Svenska
Gamereactor
förhandstittar
Saints Row IV

Saints Row IV

Third Street Saints är tillbaka. Den här gången som landets ledare, mänsklighetens beskyddare, och världens första gangstahsuperhjältar...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

En maskot klädd i varmkorvsdräkt har precis blivit överkörd. Polisen lyckas stanna det misstänkta fordonet och ber föraren kliva ut. Det visar sig att landets president, tillika ledaren över Third Street Saints, suttit bakom ratten. Alla skrattar gott åt situationen innan autografer delas ut. Det är en tillsynes helt vanlig dag i Steelport, men så händer något. Polismännen ändrar form och förvandlas till groteska utomjordingar. Gängmedlemmen öppnar eld med sitt pålitliga dubstepgevär. Alla inom en radie på fem meter börjar dansa till musiken, även utomjordingarna, tills de inte orkar mer och faller till marken döda.

Plötsligt har en division rymdskepp och svävande motorcyklar omringat vår ofrivillige hjälte. En kolossal alien ansluter sig till kalaset och förbereder sig för att attackera. Det är då som Third Street-helgonet skjuter ut ett isklot från mellan sina handflator, som fryser ner alla bilar, fotgängare och fula aliens i närheten. Och det är då som de förenta staternas president börjar springa så snabbt att ljudvallen sprängs. Presidenten springer rätt in i den enorma (nu genomfrusna) utomjordingen, som exploderar i ett regn av isbitar.

Saints Row IV
Saints Row IV bygger vidare på ett av de möjliga sluten från Saints Row: The Third. Utan att spoila allt för mycket kan vi säga att kända karaktärer som Pierce och Shaundi återvänder även den här gången.

Det är svårt att tänka sig att det hela började som ett aprilskämt. Volition utannonserade en expansionen till Saints Row: The Third på skämt för ett år sedan. Snart därefter bekräftades expansionen, Enter the Dominatrix, officiellt för att några månader senare läggas ner. Utgivaren, THQ, stod inför ekonomiska bekymmer. Konceptet till Enter the Dominatrix användes istället för att bygga upp grunden till nästa riktiga spel i serien - Saints Row IV.

Detta är en annons:

Om du trodde att Saints Row: The Third var galet så ska du bara höra upplägget till dess uppföljare: En utomjordisk ras har bestämt sig för att invadera vår planet för att länsa den på naturtillgångar och brudar. Mänskligheten enda hopp är Third Street Saints, som nu styr hela landet. Men utomjordingarna har några äss i rockärmen, och lyckas fängsla presidenten i en virtuell version av Steelport där allting är mörkt och... ja... galet, helt enkelt.

Saints Row IV
Volition planerar att släppa en slags Director's Cut av Enter the Dominatrix till Saints Row IV, där allt planerat material från expansionen som inte togs med i Saints Row IV finns med.

Spelaren kommer bland annat ha tillgång till en rad superkrafter. Vill du hoppa högre än skyskraporna och glidflyga genom luften kommer du kunna göra det. Vill du krascha rätt ner i asfalten och krossa alla fiender under dig kommer det också vara möjligt. Eller vad sägs om att plocka upp människor och föremål med tankeförmågan och kasta dem hundratals meter. In i en vägg eller kanske på någon utomjording? Volition har även utlovat ett antal mer unika krafter som kan låsas upp under spelets gång, men de grundläggande krafterna kommer man alltid ha tillgång till.

Med det sagt så har alla ni vapenentusiaster där ute ingenting att oroa er över. Man kan nämligen använda vapen samtidigt som man använder sina krafter. Många galna dödsredskap från tidigare spel i serien återvänder, men de nya som presenterats är ändå snäppet värre. Den nya förstorningsstrålen får en utvald kroppsdel att expandera i storlek till dess att den sprängs likt en enorm köttballong.

Detta är en annons:
Saints Row IV
Den här gången kan även vapen uppdateras, och ges unika utseenden. Vad sägs om en raketkastare som ser ut som ett gitarrfodral? Det och lite till kommer att vara möjligt i Saints Row IV.

Och glöm för all del inte de nya fordonen. Gillar man inte svävarmotorcyklar och rymdskepp kanske man hellre glider runt med en monstertruck. Det mest spännande nya fordonet dyker dock upp i den nya aktiviteten "Mech Mayhem". Precis som det låter så är det en enorm mech det handlar om, som kan få det att regna missiler i Steelport.

Saints Row IV kan mycket väl bli det galnaste spelet i mannaminne, och eftersom vi vet att Volition kan sin sak när det kommer till den här typen av öppna sandlådespel så är det endast positivt. Tydligen så fick alla ur utvecklingsteamet en vecka på sig där de bara skapade absurda föremål och vapen som sedan pitchades till producenterna. Bara det säger lite om den potential som finns här. Många frågor återstår såklart fortfarande, men vad spelar det för roll när man svävar genom skyn som USA:s president?

HQ

Relaterade texter

Saints Row IVScore

Saints Row IV

RECENSION. Skrivet av Tobias Garsten

Vi har tagit en paus från allt vad vardagsliv och tristess innebär i den obönhörligt löjliga värld Volitions senaste spel bjuder på. Följ med Tobias till Saints Row IV:s galna värld.



Loading next content