Svenska
Gamereactor
förhandstittar
Kinect Sports Rivals

Kinect Sports Rivals

Microsoft försöker än en gång övertala oss om att sport är någonting som bör utövas i hemmet framför TV-skärmen. Vi har klämt och känt på Kinect Sports Rivals...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Rörelsebaserade sportspel är ett koncept som låter så oerhört rätt när man tänker på det. I tanken alltså. Tyvärr har Microsoft och Rares tidigare försök inte varit mycket att hänga i granen. Både Kinect Sports och Kinect Sports Season 2 belönades med mediokra betyg från vår redaktion. Men med en ny konsolgeneration och en ny Kinect-kamera kommer nya tag. Och så fort vi lägger ögonen på Kinect Sports Rivals för första gången ser vi en klar och tydlig förbättring.

Den nya grafiska stilen är färgglad, effektfullt intressant och samtidigt vuxnare än i tidigare iterationer. Det ser helt enkelt mer ambitiöst ut, och med nya grenar så som prickskytte, bergsklättring och vattenskoter så känns det även som att det kommer stämma in på det spelmässiga.

Kinect Sports Rivals
Grenarna fotboll, tennis och bowling återvänder från tidigare spel i serien. Alla tre grenar har uppdaterats rejält med hjälp av Kinect 2.0, och känns inte längre som billiga minispel.

Innan man börjar spela Kinect Sports Rivals bjuder dock Kinect-kameran dig på en fullkroppsskanning, och du ser hur ditt ansikte återskapas på TV-skärmen med hjälp av tusentals små partiklar. Din nynna konverteras därefter till någon slags datoranimerad dubbelgångare som ser ut att vara hämtad från en Pixar-film, och det sista steget är att ansiktet placeras på en elitidrottares kropp. Det är coolare, snyggare och framförallt mer imponerande att skåda än förra generationens avatarer. Det är också ett trevligt smakprov på hur kraftfull den nya kameran är.

Detta är en annons:

På förhand känns det faktiskt som att mycket av det vi störde oss på i de tidigare spelen kommer att bli åtgärdat tack vare Kinect 2.0. Microsofts nya högteknologiska kamera har inga som helst problem att urskilja mellan de som bara hejar på i bakgrunden och de som faktiskt deltar i spelet. Kameran är även mer effektiv när det kommer till spelyta, vilket betyder att det inte krävs lika mycket rum i hemmet för att man ska kunna leva ut sina fotbollsproffsdrömmar framför dumburken.

Kinect Sports Rivals
Prickskytte kommer enligt Rare att kräva hög precision framför TV:n, vilket självklart hänger helt och hållet på Kinect. Fungerar det inte bra så kommer det inte fungera alls.

Att nya Kinect är så pass mycket bättre och snabbare på att läsa av rörelser är någonting som får Kinect Sports Rivals att kännas många gånger hetare än föregångarna. Under den nya grenen Wake Racing (som väcker underbar Wave Race-nostalgi hos redaktionen) gasar man sin vattenskoter genom att knyta sin näve som om man greppade ett riktigt styre. Det är en snabb och liten rörelse som Kinect 2.0 verkar hantera utmärkt, vilket talar om hur pass responsiv spelkontrollen kommer att vara i det fullständiga spelet.

En annan punkt som serien tidigare fått kritik för är att grenarna känts väldigt ytliga. Fotboll och bowling har nästan fungerat som minispel tidigare, men Rare menar att den nya kameran tillåtit dem att göra alla grenar mer färdighetsbaserade. Tennis kommer nu handla om vilken typ av swing man lyckas göra, och prickskyttet ska kräva hög precision för att bemästra.

Detta är en annons:
Kinect Sports Rivals
Bergklättring handlar om att höja ena armen över huvudet, greppa tag och dra sig upp. Det låter kul i multiplayer, men det låter även monotont. Det ska bli intressant att se vad Rare har för planer för denna gren.

Med det sagt så finns det vissa saker som inte kommer kunna förbättras bara för att man har ny utrustning att leka med. Mycket handlar som speldesign, och därför är det oerhört svårt att säga hur pass ambitiösa spelupplevelser vi kommer att bjudas på när Kinect Sports Rivals väl släpps nästa år. Vi håller tummarna att det kommer vara kul i längden att svinga ett osynligt tennisracket, och att Wake Racing visar sig ha ett lite djupare karriärläge så att det inte bara är en kul grej man prövar på i några minuter.

Det vi är ute efter är helt enkelt en upplevelse som vi kan engagera oss i under en längre tidsram. Med tanke på seriens historia så är alltså frågetecknen många, men en sak är åtminstone säker: Ett Kinect Sports-spel har aldrig haft så hög potential tidigare, och därför hoppas vi att det är tredje gången gillt som gäller för Rare.

Kinect Sports RivalsKinect Sports RivalsKinect Sports RivalsKinect Sports Rivals

Relaterade texter

Uppsägningar hos Rare bekräftade

Uppsägningar hos Rare bekräftade

NYHET. Skrivet av Jonas Mäki

Kinect Sports blev en av de större succéerna till Xbox 360, men för Xbox One-titeln Kinect Sports Rivals har det blivit en milt sagt trög start och nu låter Microsoft...

Rykte: Rare gör Battletoads till Xbox One?

Rykte: Rare gör Battletoads till Xbox One?

NYHET. Skrivet av Jonas Mäki

På fredag släpps Kinect Sports Rivals och sedan tidigare har det varit känt att man via förhandsbokningar i Gamestop-butiker kunde få kläder med Battletoads-motiv som en...

0
Tre nya trailers från Kinect Sports Rivals

Tre nya trailers från Kinect Sports Rivals

NYHET. Skrivet av Jonas Mäki

Rares titel Kinect Sports Rivals försenades som bekant efter att ha varit tänkt som premiärspel till Xbox One och kommer nu istället att släppas den 11 april. Tanken är...



Loading next content