Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Jabra Elite 3

Efter att ha satt mjölktänderna i såväl Jabra Elite 7 Active samt Jabra Elite 7 Pro har nu Hegevall delat ut betyg till danskarnas budgetlur...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Det börjar verkligen finnas högkvalitativa, ordentliga alternativ nu på marknaden när det kommer till bra in ear-lurar för runt 900 kronor, som inte bara imponerar med grymt bra batteritid och mängder av vettiga funktioner men även med ytterst trevlig ljudkvalitet. JBL Tune 225, Jbuds Air och framförallt helsvenska Supra Nero-TX är alla strålande alternativ för den med lite tightare budget och nu kan vi även addera nysläppta Jabra Elite 3 till den högen.

HQ

890 kronor kostar denna lillebror till Jabra Elite 7 Pro och med tanke på det klart lägre priset finns det såklart ett antal punkter där Elite 3 är markant enklare och mindre imponerande än sin mer än dubbelt så dyra storebror. Det finns ingen brusreducering i Elite 3, alls. Det går inte att detaljstyra EQ-kurvan i Jabras eminenta gratisapp (vilket känns lite snålt, ärligt talat) och batteritiden är sämre. Strax under sju timmar i lurarna och tre laddningar (28 timmar, totalt) i det medföljande etuit är inte bäst, men å andra sidan verkligen inget att fnysa åt, heller.

Designmässigt är det till en början svårt att se skillnad på Elite 3 och Elite 7 Pro och det är ju härligt för den som lägger 890 kronor på dessa lurar man kanske mindre härligt för den som slungat upp 2190 kronor för Pro-modellen. Elite 3 är aningen mindre och inte lika droppformade som flaggskeppet från Jabra men de passar perfekt i mina öron och som vanligt medföljer tre olika storlekar på gummipluppar för att på bästa sätt kunna skräddarsy lurarna för ens egen hörselgång.

Jabra Elite 3
De är pyttesmå, supertjusiga och passar perfekt i öronen.

Precis som i fallet Elite 7 Pro är samtalskvaliteten strålande i dessa lurar. Genomgående superb. Jabra har verkligen lyckats med detta i deras nya generation in-ears och jag skulle nog våga påstå att dessa lurar är bäst i klassen (700-1000 kronor) på just detta. Ljudkvaliteten när jag spelar musik är också superb och för 890 kronor är det svårt att hitta bättre. Jag tycker att balansen i mellanregistret är strålande och karaktären känns levande, dynamisk och full av punch. Det finns gott om bas här utan att den tar överhanden och även om diskanten känns en smula vass under mina första två timmar blev den klart "snällare" när Elite 3 "spelats in" och satt sig.

Detta är en annons:

Visst, jag skulle kunna gnälla över att det saknas touch-funktionalitet men sdet vill jag inte då jag uppskattar Jabras nya tänk kring detta. Jag skulle kunna gnälla över att det saknas ANC men det tänker jag inte heller då jag dels anser funktionen en smula överhypad just nu och dessutom inte begär mer än det jag här får, av Elite 3. Det är helt enkelt bara så att Jabra Elite 3 tillsammans med Supra Nero-TX är det bästa du kan köpa i in ear-väg i den här klart blygsamma prisklassen.

09 Gamereactor Sverige
9 / 10
+
Lysande ljudkvalitet, strålande samtalskvalitet, fenomenal byggkvalitet, bra batteritid
-
Saknar brusreducering, EQ-delen är begränsad i Jabras app
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

2
Jabra Elite 3

Jabra Elite 3

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

Efter att ha satt mjölktänderna i såväl Jabra Elite 7 Active samt Jabra Elite 7 Pro har nu Hegevall delat ut betyg till danskarnas budgetlur...



Loading next content