Svenska
Gamereactor
förhandstittar
Hellgate: London

Hellgate: London

Gigantiska bredsvärd, automateld som sliter genom kött, odöda, demoner, futuristiska korstågsriddare, en smutsig engelsk tunnelbana och en helvetes massa action. Det är innehållsdeklarationen på Flagship Studios kommande rollspelsrökare vid namn Hellgate: London

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Den engelska huvudstaden ligger i ruiner. En vacker dag öppnades en portal från helvetet, och vi fick ett mycket oväntat besök. Kärnvapen (eller kaffe) visade sig inte kunna stoppa alla hin håles små tjänare från att välla in i vår värld. Läget för mänskligheten hade kunnat vara roligare i Flagship Studios enorma rollspel. Västerländska rollspel brukar innebära långa kvinnoliknande män med spetsiga öron, kanske lite troll, vättar och massor av tvåhandssvärd. Men glöm allt det där för en stund.

Flagship Studios tar ett spännande avstamp och gör ett rollspel, där actiondelen får minst lika stor del som själva rollspelandet. Det handlar inte om att man på vanlig actionmanér ska röra sig från punkt A till punkt B för att sedan gå in i mål, tvärtom. Flagship Studios version av det demonin-festerade London är en dynamisk värld där man aldrig riktigt vet vad som lurar bakom nästa hörn, förutom att det antagligen kommer att vara elakt och stort.

Under Londons gator har de överlevande människorna etablerat en säker zon där det går att bo, handel kan ske, och soldaterna kan förse sig med förnödenheter. Härifrån utgår man när det är dags att bege sig ut på äventyr. Den centrala handlingen i spelet kommer att byggas kring uppdrag där spelaren får reda på mer om vad som har hänt, och hur situationen kommer att lösas. Det kommer även att finnas massor av sekundära uppdrag, där vissa ger föremål eller pengar i belöning, medan andra ger en djupare insikt i vad det är som egentligen händer i spelvärlden. Med andra ord, precis som vi är vana vid i rollspel.

Flagship har hittills berättat om tre karaktärsklasser. Templar-klassen är en helig krigare som har som mål att förinta mörkrets krafter med alla möjliga och våldsamma medel. De kan använda vissa typer av magi, men fokus ligger ändå på härliga skärfester med svärd i olika tappningar, men även självklart skjutvapen. Templarn verkar bli det självklara valen för den med smak för blod och närstrider, då man kan använda allt från dubbla magiska katanasvärd, till stora raketkastare, karbiner eller något annat av den enorma mängden vapen som finns.

Detta är en annons:

Den som hellre tar på sig trollhatten kommer säkerligen att bli mer intresserad av en cabalist-karaktär. Dessa människor är inte lika beslutsamma att utrota demonerna först, och ställa frågorna sen, utan de har en lite mer nyfiken vinkel på problemet. Med sina magiska förmågor kan en cabalist få fiender att kämpa på deras sida, de kan kasta massor av mäktiga magier och de kan även förvandla sig till en demon för en kort tid, och då även använda sig av demoniska förmågor.

Den senast avslöjade och kanske mest intressanta av karaktärsklasserna är huntern. Det speciella med jägaren är att den har ett stridssystem som istället för att förlita sig på att man kan låsa fast och sikta in sig på en motståndare är helt fritt och fungerar mer som i ett renodlat actionspel. Jägaren är speciali-serad på strider på medel- och långdistans och deras design påminner lite om Combine-soldaterna från Half-Life 2. Det är kul att se hur Flagship Studios väljer att utmana konven-tionerna och skapa en klass som bjuder på en alternativ spelupplevelse vid sidan av de mer traditionella rollspelsklasserna.

Fienderna, omgivningarna och förutsättningarna kan variera helt och hållet från en spelsession till nästa. Man kan komma över vapenmodifieringar som ger helt nya attribut och funktioner till spelarens vapen, och det går att kombinera nästan hur många olika föremål som helst. Döda fiender kan bära på olika former av vapen, utrustning och hjälpmedel, och i likhet med exempelvis Diablo ligger mycket av spelarens motivation i att just samla vapen och föremål. Skulle man inte lyckas få tag på dessa föremål, ska man istället kunna koppla upp sig online och få tillgång till auktionshus där allehanda prylar byter ägare.
Hellgate: London är ett av de absolut hetaste, kommande spelen just nu, alla kategorier.

Hellgate: LondonHellgate: LondonHellgate: LondonHellgate: London
Hellgate: LondonHellgate: LondonHellgate: LondonHellgate: London
Hellgate: LondonHellgate: LondonHellgate: LondonHellgate: London
Hellgate: LondonHellgate: LondonHellgate: LondonHellgate: London
Hellgate: LondonHellgate: LondonHellgate: LondonHellgate: London

Relaterade texter

Hellgate: LondonScore

Hellgate: London

RECENSION. Skrivet av Jesper Karlsson

Helvetet på jorden är numera en verklighet och det är ditt jobb att se till att slå tillbaka fanskapet!



Loading next content