distinkta och snabba med bra feedback under fingertopparna. Scrollhjulet har precis lagom trögt motstånd och på undersidan sitter de två stora värmebehandlade glidytor som göra att den glider snabbt och friktionsfritt över musmattan.

      Roccat Kone Pro Air
      Den trådlösa överföring fungerar helt suveränt på Kone Pro Air och den har upp till 100 timmar batteritid på en full laddning vilket är väl godkänt.
      Detta är en annons:

      Precis som på deras övriga råttor har de här stoppat in deras egenutvecklade optiska sensor ("Owl-Eye") med 19000 DPI och den är det verkligen inget fel på. Den har en extrem precision och följer varenda liten rörelse utan minsta tendens till att tappa läsning mot musmatta och känns väldigt följsam. Trots att Kone Pro är trådlös och batteridriven är den extremt lätt tack vare deras tunna chassi "Bionic Shell" som är framtaget för att skala bort onödig vikt utan att tappa hållbarhet. Själv har jag genom åren alltid föredragit lite tyngre möss men har på senare tid börjat gilla lättare möss mer och mer och generellt sett bland E-sportproffsen är det fler och fler som spelar med lättare råttor på grund av att det går något snabbare att flytta musen. Nu är ju skillnaden mellan en mus som väger 75 gram och en på 85 gram kanske något som jag själv inte skulle klara av att känna skillnaden på men när det blir 20-30 gram eller mer märks det direkt och jag kommer inte att spela med en tung mus igen av den enkla anledningen att jag spelar bättre med en lättare råtta. De snabbare rörelserna gör att det blir enklare att sätta reflexskott.

      Jag måste erkänna att jag verkligen inte trodde att Kone Pro Air skulle vara såpass bra som den faktiskt är med tanke på min erfarenhet av tidigare Roccat-prylar men den här musen är verkligen helt suverän. Den har underbar ergonomi, snabb sensor, läcker belysning och sköna brytare för knapparna. Att den dessutom är trådlös och du slipper ha en sladd i vägen gör att det inte går annat än att dela ut skyhögt betyg och lyfta på hatten för tysk ingenjörsbriljans.

      09 Gamereactor Sverige
      9 / 10
      +
      Grym ergonomi, trådlös men blixtsnabb, väldigt lätt, suveräna brytare, bra materialval, läcker design
      -
      Dyr
      overall score
      Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

      Relaterade texter



      Loading next content