Svenska
Gamereactor
förhandstittar
Fable: The Lost Chapters

Fable: The Lost Chapters

Snart kan även PC-spelare njuta av Molyneuxs episka rollspel. Lasse satte sig ned med betakoden för att se vad vi har att vänta oss till höstens släpp

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Fable, förra årets bästsäljare till Xbox, var en produkt av utvecklargeniet Molyneuxs gränslösa fantasi och de gränser som sätts av verktygen Lionhead Studios och Big Blue Box hade till sitt förfogande. Det som sades, lovades och högt skanderades för oss spelskribenter visade sig i många fall vara mer snack och mindre verkstad. Men även om Lionhead och Big Blue Box inte kunde hålla allt Molyneux lovade så var Fable ändå ett oerhört underhållande spel och trots att man i början förnekande en PC-version så visste vi nog alla att den till sist skulle komma. Nu när släppet inte är mer än ett par månader borta så har jag fått chansen att testa betakoden och efter det så kan man inte annat än att längta, igen.

HQ

Fable: The Lost Chapter är inte bara en ren portning utan den har naturligtvis begåvats med ett par nya finesser. Inte överraskande så är det grafiken som är den mest uppenbara skillnaden mellan Fable: The Lost Chapter och dess Xbox-moder. PC-versionen ser riktigt bra ut med hög detaljrikedom i karaktärers utseenden och mimik. Miljöerna känns också mer levande som främst märks i städernas sus och dus, men dock är det inte en revolutionerande skillnad. Det känns fortfarande ganska generiskt med ickespelarkaraktärer som alla ser likadana ut och träd som vägrar böja sig för vindens krafter. Spelet flyter dock väldigt bra redan nu vilket är en liten tröst i det hela. Jag märkte dock av vissa grafiska buggar men med tanke på att det är flera månader till spelsläppet så bör dessa vara som bortblåsta vid den tiden.

Nyheterna i PC-versionen består annars till största delen av nya siduppdrag som man faktiskt stöter på redan i inledningen av spelet. Men som namnet antyder så har det även lagts till extra kapitel till handlingen. Dessa inkluderar nio nya regioner att utforska, över ett dussin nya uppdrag, nya monster, nya vapen, nya rustningar med mera. Ovanpå det så finns även den underbara möjligheten att skapa och importera egna tatueringar att utsmycka sin karaktär med. Härligt, säger jag, eftersom just utbudet av tatueringar var lite magert i Xbox-versionen med framför allt en skrikande brist på sjöbävermotiv.

Men det är naturligtvis även en hel del igenkännande som kommer över mig när jag sitter framför skärmen och utforskar Albion på nytt. Framför allt är det musiken som får mig att återfå känslorna som infann sig så starkt när jag spelade Fable på Xbox för nästan ett år sedan. De mysiga och stundtals kraftfulla musikstycken som trollband mig framför Xboxens surrande läte återfinns och framkallar till viss del gömda minnen. Jag hade faktiskt glömt hur bra Fable egentligen var och trots bristerna man fann då så kunde jag inte låta bli att njuta till fullo, och så även nu. Men det är just återfinnandet av dessa brister i PC-versionen som också ger smärre dippar i förhoppningen om slutresultatet. Att allting fortfarande är indelat i små områden är en besvikelse även om man inser att det hade krävts parallellt utvecklade versioner vilket är lite sent att tänka på nu.

Att Fable känns som ett konsolspel kan man inte riktigt komma ifrån, även med PC-versionen förändringar. Kontrollen avslöjar ursprunget och det kräver lite träning för att få häng på det men avigheten försvinner snabbt när man färdas i lummiga skogar och alla etiska beslut som även förändrar ens yttre är fortfarande lika intressanta. Och Fable: The Lost Chapters ser verkligen intressant ut, spelet känns redan nu stabilt nog att kunna släppas. Jag hoppas dock att nyheterna i PC-versionen är tillräckliga och att längden utökats för att riktigt göra väntan för PC-spelarna väl värd. Låt oss därför hoppas på att Lionhead Studios tar återstående månader till att göra transformeringen så bra och spännande som möjligt. För Fable är sannerligen något som inte bara ska vara Xbox-ägarna förunnat.

Detta är en annons:

(Fable: The Lost Chapters kommer att släppas samtidigt till PC och Xbox men Gamereactor har bara förhandstestat PC-versionen av spelet).

Fable: The Lost ChaptersFable: The Lost ChaptersFable: The Lost ChaptersFable: The Lost Chapters
Fable: The Lost ChaptersFable: The Lost ChaptersFable: The Lost ChaptersFable: The Lost Chapters
Fable: The Lost ChaptersFable: The Lost ChaptersFable: The Lost ChaptersFable: The Lost Chapters

Relaterade texter

0
Fable: The Lost Chapters

Fable: The Lost Chapters

FÖRHANDSTITT. Skrivet av Lars Jensen

Snart kan även PC-spelare njuta av Molyneuxs episka rollspel. Lasse satte sig ned med betakoden för att se vad vi har att vänta oss till höstens släpp



Loading next content