Svenska
Gamereactor
esports
Apex Legends

Respawn Entertainment presenterar esportsatsning på Apex Legends

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Apex Legends är ett av världens mest populära spel och har fått tiotals miljoner spelare på under ett år. Det har dock gått lite långsammare än väntat att skapa en solid esportplattform runt spelet, och utvecklaren har länge bara sagt att just detta är på gång.

Och nu är de redo att lyfta slöjan. Genom ett pressmeddelande som skickats till Gamereactor har Respawn och EA avslöjat Apex Legends Global Series. En liga som med turneringsevenemang och onlinematcher, där toppspelarna tävlar om prispotten på $3 miljoner.

Ligan kommer att bestå av 12 separata evenemang, antingen skapade av EA och Respawn, eller i nära samarbete med organisationer som PGL och GLL. Dessutom kommer onlinematcherna att hållas i samarbete med Battlefly, och registrering för den första uppsättningen börjar redan i januari. Respawns Vince Zampella kommenterar:

"Competition is at the heart of Apex Legends. We expect that esports will play a big role in the future of Apex Legends and it all starts here, with the Apex Legends Global Series. We look forward to seeing who, out of our millions of players, will become true legends of the arena."

De första tre Major-turneringarna är redan spikade, med 100 lag om tre spelare som ska tävla över hela världen.

Du kan läsa mer om formatet här.

Apex Legends

Relaterade texter

Apex LegendsScore

Apex Legends

RECENSION. Skrivet av Kim Orremark

Kim "Battle Royale-kungen" Orremark har spelat hundratals matcher i Respawns nysläppta gratisspel, här kommer betyget...



Loading next content