Svenska
Gamereactor
förhandstittar
The Legend of Zelda: Spirit Tracks

The Legend of Zelda: Spirit Tracks

Link har äntligen skrotat både optimistjolle och ångbåt och bytt upp sig till ett riktigt lok. Med enorm kanon. Vi har tagit tempen på kommande Spirit Tracks...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Vad är det här för märkligt Zelda-spel då?
Alla bönade och bad om ett nytt Zelda efter det mästerliga Legend of Zelda: Twilight Princess men Nintendo brukar som bekant gå sin egen väg. Resultatet är Legend of Zelda: Spirit Tracks, ett cel shadat Zelda-äventyr till Nintendo DS där man kan berätta en lättsammare och roligare historia som är bättre anpassat för det bärbara formatet sett till pussel och liknande. En av de stora grejerna är att Link förutom att rädda även får prova livet som lokförare.

Men inte finns det tåg i Hyrule?
Nej, vi har heller aldrig sett spår av något sådant faktiskt den medeltida Nintendo-världen. Men vi har sannolikt bara letat dåligt för det visar sig att det finns gott om järnvägar i Hyrule och man hade ju faktiskt ångbåt i Legend of Zelda: Phantom Hourglass. Links tåg är heller inte vilket skrälle som helst utan är utrustad med en stadig kanon så du kan beskjuta fiender med din stylus som sikthjälp. Faktum är att tåget är så bra och bekvämt Link valt att helt pensionera sin skuta från Legend of Zelda: Phantom Hourglass och nu bara kör lok.

Är inte risken att det blir lika trist som att åka båt i Wind Waker?
Det kommer såklart att förändra en hel del att vara så bunden till räls som man är i Legend of Zelda: Spirit Tracks. Man kan inte lika enkelt ta sig dit man vill utan måste följa en utstakad väg. Nintendo har dock lagt till flera funktioner till tågåkandet som hur man måste växla i realtid, anfall på rälsen och lite andra faktorer som man inte velat avslöja ännu. Tågåkandet lär bli betydligt roligare än evighetsseglandet.

Varför är det tecknad grafik nu igen?
Nintendo tycker att det passar bättre till Nintendo DS med denna stil. Istället för ett spel som i alla fall aldrig skulle bli grafiskt imponerande, är det lättare att berätta ett spel med denna stil. Då känns det också mer naturligt med alla stylus-pussel och liknande än om man försökt göra något slags semi-realistisk värld. Det skulle bara ha blivit onaturligt. Legend of Zelda: Spirit Tracks följer dessutom (om än ganska fristående) upp Legend of Zelda: Phantom Hourglass och då är det också logiskt med samma stil.

Detta är en annons:

Kommer det bara fungera med Nintendo DSi?
Nintendo har sagt att det ska komma spel som stödjer båda Nintendo DS-varianterna, spel som stödjer båda men ger extrafunktioner till DSi och spel som bara fungerar med DSi. Hur det blir med Legend of Zelda: Spirit Tracks är ännu inte avslöjat, men Nintendo har antytt att det kan komma att finnas vissa exklusiva funktioner för alla som spelar det på en Nintendo DSi.

...så när kommer nästa riktiga Zelda då?
Legend of Zelda: Spirit Tracks är ett riktigt Zelda-spel på alla sätt och vis, och hänger dessutom samman med tidigare delar i serien. Räkna med ett åtskilliga timmar lång och varierande äventyr innehållandes allt vi lärt oss älska genom decennierna. Nintendo och Shigeru Miyamoto har dock låtit antyda att de jobbar på ett nytt Wii-Zelda, men det lär vi få höra om först nästa år och till dess tänker vi spela Legend of Zelda: Spirit Tracks. Det borde du också göra, för det är extremt lovande.

The Legend of Zelda: Spirit TracksThe Legend of Zelda: Spirit TracksThe Legend of Zelda: Spirit TracksThe Legend of Zelda: Spirit Tracks
The Legend of Zelda: Spirit TracksThe Legend of Zelda: Spirit TracksThe Legend of Zelda: Spirit TracksThe Legend of Zelda: Spirit Tracks

Relaterade texter



Loading next content