Svenska
Gamereactor
förhandstittar
Splinter Cell: Double Agent

Splinter Cell: Double Agent

Sam Fischer är galen av saknad efter sin döda dotter. Hans värld har rasat samman. Fängslad och förödmjukad söker han sig till terrorns bana - eller?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Sam Fischer har blivit hårdkriminell skinnskalle. Har han slagit i huvudet en gång för mycket? I Splinter Cell: Double Agent har Ubisoft tagit bort alla spärrar och vi kommer att få se kungen av smyg i en helt ny roll.

När det handlar om kreativ användning av omgivningarna och suggestiv grafik har Splinter Cell-serien alltid legat i framkant. När det handlar om målande karaktärsbeskrivningar och medryckande story har NSA:s grånade superspion lämnat oss längtande efter något mer. Det har Ubisoft tänkt råda bot på i den fjärde delen av den bejublade spelserien. Nu är det slut med bara snygg yta. I Splinter Cell: Double Agent vill man ge oss det djup som vi tidigare saknat.

Sams värld rasar samman då hans dotter Sarah omkommer i en tragisk bilolycka. Den tidigare så kalla agenten pajar ihop totalt och det tar tid för honom att hämta sig. Efter ett par månader av psykiskt helvete antar Sam ett riktigt jävligt uppdrag - att infiltrera en av USAs farligaste terrororganisationer. Vi snackar deep under cover här. Sam reduceras till en simpel våldsbrottsling och skinnskalle. Han förvisas till en mörk cell i ett livsfarligt högriskfängelse. Där har han chansen att komma terrornätverkets ledare riktigt nära.

Vi är vana att se Sam Fischer krypa omkring i skuggorna helt nedlusad av tekniska hjälpmedel. Kritiker menar att det ofta är tekniken och inte Sams förträfflighet som hemlig agent som gör att han alltid klarar biffen. Utan stöd av NSA och Third Echelons alla tekniska superhjälpmedel är spelet ett helt annat. I Double Agent kommer vi att få se en helt annan sida av Sam. I fängelset har han inget annat än sin tandborste, tvål och ja just ja - sin 30-åriga erfarenhet som superspion. Det gäller att spela rollen som bitter och regeringsfientlig skinnskalle så övertygande att man får chansen att nästla sig in i det innersta av terrorns mörker. Samtidigt måste Sam hela tiden vara medveten om sitt bakomliggande uppdrag. En balansgång som inte är helt lätt i den brutala fängelsemiljön. Terroristerna och regeringen har olika mål och Sam hamnar ofta i kläm. Inte blir det lättare av att han är mer eller mindre mentalt sjuk av saknad efter sin döda dotter.

Detta är en annons:

Vi kommer att få se världen som dubbelagent. Uppdragen utspelar sig i stora delar av världen med fokus på USA. Vi kommer att få uppleva hissnande fallskärmshopp, livsfarliga sandstormar, men först och främst ett drypande fuktigt fängelse där ingen är din vän och du har en orange overall.

I och med den nya generationens konsoler har teamet bakom Double Agent fått helt nya spelregler. Den nya och hittills outnyttjade kraften ibland annat Xbox 360 kommer väl till pass. Teamet har byggt om den klockrena motor man använt tidigare. Det är inte bara grafiken som snäppts upp, nej även andra delar drar nytta av den råa beräkningskraft som nästa generation gör möjlig. Vi kommer bland annat att få se fängelseuppror, ja till och med ett helt inbördeskrig kontrollerat enbart av en kraftfull AI. Omvärlden ska gå att interagera med på ett helt nytt sätt. Spelets viktigaste element - mörkret och skuggorna har gått att få än mer realistiska.

Med Splinter Cell-serien har Ubisoft alltid levererat yppersta klass. Vi har ingen anledning att tro något annat om Splinter Cell: Double Agent utan ser fram emot en vår fylld av ångestladdad skuggsmygning och råa fängelseslagsmål. Sam Fischer är under cover - deep under cover.

Splinter Cell: Double AgentSplinter Cell: Double AgentSplinter Cell: Double AgentSplinter Cell: Double Agent

Relaterade texter



Loading next content