Svenska
Gamereactor
förhandstittar
Donkey Kong Country Returns

Donkey Kong Country Returns

Rares kultklassiska plattformsapor har varit saknade allt för länge nu, vilket Metroid Prime-teamet Retro Studios bestämt sig för att ändra på. Petter minns Super Nintendo-åren och har provspelat Donkey Kong Country Returns

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Var Donkey Kong Country Returns E3-mässans hetaste comeback?
Ja, eller nej. Det nya Zelda-spelet till Wii var hetare, men bara lite. Du förstår, Donkey Kong Country till Super Nintendo är nämligen ett av mina all-time-favoriter och enligt denna långe gubbstrutt ett av tidernas mest underskattade plattformsspel. Att teamet bakom Metroid Prime nu återskapat en häftig dos Rare-magi är precis hur lockande som helst.

Är det en remake av Super Nintendo-spelet?
Det är inte en regelrätt re-make, nej. Det är dock ett spel som lånar massor (och åter massor) med moment, namn, banor, grafik, vinjetter och musik från originalet, men med en ny handling och en massa häftiga nyheter. Bara en sådan sak som att startmenyn ser ut som menyn i originalet, fast med uppdaterad grafik och musik, ger ett gammalt Super Nintendo-freak som undertecknad svåra problem med att hålla kroppsvätskorna i styr.

Så, vad är nytt då?
Jetpacks, som gör att ap-duon kan flyga i kortare stunder, samt några fräscha Wii-specifika spelmekaniska funktioner. Bland annat förstör Donkey stenar genom att man skakar både Wii-fjärren och nunchuk-kontrollen. Viftar man nedåt med Wii-fjärren utför aporna hårdhänta nedåt-hopp för att ta sig ned i underjordiska grottor eller påskäggs-proppade lastkammare ombord på de obligatoriska piratbåtarna.

Hur snyggt är det då?
Donkey Kong Country Returns ser bra ut även om det givetvis inte har en suck rent grafiskt mot exempelvis Super Mario Galaxy 2. Donkey Kong Country Returns är tvådimensionellt rent spelmässigt men har nivåer (i djupled) som man på vissa banor kan hoppa mellan. Retro har också proppat de läckra bakgrunderna fulla av animerade saker som klättrade jättespindlar och argsinta giganto-bläckfiskar.

Detta är en annons:
Donkey Kong Country ReturnsDonkey Kong Country ReturnsDonkey Kong Country ReturnsDonkey Kong Country Returns
Donkey Kong Country ReturnsDonkey Kong Country ReturnsDonkey Kong Country ReturnsDonkey Kong Country Returns
Donkey Kong Country ReturnsDonkey Kong Country ReturnsDonkey Kong Country ReturnsDonkey Kong Country Returns

Relaterade texter

Donkey Kong Country ReturnsScore

Donkey Kong Country Returns

RECENSION. Skrivet av Jonas Elfving

Nintendos hårigaste maskot återvänder i ett tvådimensionellt plattformsspel av högsta rang. Elfving har skuttat och käkat bananer - och sedan spelat Donkey Kong Country Returns!

Vi spelar Donkey Kongs återkomst

Vi spelar Donkey Kongs återkomst

ARTIKEL. Skrivet av Daniel Steinholtz

Daniel har testat den efterlängtade uppföljaren till Donkey Kong Country 3 på Gamex-mässan. Redaktionens största Donkey Kong-fan berättar om sina första intryck av plattformsspelet...



Loading next content